Sayfalar

14 Kasım 2010 Pazar

HAMSİ TAVA

Hamsi tava tarifi
Yağsız hamsi tava tarifi
Hamsi tava nasıl yapılır 


Hamsi zamanı geldi geçiyor. Balık tezgahlarında halen arz-ı endam ediyorken güzelim hamsiler, fırsatı değerlendirelim derim. Çoğunuz biliyor artık benim yağda kızarmış hiçbir gıdayı midemin kaldırmadığını. İyice nazlı oldu- hayır ben yaşlanmıyorum, ona ne oluyorsa..!! Sözün özü yine son derece light ve sağlıklı bir hamsi tava karşınızda.. Buyrun afiyet olsun..

Malzemeler:
*************

*Yarım kg.hamsi (kılçıklı veya kılçıksız, tercih sizin)
*Mısır unu
*1 tatlı kaşığı zeytinyağı
*Tuz

Yapılışı:
***********
*Hamsileri temizleyin, isterseniz kılçıklarını da sıyırın, yıkayın. (Hazır sıyrılmış olanları satılıyor ama biz kılçıklı tercih ediyoruz, geriye birşey kalmıyor anlayacağınız!! ) 
*İster tek, ister iki teflon tavayı bir tatlı kaşığı zeytinyağıyla kağıt havlu yardımıyla yağlayın (sadece yapışmaması için) 
*Mısır ununu yayvan bir tabağa  bolca koyun. 
*Hamsileri üçer beşer mısır ununa bulayıp fotoğraftaki gibi sıralayın (ben iki ayrı tava kullandığım için böyle seyrek görünüyor ama tek tavada da yaptığım oldu, sıkış tepiş koymaktan çekinmeyin, ters yüz edildiği için her şekilde mutlaka pişiyor.) 
 *Üzerine biraz tuz ekin. Tavanın altını kısık ateş yakın. 
*Ağzına bir kapak kapatıp bir tarafı kızarıncaya kadar pişirin. 
*Kapağı açıp yayvan bir tabağı üzerine yerleştirin ve ters çevirin (hamsi tavası bu işi çok kolaylaştırmaktadır) 
*Tabakta görünen kısım kızarmış taraf olacaktır. Tavaya yavaşça kaydırıp pişmemiş tarafı alta getirin ve tuz serperek ikinci yüzü de pişirin. 
*Hamsi tavanız servise hazırdır. Yeşil salata eşliğinde servis edin.    

9 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. lezzetli somunlar, serap14 Kasım 2010 13:03

    Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Ohh miss!
    ellerinize sağlık,
    iyi bayramlar,sevgiyle

    YanıtlaSil
  4. lezzetli somunlar, serap15 Kasım 2010 02:18

    Balkahveciğim, sizlere de iyi ve mutlu bayramlar diliyorum. Sevgiyle kalın. Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  5. Aman Tanrııım! Az sayıda yediğim balıktan biridir ve taparım resmen, şimdi fotoyu da görünceee, offf bi canım çekti! :)
    Bu arada bayramın kutluu olsuun, nice sağlıklı ve güzel bayramlara! (:

    YanıtlaSil
  6. lezzetli somunlar, serap16 Kasım 2010 09:56

    Sevgili Modafobik, öncelikle hoşgeldin, böyle yapılınca nasıl hafif olduğunu bi bilsen hamsiyi başının üstünde bile taşırsın inan..Sağolasın, senin de bayramın kutlu olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize sağlık. Bizde çok severek yeriz. Kılçıklarını ayıklamıyorum ve fırında aynı şekilde turbo ayarında pişiriyorum. Harika olmuştur eminim. afiyetler olsun.

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...