Sayfalar

12 Aralık 2013 Perşembe

FIRINDA KUZU GÜVEÇ

Fırında kuzu güveç tarifi
Fırında kuzu güveç nasıl yapılır
Fırında güveç tarifi
Fırında güveç nasıl yapılır


Fırında kuzu güveç, kuzu etini sevdiğimiz için bayıldığımız bir lezzet. Eşim de ben de ailelerimizden gelen bir alışkanlıkla, çok sık tüketmesek de, seviyoruz. Hele ki güveçte veya güveç usulü fırında yapılırsa lezzetine doyulmuyor. İlla bahçe fırınınızın veya güveç kabınızın olması şart değil - onların yeri ayrı ama - borcamda veya herhangi bir fırın kabında da uzun uzun pişirildiğinde yumuşacık oluyor, lezzetler birbirine karışıp gidiyor.. İyi pişeceğinden emin olduğunuz dana etiyle de yapabilirsiniz ama kuzuyla yapılanın lezzeti farklı gerçekten. Afiyet olsun..


Malzemeler:
**************************
*Yarım kilo kuzu but veya ön kol (veya kemikli et esasına uygun herhangi bir bölümü)
*4-5 adet patates
*1 adet kuru soğan
4-5 adet yeşil biber (acı-tatlı isteğe bağlı)
*4-5 diş sarımsak (isteğe bağlı)
*Zeytinyağı veya tereyağı
*3-4 adet domates veya denk miktarda yazdan hazırlanmış şişe domatesi
*1 yemek kaşığı domates ve/veya biber salçası
*Kekik başta olmak üzere dilediğiniz baharat ve tuz
*Az su

Yapılışı:
*********************
*Öncelikle kemikli kuzu etini yıkayın.
*Patatesleri soyup küp küp doğrayın.
*Soğanı piyazlık doğrayın.
*Biberleri irice dilimleyin, domatesleri küp küp doğrayın.
*Tercih ediyorsanız sarımsakları da soyup ince kıyın.
*Tüm malzemeyi bir karıştırma kabında karıştırıp tuz ve baharatını ekleyin ve iyice harmanlayın.
*Fırın tepsisine karışımı yayın.
*Salçayı bir bardak kadar suyla açıp karışımın üzerine dökün.
*Zeytinyağı dökün veya parça parça tereyağını üzerine koyun.
*Ağzını alüminyum folyoyla veya pişirme kağıdıyla kapatın ve 220-230 dereceli fırında iki saatten az olmayacak şekilde pişirin (pişirme süresinin sonlarına doğru su miktarını kontrol edin, bitmişse az sıcak su ekleyebilirsiniz)
*Folyoyu açıp pişmişliğini kontrol edin, gerekiyorsa biraz daha tutun.
*Piştiğinden emin olduğunuzda folyosunu açıp biraz ızgara konumunda fırınlayın ki üzeri kızarsın.
*Çıkarıp sıcak sıcak servis edin.



6 yorum:

  1. MMMM,,MİSSS MİSS...lokum gibi olmuş belli..:)
    ellerine sağlık ablacım.kuzu etinin tadı bir başka..
    öperim ablacım.:)

    YanıtlaSil
  2. sebzeli mis gibi olmuş. ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Bayılırım kuzu etine :)) Herkes sevmez biliyorum ama.. Nefis görünüyor harika pişmiş, ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hülya Hanımcım; çok teşekkür ederim, sağolun..

      Sil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...