Sayfalar

12 Temmuz 2013 Cuma

PEYNİRLİ KOLAY POĞAÇA

Peynirli poğaça tarifi
Kolay poğaça tarifi
Peynirli poğaça nasıl yapılır
Peynirli kolay poğaça tarifi 
Mayasız poğaça tarifi 


Peynirli kolay poğaça tamamen doğaçlama bir tarif.. ama size anlatılmak üzere tüm malzemesi not alınarak doğaçlanmış bir tarif aynı zamanda. Şu sıralar hem iftar sonrası çayınızın yanında, hem de sahur sofranızda tüketebileceğiniz acayip kolay bir poğaça. Niye bu kadar kolay? Çünkü tüm malzemesi hamurunda, öyle "içini aç, koy, kapat" yok. Üçü birarada hazır kahveler gibi bir nev'i yani:) Üstelik pamuk gibi, yumuşacık.. Afiyet olsun.


Malzemeler:
************************

*3 yumurta (birinin sarısını üstü için ayırın)
*1 su bardağı Becel Sıvı Pratik veya aynı miktar çiçek yağı
*1 su bardağı yoğurt
*Yarım kg. orta sert veya sert beyaz peynir
*Yarım demet maydanoz-dereotu karışımı
*4,5 - 5 su bardağı kadar un (yoğurdun kıvamı ve yumurtaların büyüklüğüne göre değişebileceği için)
*1 adet mahlep çeşnili kabartma tozu ve 1 adet sade kabartma tozu
*Veya bu ikisi yerine 2 paket sade kabartma tozu ve 1 çay kaşığı kadar toz mahlep
*Tuz - kırmızı biber


Yapılışı:
*******************
*Peyniri rendeleyerek karıştırma kabına alın.
*Yeşilliği ince kıyarak ekleyin.
*Un ve kabartma tozları dışındaki tüm malzemeyi katarak karıştırın (yumurtalardan birinin sarısını ayırmayı unutmayın :)
*Unun önce 4,5 bardağını ekleyin ve yoğurun.
*Eğer koparılıp top yapılamayacak yumuşaklıkta ise kalan yarım bardak unu da ekleyin ve yoğurun.


*Hamuru 10-15 dakika kadar üstü bezle örtülü olarak dinlendirin.
*Fırın tepsinizi yağlayın ve hamurdan kopardığınız yumurta büyüklüğündeki parçaları yuvarlayıp top yapın, avcunuzdayken tepelerini bastırarak hafif ezin (biraz ince olmaları, top haldeki hamurdan farklı olarak  içinin çiğ kalmamasını sağlar)
*Tepsiye aralıklı olarak dizin
*Üstlerine ayırdığınız yumurta sarısını biraz sulandırarak sürün.
*Önceden ısıttığınız 175-180 derece fırına varin.
*Üstleri yeterince kızardığında fırından çıkarın.
*Fırından alınca tepside biraz ılınmalarını bekleyip servis tabağına spatül yardımıyla alın (parçalanmamaları için)
*Ilık olarak servis edin.

8 yorum:

  1. Serapcığımmm ellerine sağlık canımm nefis görünüyorlar .afiyetler olsun tatlım.Hayırlı ramazanlar canımmm.

    YanıtlaSil
  2. güzel blog kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  3. Hımmm ellerine sağlık ablacım nefis görünüyor hemde çok pratik ev yoğurdu mayalamıştım denemeliyim mutlaka :)

    YanıtlaSil
  4. Bence doğaçlama olan herşey daha lezzetli ve pratik oluyor.Ayrıca evdeki malzemeleri kullanmak oldukça akıllıca,Serap'çım.
    Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Böyle hepsi birarada poaçalar çok pratik oluyor..Arada bende böyle yapıyorum..Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Tam peynir yemeyen benim kuzuya göre, ellerine sağlık ablacım. O susamlı mahlepli kabartma tozunun muhteşem aroması çok yakışmıştır kesin. Deneme listeme aldım, öpüyorum seni :))

    YanıtlaSil
  7. Ramazan ayındayız sahura çok iyi gider. Kolay tarifler her zaman tercih sebebim ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  8. Yarın gece sahurda denenecek.Teşekkür ediyorum.Sevgiyle

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...