Sayfalar

9 Mayıs 2012 Çarşamba

2.Cİ İZMİR'Lİ YEMEK BLOĞU YAZARLARI BULUŞMASI


6 Mayıs 2012 Pazar günü, gelenekselleştirdiğimiz İzmirli Yemek Bloğu Yazarları Buluşması'nın ikincisini gerçekleştirdik. Sasalı'da benim evimde gerçekleştirdiğimiz buluşma, aynen ilk buluşmamızdaki ve hatta daha öncesinde birtakım sponsorlar tarafından gerçekleştirilenlerdeki gibi son derece dinamik, neşeli, eğlenceli, sohbet ve tabii ki LEZZET dolu geçti. Kırk kişiye yakın yemek bloğu yazarı hanım biraraya gelir de lezzet eksik olabilir mi, tabii ki olamaz:) Tadı damağımızda kalan buluşmamızdan özetlere buyrun:

Organizasyon için görevlendirilenler ben, sevgili arkadaşlarım Esma, Çiğdem ve Elvan idik.. Esma, sağolsun, anlamlı tabelayı yaptırmış. Bana erkenden geldiklerinde ilk işimiz onu asmak oldu; hem günün sembolü olduğu, hem de bahçe önünden gelen geçenin merakını giderebilmek için bu gerekliydi çünkü..

Sabah ilk işim bahçeyi toplantı için düzenlemek oldu. Bunun için günlerce güneşi izledim (bunu ilk söylediğimde Esma çok gülmüştü:)) çünkü arkadaşları nerede oturtacağıma iyi karar vermem gerekiyordu. Zira güneş son günlerde iyice etkili olmaya başlamıştı. En sonunda evin batıya bakan tarafında karar kıldım; orada hem asma var, hem de gölgelikler..

Sitemizin lokalinden masalar ve sandalyeler geldi.. Onları en uygun nasıl yerleştirebileceğimizi birkaç denemeden sonra bulduk. Aslında ön bahçede çimlerin üzerinde geniş geniş çok rahat ederdik belki, ancak orada gölgelik yok ve bu nedenle güneşten kavrulabilirdik:) Yan bahçede mecburen biraz sıkışık nizam oturmak durumunda kaldık. Ben bunu ne kadar dert ettiysem, arkadaşlarım da o kadar etmedi sağolsunlar..

Ben toplantıdan günler önce, kullan-at türünde bardak, tabak ve çatal-kaşık temin ettim. Bunu baştan konuşmuştuk, arkadaşlarım böyle olmasını istemişlerdi zaten. Masanın üzerine bunlarla birlikte gerekebilecek baharat, tuz-biber, yağ, limon, peçete türü şeyler koydum. Başka bir masaya granül kahve, poşette türk kahvesi (çok pratik gerçekten), yeşil çay ve kahve fincanları yerleştirdim. Bu basit hazırlıktan sonra tam giyinmiş ve makyajımı tamamlıyorken, sevgili organizasyon komitesi arkadaşlarım geldiler. Diğer arkadaşlar gelene kadar onlarla bol bol sohbet ettik. En son olarak da arkadaşlarım için yaptığım meşhur ekşi maya ekmeğimi, spagetti kabağı ve pek yakında yayınlayacağım zencefilli kurabiyelerimi masaya getirdim ve diğer arkadaşlar da yavaş yavaş gelmeye başladılar.

Bu buluşma, adı yemek bloğu yazarları buluşması olsa da, başka güzel şeylere vesile oldu aynı zamanda. Arkadaşımız Figen' in bir gün önce doğumgünü olması ve bu aralar biraz da sıkıntılı bir dönemden geçmesi dolayısıyla, ona bir doğumgünü kutlaması planladık. Kendisine çamsakızı çoban armağanı bir hediye aldık. Daha önemlisi, butik pastacı arkadaşlarımızdan Şermin  ve Zeynep muhteşem birer pasta yaptılar ona. Her ikisi de onun hayatındaki çok önemli iki değere ait temalar taşıyordu: Fotoğrafçılık ve Atatürk. Hal böyle olunca çok sevinçli anlar yaşadı tabii. Ayrıca Şerife de Figen'li bir dolu fotoğrafı kağıtlara bastırıp getirdi ve Figen gelmeden o resimlerin hepsi duvarlara bantlandı, çok güzel bir kutlamaydı sözün özü. Hepimiz çok eğlendik.

Benim 17 yıllık sevgili yardımcım Sakine, bu yoğun ve heyecanlı günümde elim ayağım oldu, çayımızı yakınımızdan hiç eksik etmedi, demleyip demleyip getirdi :) Ayrıca sevgili komşum ve yakın arkadaşım Evren de bana sonsuz bir destek verdi sağolsun. Çiğdem, Esma ve Elvan benimle birlikte hep ayaktaydılar, iyi ki vardılar.. Sevgili İsmet gün boyu çektiği fotoğraflarla lojistik desteğini eksik etmedi, teşekkürler İsmetçim..
Bir kutlama da benim için planlanmıştı. Çaktırmadan bir pasta da sevgili Burcu'ya yaptırmışlar ve yukarıda gördüğünüz gibi üzerine de "REKOR 9400" yazdırmışlar. Kelime Oyunu'nda 18 Mart'ta (izlemek isteyenler tık) kazandığım şampiyonluk ve kırdığım rekor için yaptırılmış bu pasta bana çok büyük sürpriz oldu gerçekten. Planlayan arkadaşlarıma ve sevgili Burcu'ya tekrar teşekkürler. Pastanın güzelliğine bakar mısınız:) Ancak o gün pasta bolluğumuz olduğundan arkadaşlar bana bunu kestirmediler, ben de bugün gelen eski bankacı arkadaşlarımla beraber kestim ve yedik, nefisti:)

Kadim sponsorlarımız bizi yalnız bırakmadılar:


Veeeee bunlar da kendileri zaten benim için birer armağan olan arkadaşlarımın bana getirdikleri nazik hediyeleri.. Hediye almaktan kim hoşlanmaz ki ben hoşlanmayayım.. Çocuklar gibi şenlendim, sağolsunlar..


Sevgili Şeniz İzmir Valiliği tarafından bastırılan ve tamamen bilinçlendirme ve farkındalık yaratma amaçlı AFET BİLGİ REHBERİ adlı broşürleri getirdi bize, dağıttık tüm arkadaşlarımıza. Bunlar çok önemliydi çünkü ülkemizin en önemli ve tehlikeli fay hatlarının üzerinde yani İzmir'de yaşıyoruz biz. Ayrıca sevgili Yıldız da Konak Belediyesi' ne ait Konak Sevgi Evleri'nin broşürlerini dağıttı. Onlara çok teşekkür ediyoruz.

Ve katılım listemiz de aşağıda.. Umarım eksiksizdir, eğer öyleyse yazmadığım arkadaşlarımdan özür dilerim. Hepsine; işlerini güçlerini ve pazar günü ailelerini bırakıp bu buluşmaya koşarak geldikleri, üstelik herbiri birbirinden lezzetli nefis yiyecekler getirdikleri için çok teşekkür ediyorum. Yılda iki kez planlanan bu buluşmaların Ekim ayında yapılacak olanını şimdiden iple çekmeye başladığımdan emin olabilirsiniz:)


Lezzetli Somunlar, Serap
Derman Ekmeği

Vakit Buldukça, Esma
Elmalı Bisküvili Tatlı

Bocuruk, Elvan
Tiramusu

KSK60, Çiğdem
Yaprak Sarma





Lezzet Kahvesi, İsmet
Truffe

Cevverin Mutfağı, Nurdan
Beze





Mandalina Çıkmazı, Yıldız
Başka yerden gelecek





Özgül'ün Tarifleri, Özgül
Hemington? Keki

Sofra Keyim, Müjgan
Tuzlu Pastane Kurabiyesi

Sedodan Lezzetli Tarifler, Sedef
Mercimek Köfte

Pie Kurabiye, Petek
Kısır

Ihlamurcum, Dilek
Cevizli Unsuz Pasta

İpek Butik Pasta, Zeynep
Pasta

Pudra Tozu, Handan
?

Nefis Kokular, Şermin
Şeker Hamurlu Pasta

Bir Dilim Daha, Zeynep
Doğum Günü Pastası

Akdeniz Akşamları, Özay
İçi Dolu

Egeliden Mis Kokulu, Mübeccel
Unlu Börek

Ağız Tadıyla Yemek, Şerife
Prenses Tacı

Yemek ve Biz, Figen
Kendisini :)

El Emeği Göz Nuru, Selcen
Yoğurtlu Bulgurlu Patates

Kurabiyecim, Hülya
Peynirli Muffin





Resimli Tarif, Nermin
Antalya'dan geliyor.

Bir Tutam Tuz, Nihal
İstanbul'dan gelecek.





Örgü Çantam, Hatice
Muska Börek

Nergis Mevsimi, Nergis
Pirinç Salatası

Egeden Tarifler, Müberra
?

Çocuklarla Mutfakta, Şeniz
?









Hepleziz, Tülay
çilekli tart

Şekerden Düşler, Selda
tatlı

Pembe kekik
        
Derin Su Butik Pasta, Selma
                                   www.derinsubutikpasta.blogspot.com


Cocolade Butik Pasta, Burcu            www.cocolade.blogspot.com            rekor pastası:)

Antalya'dan, Uşak'tan, Manisa'dan, Nazilli'den ve Söke'den şartlarını zorlayarak gelen arkadaşlarıma da ayrı bir teşekkürü borç biliyorum, sağolsunlar..




 












28 yorum:

  1. Serap hersey cok guzeldi.Sende cok guzel ozetlemişin.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Harika bir hazırlık ve mutlu son.Ellerimize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Serapcığım,herşey çok güzeldi...Tadı damağımız da kaldı resmen..Tşkler.O kadar da güzel anlaşmışsın ki...sözün üzerine söz söylemek olmaz :)))) Bir daha ki toplantıda görüşmek üzere.
    sevgilerimle
    Şeniz

    YanıtlaSil
  4. ANLATMIŞSIN ki demek istedim :))))

    YanıtlaSil
  5. Serap cım, emeklerimne saglık. Her sey için , guelr yuzlu ve kosturan bir ev sahibesi oldugun için Rekor kıran bir arkadasım oldugun için teşekkürler:)
    İkram getiren tum arkadaslarımızın ellerine saglık!
    Sürpriz kutlama ve pastalar için de teşekkür ederim!

    Bir sonrakini heyecanla bekliyorum:)
    Sevgiler,

    Figen Karavaş

    YanıtlaSil
  6. oy serap ablacığım iki gündür bakıyorum bu resimlere kim kimdir diye tahminlerde bulunmaya çalışıyorum. Keşke etiketlese birileri insan konuştuğu takip ettiği arkadaşları merak ediyor. Ayrıca tahmin ettiğim gibi ev sahibeliğin çok güzel olmuş. herkesten bu konuda methiyeler duyuyorum. Sizler adına sevindim. Kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Serap hanımcım, cok asıl ve cok becerıklısınız....Tekrar cok tesekkurler....

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel ve keyifli bir gündü,bize evini açtığın ve gösterdiğin misafirperverlik için çok teşekkürler senin gibi değerli birini tanıdığım için çok mutluyum..

    YanıtlaSil
  9. Serap Abla,ne güzel anlatmışsın buluşmanızı..ay nasıl içim gitti valla,Allah içinize sindirsin..herşey çok güzel görünüyor,sende çok emek vermişsin...umarım en kısa zamanda bende sizlerle tanışma fırsatı elde ederim,zira çok az arkadaşımla tanışma fırsatım oldu...
    sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Ayyy çok duygulu, çok imrendim... Sana yaptıkları sürprizde harika olmuş ne iyi düşünmüşler :)

    YanıtlaSil
  11. Serap hanım yazınızı okurken o güzel günü tekrar yaşadım ...Bizler için herşeyi o kadar güzel ve özenle hazırlamıştınız ki emekleriniz için hem kendi adıma hem de kızlarım adına bir kez daha teşekkür ederim .Nice blog buluşmalarına inşallah..sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. herşey harikaydı hala dilimden düşmüyor mükemmel bir ev sahibesiydin serap ablacım emeği geçen tüm arkadaşların ellerine sağlık emeklerine sağlık :):):)

    YanıtlaSil
  13. Özaycım, Petekçim, Şenizcim, Figencim, Selmacım, Zeynepçim, Tülaycım, Ayselcim; asıl ben teşekkür ederim. Geldiğiniz, taçlandırdığınız ve en önemlisi de takdir edebildiğiniz için. Sağolun, iyi ki varsınız..

    Elifçim; metheden arkadaşlar teveccüh buyurmuş. Tüm yaptığım evimi açmaktı. Sağolsunlar, sen de sağol canım..

    Ayselcim, gelebilmeni hepimiz çok isterdik, kısmet değilmiş. Bir dahakine inşallah..

    Leylacım; sürpriz de diğer herşey gibi harikaydı. Kısacası güzel bir gündü, sağol:)

    YanıtlaSil
  14. sadece bir cumleyle;harika bir gun gecirmissiniz.herkesin ellerine ve yuregine saglik,sevgilerle.

    YanıtlaSil
  15. Çok güzel bir gündü.Konukseverliğiniz için çok teşekkürler.Gülümsemeniz yüzünüzden hiç eksilmesin.Güzel enerjiniz hepimize geçti ve çok güzel bir toplantı oldu.Pastalar da birbirinden güzeldi.Emeği geçen herkesin eline sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  16. kocamn öpüyorum enerjin ve sağlığın daim olsun canım benim.

    YanıtlaSil
  17. fotoğraflar anlatıoyr zaten etkinliğin güzelliğini...Bir dahakini kaçırmamak şart oldu sanki:))

    YanıtlaSil
  18. Serapcım çok güzel bir gündü emeği geçen herkese çok teşekkürler ve tabi güler yüzlü arkadaşım sana da hepimiz adına çok teşekkür ederim....

    YanıtlaSil
  19. Güzel bir günde,güzel insanlarla bir arada olmamızı sağlayan,emeği geçen herkese,en çok da size ve tertip komitesine teşekkürler...

    YanıtlaSil
  20. Hem arkadaşım, hem ablam :)
    İç güzelliğin abla dedirtti bana, dış güzelliğin kabul etmedi bunu kusura bakma :)

    YanıtlaSil
  21. İçten,samimi, sevgi dolu bir gün daha yaşadık. Herşey harikaydı Serap ablacığım
    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  22. Anneler Günün kutlu olsun canım.

    YanıtlaSil
  23. Sevgili Cafe Biscuitje; senin de aramızda olmanı dileriz inşallah bir dahakine:)

    Sibelcim; gelmen beni çok mutlu etti, sağol canım..

    Haticecim; çok sağol canım, o senin enerjinin yansıması:)

    Saadetçim; kesinlikle kaçırma bence de:)

    Yıldızcım; asıl geldiğin için ben çok teşekkür ederim:)

    Nergizcim; biz teşekkür ederiz canım..

    Esmacım; bana nasıl seslendiğinin hiç önemi yok, önemli olan ne hissettiğin ve ben bunu çok iyi biliyorum.. Sağol canım benim:)

    İsmetçim; gün sizlerle harikaydı, sağol ablacım:)

    Handancım; senin de anneler günün kutlu olsun canım..

    YanıtlaSil
  24. bi r ben eksiğim. çok eğlenmişsiniz. allah içinize sindirsin. sevgiler

    YanıtlaSil
  25. Kesinlikle öyle Aslıcım.. Başkasını bilmem ama benim gözlerim cidden aradı seni:( Bir dahakine mazeret kabul etmem artık:)

    YanıtlaSil
  26. Merhaba canım.Yazıp yazmamakta çok kararsız kaldım ama sana o gün minik bir hediye de ben getirmiştim.Hatta bahçede telefon ile konuşuyordun, eline vermiştim.Çiçeklerinin arasına yakışacağını düşündüğüm bir çift kuş getirmiştim.Acaba bir köşede unutuldu mu,biraz zaman geçince bir sorayım dedim. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  27. Beğenmene çok sevindim.Güzel günlerde kullanman dileği ile...

    YanıtlaSil
  28. Nergizcim; özür dileyerek hemen güncelledim. Onlar tam bahçelik olduğu için hemen bahçedeki yerlerini aldılar, o nedenle fotoğrafa alınmaları unutuldu:)) Çok sağol tekrar tekrar..

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...