Sayfalar

18 Ocak 2012 Çarşamba

YEMEK ÖNCESİ GİRİZGAHI



Şöyle bir göz attım da..Son yazımın üstünden 9 gün geçmiş. Yarışmaya giderken alelacele yazmışım, çünkü alelacele çağrılmıştım. Neyse, hayatıma yeni bir keyif daha katıp döndüm. İzleyen izlemeyen, ilgilenen ilgilenmeyen tüm arkadaşlar sağolsunlar.

Dün döndüm İstanbul'dan ve
bugün ayağımın tozuyla sevgili Bahar'ın (Cafe Portakal) ben daha İstanbul'dayken yaptığı nazik davetine icabet ettim. Dilek (Ihlamurcum) ile birlikte, yoldan Hatice'yi de (Örgü Çantam) alarak Torbalı'ya gittik. Çok sevdiğim diğer blogcu arkadaşlarım sevgili Handan (Pudra Tozu), Müberra (Egeden Tarifler), Müjgan (Sofra Keyfim), Şeyda (Canboğazdan) da oradaydılar.

Bahar; sayamadığımız çeşitte güzellikle sofrayı donatmıştı, bu vesileyle özellikle kilosuna dikkat etmeye çalışan Dilek'le ikimiz de bir güzel şımarıp midelerimize bir defaya mahsus olmak üzere bayram ettirdik. Ben meşhur klasiğim olan ekşi maya ekmeğimden götürdüm, hatta bir sürpriz yapıp Bahar ve Dilek'e birer kap içinde olgunlaştırdığım ekşi mayamdan götürdüm ve onlara ödev verdim: İkisi de ekmeği deneyip bloglarında yazacaklar:))))

Sevgili Şeyda da karnındaki bebişiyle bize eşlik etti, iki ayı varmış doğumuna..Tam zamanında ve sağlıklı bir doğum diledim kendisine..Bunun ne kadar önemli olduğunu, özellikle çocuğu olan arkadaşlar iyi bilirler:) Bu arada Müberra, ben, Şeyda, Dilek ve Handan; ortak noktamız olan Ege Üniversitesi mezuniyetimize şaşırdık, bu detayı nedense bugüne kadar farketmemişiz.. Öyle bir güçbirliği oldu aramızda, hoşumuza gitti doğrusu..

Yukarıdaki başlığı niye mi attım..Çünkü dün döndüğüm yolculuktan, dahası İstanbul'da geçirdiğim bir haftadan halen yorgunum sanırım ve yeni bir tarif yazacak durumda hissetmedim. Bugün başta Dilek olmak üzere, diğer arkadaşlardan da bu kadar ara verdiğim için sitem gördüğümden dolayı, burayı daha fazla boş bırakmak da istemediğimden, yazabileceğim en güzel şey olan 'bugün'ü yazmayı uygun buldum. Yarı final için davet alana kadar buralardayım. Yarından tezi yok, yeni ve bekleyen tariflerle görüşmek üzere hepinize iyi geceler diliyorum. Sevgi ve barışla kalın..

15 yorum:

  1. Serap'çım, mayayı hemen dolaba kaldırdım.1-2 gün içinde mayayı öldürmeden yapacağım.Gerçekten keyifli bir gündü, yol arkadaşlığın için teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. harika bir gün olmuş serap ablacım:)
    darısı başımıza.
    ne güzel bir duygu olsa gerek sanal orrtamda tanışıp sonrasında,sevgi yumağı içinde sarmalanmak:)
    merakla görsel bekliyorum bu güzel buluşmadan.
    yarışma ile ilgili,kesin tarih belli olursa paylaşırsanız çok mutlu olurum ablacım.
    harikaydınız gerçekten..
    kucak dolusu,kekik kokulu sevgi ve saygılarımla..
    :)

    YanıtlaSil
  3. Başarılar dilerim.Çok sevdiğim bir yarışma programı.Benimle de Ege Üniversite'sinden dolayı ortak noktanız var.Ege'den tarifleri de çok seviyorum.Blog yazmadan önce en çok onun blogunu okurdum.Emekli olunca ben de blog yazmaya karar verdim.İki kızım için tarif defteri tutuyorum bir şekilde.Bir gün tanışmak dileğiyle.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Allah içinize sindirsin arkadaşım.Yediğiniz içtiğiniz sizin olsun.Gününüz nasıl geçti bi özet geç bari :))Yeni tarifleri bekliyoruz canım :))

    YanıtlaSil
  5. fotolarınızı gördüm serap abla,bayağı güzel ve bol mamalı bir gün olmuş,sefanız olsun...

    YanıtlaSil
  6. Ben hala fırsat bulup izleyemedim yarışmayı canım kabahatliyim ama Deniz'den fırsat olmuyor çoğu şeye. Hoş geldin, yeni tariflerini bekliyoruz ve güzel anlatımını da.

    YanıtlaSil
  7. Yarışmayı izledim Serapcım tabi internett üzerinden
    yine harikaydın kutlarım canım
    Bahar da güzel bir gün geçirmenize hepiniz adına çok sevindim menüyüde gördüm faceden :)) hepsi harika Baharcımın ellerine sağlık sizlerede afiyetler olsun.....

    YanıtlaSil
  8. Canım benim inşallah birgün bende katılabilirim toplantılarınıza sizleri tanımakdan çok büyük keyif alacağım.
    Kocaman öpüyorum.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Öyle bir gurur ve heyecanla izledimki Serap ablacığım.Anlatamam.İtirafta etmeliyimki senden sonraki yarışmacıları izleyesim gelmedi.Öylesi bir performanstan sonra:)..sık sık eşime:İşte benim arkadaşım!deyip durmuşum:))Önümüzdeki tarihi merakla bekliyorum...Bu arada bende yıllardır bu yarışmayı ilgiyle takip edenlerdenim.Yine şöyle diyeyim 8000 leri aştığım zamanlar evde sıktır.Bir kere mail göndermiştim bundan 2 yıl önce sanırım ama hala bir cevap gelmedi:))Tekrarmı yazmalıyım ablacım yada katılmanın daha kolay yolu varmıdır?Yardımcı olursan sevinirim...Sizin kadar olamasakta bende bu heyecanı yaşamak isteyenlerdenim.Hemde çok:))Öpüyorum..

    YanıtlaSil
  10. Dilekçim; mayanı güle güle kullan canım..Asıl ben teşekkür ederim hem götürüp getirdiğin için hem de süper muhabbet eşliğinde bir yolculuk olduğu için:))

    Ayşegülcüm; ben de bekliyorum toplantımızın görsellerini..Canım benim, bugün belli oldu ki 3 mart'ta finalimiz olacakmış..Sağol canım, hayırlısı inşallah..

    Pembe Kekiğim; ben de tanışmaktan çok mutlu olurum..İnşallah başarı da sürer, sağol canım..Bu arada ortak nokta süper:))

    Cevverim; yeni tarifi yayınladım canım..Sağolasın..

    Reyhancım; amin canım, inşallah sizinle de tanışırız bir gün:))

    Fadişçim; çok sağol canım..Geldim ve yeni tarifim yayında şu anda..

    Yıldızcım; her zamanki güzel dileklerin için sağol canım..Bu arada geçmiş olsun şimdiden, araşırız:)

    Feraycım; ben de seninle tanışmaktan çok mutluluk duyacağım inan..İnşallah en kısa zamanda..

    YanıtlaSil
  11. Limon Çiçeklerim; seni ziyaret ettim ve cevabımı orada verdim ama tekrar tekrar buradan da teşekkür ediyorum canım, çok sağol..

    YanıtlaSil
  12. Serap ablacım yazınızı okurken sizinle yüzyüze sohbet ediyormuşuz gibi hissettim :) Güzel bir gündü en kısa zamanda tekrarlarız umarım. Bu arada kalburabastıdan tatmış mıydınız o gün çok çeşit vardı belki de fırsat olmadı o da benim klasiğimdir :) Öpüyorum sizi.

    Not: Pembe kekik bunu bilmiyordum çok mutlu oldum :)

    YanıtlaSil
  13. Müboşum; hiç tatmaz mıyım, o 'bizi yee' diye bağıran kalburabastılardan hiç yemez miyim? Elbette yedim, hatta buna 'yalamadan yuttum' da diyebilirim:)) Aslında yediğim esnada hemen teşekkür ettim sana ama kalabalık muhabbet arasında duyuramamışım herhalde..Lakin yazımda bunlardan bahsetmeyi unutmuş olduğumu şu anda hicapla hatırladım. Gerçekten özür dilerim..İstanbula gitmeden bir gün önce yediğim kalburabastıdan sonraki en güzeli seninkiydi, tek kelimeyle nefisti canım..Ellerin hiç ama hiç dert görmesin tatlım emi:))

    YanıtlaSil
  14. Afiyet olsun Serap ablacım :)Çok teşekkür ederim güzel sözlerin için.

    YanıtlaSil
  15. Müboşum, sen bu güzelliklerin hepsini hakediyorsun ablacım:))

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...