Yoğurtlu havuç mezesi nasıl yapılır
Sofralarımızın klasiklerinden, baştacımız ve tabii ki kurtarıcımız: Yoğurtlu havuç ezemiz..Yapmayan var mıdır acaba? Eşim pek sevmezdi aslında ama oğlum bir yerde hasb-el kader yemiş ve bayılmıştı. O gün bugündür, sık yapılıyor bizde de..Hepinizin bildiğine eminim ama biz yine de acemiler için anlatalım:)) Afiyet olsun..
Malzemeler:
*************************
Dilediğiniz miktarlarda;
*Havuç
*Zeytinyağı
*Süzme yoğurt
*Sarımsak
*Tuz
Yapılışı:
*************************
*Havucun kabuklarını sıyırıp rendeleyin.
*Tavaya zeytinyağını alıp rendelediğiniz havuçları biraz tuz ekleyerek harlı ateşte tahta kaşıkla çevire çevire kavurun.
*Sarımsaklı süzme yoğurtla karıştırıp servise hazır edin.
*Dilerseniz üzerin pul biber-zeytinyağı gezdirerek süsleyebilirsiniz.
Mmmmmm nefis görünüyor, Deniz çok seviyor bu mezeyi, ben hiç yapmadım ona, hep gittiğimiz Kaplan'da yiyiyor, bu tariften sonra yapmak farz oldu. Mutlu bayramlar:)
YanıtlaSilFadişçim; Deniz'e ilk fırsatta yap bunu, ama yedirmeden önce kıvırcık kafasını bi mıncır benim için:)) İyi bayramlar canım..
YanıtlaSilellerine sağlık canım harika bir tarif .
YanıtlaSilMutlu bayramlar
Serap ablacım, bayramınız kutlu olsun, sevgilerimle.
YanıtlaSilBizimkiler de çok sever ellerine sağlık iyi bayramlar Serapçım
YanıtlaSilÇok sağlıklı:) ellerinize sağlık. iyi bayramlar
YanıtlaSilBayilirim !! Ellerin dert görmezsin. Bu ara mutlu bayramlar !
YanıtlaSilBayramın kutlu olsun. Güzel bir Bayram geçirmeni dilerim sevgiler.
YanıtlaSilHaticecim, Müberracım, Gülercim, Hülyacım, Aylacım, Handancım; hepiniz çok sağolun..Hepinize iyi bayramlar..
YanıtlaSil