Sayfalar

12 Mart 2013 Salı

EROS AŞK PASTASI

Çikolatalı pasta tarifi
Çikolatalı aşk pastası tarifi
Çikolatalı yaş pasta tarifi
Yaş pasta nasıl yapılır


Eros Aşk Pastasını Dr. Oetker'le Sevgililer Günü Etkinliği' ne katılan bütün arkadaşlarım yazdılar ama bende sıra gelemedi bir türlü bu pastaya. İşte bugün bir kez de benden dinleyeceksiniz:) Olur ya kaçıran arkadaşımız varsa bir ucundan yakalasın diye.. Macera aramak istemiyorsanız veya pandispanyayı bazen tutturamıyorsanız garantili yaş pasta için haydi iş başına:) Afiyet olsun.. 


Malzemeler:
**********************

Pandispanya için:
---------------------------------
*175 gr (1,5 su bardağı) Dr. Oetker Pandispanya Un 
*2 yumurta 
*4 yemek kaşığı su 

Islatmak için:
-----------------------------
*12 yemek kaşığı süt 
*3-4 damla rom veya limon, hindistan cevizi aroması  

Dolgu için:
--------------------------------
*1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı (veya çikolatalı) Dolgu Kreması  
*200 ml.(2 çay bardağı) buzdolabında soğumuş süt 
*2-3 yemek kaşığı fındık/badem/ceviz kırığı 
*2-3 yemek kaşığı Dr. Oetker Damla Çikolata 
*İstenirse çilek/muz/vişne/ananas gibi meyveler) 
(Ara dolgunun çok şişirilmesi durumunda, pandispanyanın üst katı yana kayma eğilimi gösterebiliyor, o nedenle çok kalın dolgu yapılmamasında fayda var)  

Üzeri ve yanı için:
---------------------------------------
*1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması 
*300 ml (1,5 su bardağı) buzdolabında soğumuş süt 
2-3 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao 
*Dr. Oetker Çikolata Kalpler 
*Eros şeklinde şablon (şablon dilediğiniz şekillerde olabilir ) 

*Kalp şeklinde kalıp, 24 cm. (Dr. Oetker Tradition Kek kalıbı olabilir)  

Yapılışı:
**************************
*Öncelikle fırınınızı 170 dereceye ayarlayın. Kalıbı margarin ile yağlayın. 
*Pandispanya unu yumurta ve su ile 7-8 dakika çırpın. Yağladığınız kalıba döküp fırında pişirin. 
*Fırından alıp 5 dakika kadar soğutun ve kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın. 
*Islatma sıvısı için sütün içine aromayı katıp karıştırın. Soğuyan pandispanyayı enine ikiye ayırın ve ilk katı servis tabağına alın. Üstünü sıvının yarısını ıslatın. 
*2 çay bardağı sütle dolgu kreması poşetindeki malzemeyi mikserle önce düşük devirde 1 dakika, daha sonra yüksek devirde 1 dakika daha çırpın. 
*Pandispanyanın ilk katının üstüne tamamını yayın. Dolgu malzemelerinin diğerlerini kremanın üstüne yerleştirin.
*İkinci kat pandispanyayı kapatın ve kalan aromalı süt ile onu da ıslatın. 
*Vanilinli pasta kremasını 1,5 su bardağı soğuk sütle 2-3 dakika çırpın. 
*Krema sıkmak için hazırladığınız ucu delik torbaya veya krema enjektörüne 4 yemek kaşığı kadar krema doldurup ısınmaması için buzdolabında bekletin. 
*Kalan krema ile pastanın üzerini ve yanlarını kaplayın. 
*Buzdolabındaki kremayı sıkma aparatıyla sıkarak pastanın üst sınırlarına minik çiçekler yapın. 
*Orta kısmı şablon için boş bırakın. 
*Pastayı buzdolabında bekletin. Servisten hemen önce şablonu pastanın tam ortasına yavaşça ve yapıştırmadan yatırın.
*Kakaoyu çay süzgeci ile kenardaki boşluklara ve yanlara eleyerek yağdırın.
*Bir maşa yardımı ile kremaya yapışık olmayan herhangi bir kısmından tutup kaldırın. 
*Şablonun dışını ve pastanın yanların çikolata kalpler ile süsleyin.  


4 yorum:

  1. Ablacım ellerine sağlık bool kalorili ama nefis bir pasta çok canım çekti gerçekten olsa da yesem kocaman bir dilim sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaliteli pastane pastalarıyla aynı kalitede oldu Özgencim, tavsiye ederim canım:) Sağol..

      Sil
  2. Eros a bayıldım..Oklarını hep üzerimizde tutsun .Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...