Sayfalar

18 Aralık 2010 Cumartesi

ÇİN PİLAVI

Çin pilavı tarifi
Çin pilavı nasıl yapılır
Pirinç salatası tarifi
Pirinç salatası nasıl yapılır


Çin pilavını 1995-1999 yılları arasında Esbank Karşıyaka Şubesi'nde çalışırken yemeğe çıktığım bir öğlen keşfettim. Sultanahmet Köftecisi'ne gittiğimde açık büfeden salata alırken gözüm takıldı. İçinde dereotu ve yeşil soğan olan, soğuk servis edilmiş pilav..Çok ilgimi çektiği ve beğendiğim için hemen denedim ve gayet güzel tutturdum. Bir sonraki denememde de aşağıdaki son şeklini verdim. Şimdi hangi misafirime yapsam mutlaka tarifini istiyorlar. Yapı Kredi emeklisi arkadaşlarıma yapmıştım en son. Bu vesileyle size de tarif edeyim istedim. Afiyet olsun..

Malzemeler:
************

*1 su bardağı baldo veya Osmancık pirinci
*1 + 1/4 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı tuız
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 büyük limonun suyu
*1 demet dereotu
*1/2 demet yeşil soğan
*2 adet domates
*İnce kıyılmış herhangi bir turşu türü (kornişon, havuç, vs..)
*Dilerseniz 2 yemek kaşığı konserve mısır

Yapılışı:
*********
*Pirinci önceden sıcak suyla ıslatıp 1-2 saat bekletin. İyice yıkayın.
*Suyu, tuzu, zeytinyağını ve limonun yarısının suyunu tencereye koyun, kaynayınca içine yıkanmış pirinci salın ve suyunu çeker çekmez altını kapatıp ağzına kağıt havlu kapatarak demlendirin.
*İyice soğuması gerektiği için (sebzelerin pörsümemesi için) oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
 *Soğuduğunda, ilk olarak tahta kaşıkla kıyısından girerek alttan üste yavaşça, pirinçleri parçalamadan karıştırın ve havalandırın.
*İçine kalan limonun suyunu, ince kıyılmış soğan ve dereotunu, küçük küpler halinde doğranmış domatesi ve kıyılmış turşu tanelerini (varsa mısırı) ekleyip güzelce karıştırın ve servis tabağına alın. *Üzerine zeytin serpiştirerek de servis edebilirsiniz.
*Bu pilav aynı zamanda bir salatadır ve et yemeklerinin yanına garnitür olarak çok yakışmaktadır.






16 yorum:

  1. Ben de bu lezzeti 2000 yılında calıstıgım bir firmada Mustafa dşye arkadasımdan almıstım:) Hatta sonra da Kıbrıs Pilavı diye de yeşil mercimekli olan tarifi vermişti.Ben de cok severek yerim cok guzeldir tadı.
    Ellerine saglık canım, bir gun bana da yaparsın:)

    sevgilerimle,
    Figen Karavaş

    YanıtlaSil
  2. Serap'cığım hatırladım çok lezzetliydi.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. cok acım cın japon papuyenıgıne her turlu salatayıyıyecek durumdayım... ama bu malzemelr guzel bır tat bırakır agızda...
    kokulu bıtkılerı nıye bu kadar sevıyorum bılmıyorum ama soganın gırdıgı bısey kotu olmuyor
    elıne saglık

    YanıtlaSil
  4. Figenim sen iste ben yapmaz mıyım..Yeter ki yolunu buralara düşür sen..Sağol canım..

    YanıtlaSil
  5. Petekçim, bunlar hep güzel gün hatıralarımız..Sağol..

    YanıtlaSil
  6. Memolinin annesi, sen de mi diyet yapıyorsun yoksa da, böyle açsın:)) Çok tatlısın, sevgiyle kal inşallah, sevgiler canım, sağol..

    YanıtlaSil
  7. Çin pilavına bayılırım ve çok sık yaparım. Harika olmuş ellerinize sağlık yiyenlere de afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  8. Handancım, kilo korkusu olmasa bir oturuşta koca bir tabağı yiyebilirim ama heyhat..Bir küçük kaseyle yetiniyorum maalesef. Yoksa bayılırım, bayılırım. Sağol canım..

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık duydum ama hiç denemedim bugünlerde yapayım çok hoş bir tarif.

    YanıtlaSil
  10. Haticecim, şiddetle tavsiye ediyorum canım. Şimdiden afiyet olsun. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. gerçekten enfes görünüyor.ellerine sağlık canım.en kısa zamanda denenecektir.sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. Bernacım, beklediğin kabahat:))Hemen dene..Misafirlerine yap hatta..Sevgiler canım..

    YanıtlaSil
  13. rengi cıvıl cıvıl çok hoş olmuş

    YanıtlaSil
  14. Fadime Hanımcım; buna pirinç kısırı da diyebiliriz. Haklısınız, pek rengarenk oluyor..Sağolun..

    YanıtlaSil
  15. ağzım sulandı desem:))ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bigocum, buna benim de ağzım sulanıyor, o yüzden evde yapmıyorum, yiyorum çünkü.. Sonra gelsin kilolar :)) Sağol ablam..

      Sil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...