Kuru cacık tarifi
Kuru cacık nasıl yapılır
Bu; mucize bir meze. Öyle bir meze ki, gayet koyu kıvamlıyken biraz sulandırıldığında kaşıklanacak hale geliyor. Üstelik meze statüsünden çıkıp, mazbut bir yemek eşlikçisine dönüşüyor. Çok yönlü bir yiyecek yani. Sizi bilmem ama ben her iki haline de bayılırım. Afiyet olsun..
Malzemeler:
*************
*1-2 adet salatalık
*1 su bardağı süzme yoğurt
*2-3 diş sarmısak
*2 yemek kaşığı kuru nane
*Tuz
*Üzerine gezdirmek için bir miktar zeytinyağı
Yapılışı:
**********
*Salatalıkları kabuklarını soymadan rendeleyin.
*Avucunuzda sıkıp fazla suyunu çıkarın.
*Sarmısakları dövüp süzme yoğurda tuzla birlikte ekleyin ve karıştırın.
*Kuru nane ve salatalıkları da yoğurda katıp kaşıkla iyice karıştırın ve meze tabağına yayın.
*Üzerine biraz daha kuru nane serpin ve zeytinyağı gezdirerek süsleyin.
Bu yaz sofralarımızın baş tacı en önemli eşlikçisiydi.Bende her haliyle seviyorum ellerine sağlık
YanıtlaSilSağol Mineciğim, haklısın..Özellikle yazın, soğuk daha güzel olduğu için, nefis oluyor. Sevgiler..
YanıtlaSilBen deeee :) çok seviyorum,her iki halini de,hem sağlıklı hem lezzetli,ellerine sağlık canım,afiyet olsun..
YanıtlaSilDurup durup birsürü post yazıyorsun.Hızına yetişemiyorum.Eline sağlık.soğuk soğuk nasıl güzeldir...
YanıtlaSilZelihacığım ve Petekçiğim, haklısınız..Her iki hali de nefis oluyor. Yaşlı laptop'ım yüzünden tariflerim birikmişti naapayım..Ben de arka arkaya diziyorum böyle..
YanıtlaSil