Sayfalar

13 Aralık 2013 Cuma

ACILI, NANELİ PATATES TOPLARI

Patatesli mezeler
Patates topları nasıl yapılır
Acılı patates topları tarifi
Patates mezeleri 


Acılı patates topları, sevgili arkdaşım Nilgün' ün (sende pişir) çok güzel bir tarifi. Orijinal tarif için buraya tık lütfen.. Lise arkadaşlarım geleceğinde, değişik bir tarif ararken buldum. Fakat herkes aynı ölçüde acıdan hoşlanmayabileceği ve elimde de tatlı toz kırmızı biber bulunmadığı için; hepsini acı kırmızı bibere bulamak yerine bir kısmını kuru naneye buladım. İyi ki öyle yapmışım, zira acı hiç yiyemeyen vardı aralarında.. Günleriniz için deneyebileceğiniz pratik bir tarif. Afiyet olsun.. 

Malzemeler:
**********************
*4 tane iri boy haşlanmış patates
*1 küçük fincan ince bulgur
*4 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 çay kaşığı toz kırmızı biber
*Yarım çay kaşığı kimyon
*Yarım çay kaşığı karabiber
*2-3 diş dövülmüş sarımsak
*5-6 dal maydanoz
*Tuz
*1 tatlı kaşığı limon suyu
*Topları bulamak için toz kırmızı biber ve/veya kuru nane

Yapılışı:
**********************
*Patatesleri güzelce haşlayın ve sıcakken ezin.
*İçine bulguru ekleyip kapak kapatın ve bulgurun yumuşamasını bekleyin.
*İnce kıyılmış maydanozlarla beraber bütün malzemeyi ekleyip yoğurun ve ceviz büyüklüğünde toplar yapın.
*İki ayrı kaba koyduğunuz toz biber ve kuru naneye toplarınızı bulayın ve servis kabına alın.

Not: Arkadaşım maydanoz yapraklarını süsleme için kullanmıştı, ben bilerek içine ekledim. Tercih sizin.









12 yorum:

  1. Ellerine sağlık çok pratik ve lezzetli bir tarif. Naneye bulamakta çok iyi bir fikir. Bizde de tatlı toz biber hiç bulunmaz. Evde herkes acı meraklısı. Ama arkadaş toplantısı için acı tatlı yapmak gerekir tabii ki. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Evet Sibelcim, karışık yapmakta fayda var, ben de fazla acı yiyemem ki sıkı acı olmuşlardı:)) Sağol arkadaşım.. :)

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık. Nefis görünüyor. Bana da beklerim. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık en kısa zamanda denemek istiyorum sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  5. Bunlar harika görünüyorlar ablacım, eminim enfes de olmuşlardır. Deneme listeme aldım. Ellerine sağlık, çok öpüyorum :)

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık canım benim .
    Ödemişli bir arkadaşımdan öğrendim ben de bunu kendisi sıkça yapar bayıldığım bir tat yapmayanlar mutlaka denesin süper oluyorrrrrr:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haticecim; her zamanki gibi stratejik destek vermişsin:)) Sağol arkadaşım..

      Sil
  7. Çok güzel bir tarif. Hem faydalı da. Ellerine sağlık Serap Ablacım :)

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...