Çin pilavı nasıl yapılır
Pirinç salatası tarifi
Pirinç salatası nasıl yapılır
Malzemeler:
************
*1 su bardağı baldo veya Osmancık pirinci
*1 + 1/4 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı tuız
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 büyük limonun suyu
*1 demet dereotu
*1/2 demet yeşil soğan
*2 adet domates
*İnce kıyılmış herhangi bir turşu türü (kornişon, havuç, vs..)
*Dilerseniz 2 yemek kaşığı konserve mısır
Yapılışı:
*********
*Pirinci önceden sıcak suyla ıslatıp 1-2 saat bekletin. İyice yıkayın.
*Suyu, tuzu, zeytinyağını ve limonun yarısının suyunu tencereye koyun, kaynayınca içine yıkanmış pirinci salın ve suyunu çeker çekmez altını kapatıp ağzına kağıt havlu kapatarak demlendirin.
*İyice soğuması gerektiği için (sebzelerin pörsümemesi için) oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
*İçine kalan limonun suyunu, ince kıyılmış soğan ve dereotunu, küçük küpler halinde doğranmış domatesi ve kıyılmış turşu tanelerini (varsa mısırı) ekleyip güzelce karıştırın ve servis tabağına alın. *Üzerine zeytin serpiştirerek de servis edebilirsiniz.
*Bu pilav aynı zamanda bir salatadır ve et yemeklerinin yanına garnitür olarak çok yakışmaktadır.
Ben de bu lezzeti 2000 yılında calıstıgım bir firmada Mustafa dşye arkadasımdan almıstım:) Hatta sonra da Kıbrıs Pilavı diye de yeşil mercimekli olan tarifi vermişti.Ben de cok severek yerim cok guzeldir tadı.
YanıtlaSilEllerine saglık canım, bir gun bana da yaparsın:)
sevgilerimle,
Figen Karavaş
Serap'cığım hatırladım çok lezzetliydi.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilcok acım cın japon papuyenıgıne her turlu salatayıyıyecek durumdayım... ama bu malzemelr guzel bır tat bırakır agızda...
YanıtlaSilkokulu bıtkılerı nıye bu kadar sevıyorum bılmıyorum ama soganın gırdıgı bısey kotu olmuyor
elıne saglık
Figenim sen iste ben yapmaz mıyım..Yeter ki yolunu buralara düşür sen..Sağol canım..
YanıtlaSilPetekçim, bunlar hep güzel gün hatıralarımız..Sağol..
YanıtlaSilMemolinin annesi, sen de mi diyet yapıyorsun yoksa da, böyle açsın:)) Çok tatlısın, sevgiyle kal inşallah, sevgiler canım, sağol..
YanıtlaSilÇin pilavına bayılırım ve çok sık yaparım. Harika olmuş ellerinize sağlık yiyenlere de afiyetler olsun.
YanıtlaSilHandancım, kilo korkusu olmasa bir oturuşta koca bir tabağı yiyebilirim ama heyhat..Bir küçük kaseyle yetiniyorum maalesef. Yoksa bayılırım, bayılırım. Sağol canım..
YanıtlaSilellerine sağlık duydum ama hiç denemedim bugünlerde yapayım çok hoş bir tarif.
YanıtlaSilHaticecim, şiddetle tavsiye ediyorum canım. Şimdiden afiyet olsun. Sevgiler..
YanıtlaSilgerçekten enfes görünüyor.ellerine sağlık canım.en kısa zamanda denenecektir.sevgiler.
YanıtlaSilBernacım, beklediğin kabahat:))Hemen dene..Misafirlerine yap hatta..Sevgiler canım..
YanıtlaSilrengi cıvıl cıvıl çok hoş olmuş
YanıtlaSilFadime Hanımcım; buna pirinç kısırı da diyebiliriz. Haklısınız, pek rengarenk oluyor..Sağolun..
YanıtlaSilağzım sulandı desem:))ellerine sağlık
YanıtlaSilBigocum, buna benim de ağzım sulanıyor, o yüzden evde yapmıyorum, yiyorum çünkü.. Sonra gelsin kilolar :)) Sağol ablam..
Sil