Sayfalar

5 Kasım 2011 Cumartesi

YOĞURTLU HAVUÇ MEZESİ

Yoğurtlu havuç mezesi
Yoğurtlu havuç mezesi nasıl yapılır


Sofralarımızın klasiklerinden, baştacımız ve tabii ki kurtarıcımız: Yoğurtlu havuç ezemiz..Yapmayan var mıdır acaba? Eşim pek sevmezdi aslında ama oğlum bir yerde hasb-el kader yemiş ve bayılmıştı. O gün bugündür, sık yapılıyor bizde de..Hepinizin bildiğine eminim ama biz yine de acemiler için anlatalım:)) Afiyet olsun..

Malzemeler:
*************************


Dilediğiniz miktarlarda;

*Havuç
*Zeytinyağı
*Süzme yoğurt
*Sarımsak
*Tuz

Yapılışı:
*************************
*Havucun kabuklarını sıyırıp rendeleyin.
*Tavaya zeytinyağını alıp rendelediğiniz havuçları biraz tuz ekleyerek harlı ateşte tahta kaşıkla çevire çevire kavurun.
*Havuçlar saldıkları suyu çekip pişince ateşten alın.
*Sarımsaklı süzme yoğurtla karıştırıp servise hazır edin.
*Dilerseniz üzerin pul biber-zeytinyağı gezdirerek süsleyebilirsiniz.








9 yorum:

  1. Mmmmmm nefis görünüyor, Deniz çok seviyor bu mezeyi, ben hiç yapmadım ona, hep gittiğimiz Kaplan'da yiyiyor, bu tariften sonra yapmak farz oldu. Mutlu bayramlar:)

    YanıtlaSil
  2. Fadişçim; Deniz'e ilk fırsatta yap bunu, ama yedirmeden önce kıvırcık kafasını bi mıncır benim için:)) İyi bayramlar canım..

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım harika bir tarif .

    Mutlu bayramlar

    YanıtlaSil
  4. Serap ablacım, bayramınız kutlu olsun, sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  5. Bizimkiler de çok sever ellerine sağlık iyi bayramlar Serapçım

    YanıtlaSil
  6. Çok sağlıklı:) ellerinize sağlık. iyi bayramlar

    YanıtlaSil
  7. Bayilirim !! Ellerin dert görmezsin. Bu ara mutlu bayramlar !

    YanıtlaSil
  8. Bayramın kutlu olsun. Güzel bir Bayram geçirmeni dilerim sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Haticecim, Müberracım, Gülercim, Hülyacım, Aylacım, Handancım; hepiniz çok sağolun..Hepinize iyi bayramlar..

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...