Sayfalar

29 Ocak 2013 Salı

DR.OETKER İLE SEVGİLİLER GÜNÜ PASTASI ÇALIŞMASI

Dr.Oetker ürünleri
Dr.Oetker ürünleriyle pasta yapımı
Kolay yaş pasta tarifi
Sevgililer günü pastası nasıl yapılır


Buraları yaklaşık bir aydır boşladığımın farkındayım. Merak edip "nerelerdesin?" diye soran arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu arada neler yaptığımı tez vakitte ayrı bir yazıda anlatacağım inşallah. Ama ondan önce, geçtiğimiz Cumartesi günü 13 blogger arkadaş olarak katıldığımız bir etkinliği anlatmak istiyorum size, çünkü bizim için çok keyifli bir gündü.


Dr.Oetker ' den aldığımız nazik davet üzerine Torbalı'daki fabrikalarına gittik Cumartesi sabahı. Erkenden yollara düşüp, gönderdikleri servis aracıyla tesise ulaştık. Bizi şirketin kameraman ve fotoğrafçıları karşıladı. Tabiri caizse "çocuklar gibi şen" ve cıvıl cıvıldık:)) Her zaman bizi karşlayan sevgili Arzu Hanım ve bu kez ayrıca şirketin halkla ilişkiler yöneticisi Emine Hanım tarafından karşılandık. Gider gitmez Poğaça ve Volke eşliğinde lezzetlenen çay-kahvelerimizi yudumladık. Biraz sohbet ettik. O gün neleri ve nasıl yapacağımızı anlattılar bize. Tünelin ucundaki ışık, bizi çok keyifli saatlerin beklediğinin işaretiydi adeta.
Saatlerin sonunda hiç de yanılmadığımızı anladık zaten. Tadı damağımızda kaldı, ayrılmak istemedik fabrikadan.


Herhangi bir Mutfak Sanatları Akademisi'ninkinden farksız mutfakları gerçekten gözalıcı güzellik ve profesyonellikteydi. Herkes çılgın gibi fotoğraf makinelerine saldırdı bu görüntüyü kaydetmek için. Kısacası, bizim çalışmamız için gereken bütün ortam ve ekipman eksiksiz ve kusursuz hazırdı. Hal böyle olunca hemen kolları sıvadık ve Sevgililer Günü'ne özel yapacağımız Eros Pastasının yapımına başladık.


Pandispanya ununu kullanarak pastalarımızın tabanını hazırladık ilk iş. Ve tabanlar pişerken bize bir tarihçe gösterisi sundular, şirketin taa 1800'lü yıllardan bugüne nasıl bir azimle getirildiğinin anlatıldığı. Derken ürettikleri kusursuz pasta malzemeleriyle - kendi adıma konuşayım - bugüne kadarki en güzel pastamı yaptım; görsel olarak da lezzet olarak da.. Herkes aynı temel malzemeler dahilinde ama iç malzemesini kendi kombinleyerek kendi pastasını yarattı. Ve gerçekten herbiri birbirinden güzel eserler çıktı ortaya. Kalıplar da kendi ürettikleri kalıplardı, hiç sıkıntı çekmeden pişirdiklerimizi pıt pıt çıkaııverdik:) Tüm ürünlerine ulaşmak için Dr. Oetker'in sanal mağazasına girip siparişinizi vermeniz yeterli.


Tabii bir tek pasta yapmadık. Dr. Oetker Sade Kek Karışımı ile şu gördüğünüz mucize görüntüye ulaştık. Tuzlu muffinler yaptık. İçi cevizli-biberli-fesleğenli, üstü de böyle süslü-püslü :) Ben halen keyifle yiyorum (kilo korkusundan birer birer:)


Ve biz bütün bunları yaparken "keşke evde de böyle olsa" dedirten bir donanımın içinde, o yetmezmiş gibi, bir de dağıttığımızı-döküp saçtığımızı anında hokus pokusla yokeden bir ekip vardı ki sormayın gitsin. Ensemizde, sağımızda, solumuzda. Ağzımızı açmadan ne istediğimiz anlayan, anında tedarik eden. Ve en önemlisi mutlaka güleryüzlü. En çok da bu yönlerini seviyorum hepsinin, hep böyleler inanın. Onlara ayrıca bir teşekkürüm olmazsa olmazım..


Biberleri şekilli çıkaracağımız kalıplar bana gelene kadar sabredemeyip büyük bir ciddiyetle işe koyuldum :)) ve bıçakla üçgen bibercikler çıkarttım.. Ve muffinlerimi onlarla süsledim. Çok keyifli, nefis bir gündü. Sevgili Emine Özden, sevgili Arzu Bilici ve diğer tüm ekibe işlerini mükemmel yaptıkları ve güleryüzlerini hiç kaybetmedikleri için tekrar teşekkür ediyoruz.. Ve tekrarını diliyoruz..

50 yorum:

  1. Ellerinize kollarınıza sağlık arkadaşım :)))) Öyle çoşkuyla anlatmışsın kiiii belgesel tadında olmuş :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cevverim; çok sağol, her zamanki tadındasın :))))

      Sil
  2. Keyifle okudum. Herşey çok güzel. Başarılar.

    YanıtlaSil
  3. Canım benim ne güzel bir gün geçirmişsiniz özendimmi desem kıskandımmı desem, ama adınıza çok sevindim..
    Öpüyorum Serapcım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feraycım; özendiğini veya gıpta ettiğini düşünüyorum:)) Çok sağol, inşallah birlikte kısmet olur birgün :)

      Sil
  4. çok imrendim size,ne güzel bir gün olmuş ne keyifli çalışmışsınız :)

    YanıtlaSil
  5. Yaptıklarınız ve yaşadıklarınız çok hoşuma gitti. Dr. Oetker'in ürünleri tartışmasız çok başarılı.
    Harika bir çalışma olmuş.
    Ben de oralarda olsam da katılsaydım diye iç geçirdim doğrusu.
    Satırlara çok güzel aktarmışsınız. Tekrarlarını okumayı bekliyorum.
    Kolay gelsin ve sevgililer günü yaklaşırken sevgilerimi yolluyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Lezzetli Sanatlar; güzel düşünceleriniz için teşekkür ediyorum, hem de çok :)

      Sil
  6. Ayy ben bu dükkanı yanlış zamanda açmışım canım yaaa:) bayılıyorum sizleri böyle görmeye. harika görünüyorsunuz .
    canım benim görüntüler insanı içine çekiyor ellerinize sağlık kocaman öpüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haticecimmmm; canımsın benim. Biz de seni aramızda görmeyi ne kadar isteriz.. İnşallah kısmet olur, çok sağol..

      Sil
  7. Bir insan çok mutlu bir gün geçirdiğini anlatan sözcükleri ancak bı kadar iyi seçebilir. Okurken aynı zevki ve mutluluğu ben de yaşadım sanki. Daha güzel etkinlikler yaşarsın inşallah, görüşmek üzere..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgüncüm; yansıtabilmişim demek ki, ne mutlu bana:) Çok sağolasın arkadaşım :)

      Sil
  8. facebook ta da baktım gerçekten çok güzel bir gün geçirmişsiniz. nazar değmesin. sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslıcım; gerçekten çok güzeldi. Sağol ablacım..

      Sil
  9. Serap abla ellerine sağlık, çok güzel bir gün geçirdiğiniz aşikar büyük bir heyecanla bende bekliyorum cumartesi gününü:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sunacım; haydi bakalım, inşallah ve hatta eminim çok güzel bir gün geçireceksiniz..

      Sil
  10. Çok keyifli olmuş Serapçığım.Sevgilerimle
    Şeniz

    YanıtlaSil
  11. Ne kadar güzel bir çalışma olmuş yahu... İmreniyorum doğrusu..Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  12. Böyle bir yerde çalışmak isterdim :)
    Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  13. oyy oyy oyyy o nasıl bir pasta:)
    aşk aşk aşk:)
    Cr. Oetker'in güzel ve pratik ürünleri saysak bitmez harika bir gün olmuş belli:)

    YanıtlaSil
  14. Dağınıklığı temizleyen birilerinin olması ne hoşmuş. Şu pasta-börek işlerinde en sinir kısmıdır benim için. O kadar çok parça batırıyorum ki bazen....Pasta da çok güzel görünüyor ellerine sağlık:)))

    YanıtlaSil
  15. Canım tuzlu muffinler,eroslu pasta hepsi ama hepsi şahane olmuşlar.En güzeli sizlerin yüzünüzde ki mutlu gülümsemeleriniz içimi açtı,ellerinize,emeklerinize sağlık olsun.

    YanıtlaSil
  16. Ne güzel bir gün olmuş Serap'cım.Pasta da çok güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Petekçim; bir butik pastacıdan bunu duymak çok güzel, sağol:))

      Sil
  17. Serap abla yazıyı okurken sizden dinler gibiydim, heyecan ve enerjiniz yazıya da yansımış :) Fotoğraflar da çok güzel ayrıca :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müboşum; yazı amacına ulaşmış demek ki, ne güzel :) Sağol canım benim :)

      Sil
  18. Şu anda tv,de seni izliyorum ablacığım gerçektende evinde sende çok şekersiniz..

    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili kardeşim; çoook teşekkür ediyorum sana :)

      Sil
  19. merhaba şuan star tvde soframız programında izliyorum sizi
    tebrikler hatta ben maşallah demek istiyorum
    ne güzel bir çekim olmuş
    buarada çam kozalağı tatlısına bayıldım;)
    başarılarınızın devamını diliyorumm;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili "Herşey Tadında" bloğu yazarı arkadaşım; çok teşekkür ediyorum ilginize ve güzel düşüncelerinize :)

      Sil
  20. Selamlar. Ben yemek bloglarını çok takip etmiyorum. Bu benim eksikliğim:( Ama elbette misafire veya ev ahalisine özel bir şeyler yapmak istediğimde ilk olarak blog kaynaklı tariflere bakıyorum ve güveniyorum. Çünkü siz yemek blogcuları bu konuda benim için her daim 1 numarasınız. Tv de de zaten çalıştığım için pek yemek programı izlemem. Ama tam da kanallar arası gezerken şimdi hangi kanal olduğunu hatırlamadığım bir kanalda en hassas olduğum konulardan biri olan ekmek yapımı vardı. Hassasım çünkü aldığımız ekmeklerin hijyeninden emin değilim. Yine de evlenip ekmek almaya başladığım 20 yıl öncesine göre daha temiz ve düzgün fırınlarımız ve satış noktalarımız var. Arada bir de evde makinada ekmek yapıyorum ki favorim cevizli ekmektir. Neyse, bir de bloger olduğunuzu duyunca, google amcaya programdan edindiğim bir kaç veriyi girerek sizi buldum. Sayfalarınızda biraz gezindim. Çok değerli bilgiler olduğunu öğrendim. Bir de izlediklerime kaydettim ki, neler pişiyor mutfakta arada bir haberdar olayım:) Afyon'dan sevgilerimi ve selamlarımı gönderiyorum.

    YanıtlaSil
  21. Nurten Hanımcım; size kocaman bir teşekkür ediyorum, güzel sözleriniz ve düşünceleriniz için :)

    YanıtlaSil
  22. Aşağıya, kendi bloğumda bana yazdığınız yoruma verdiğim cevabı yazdım. Gidip gelip "bana cevap vermiş mi" diye bakamayacağınızı düşündüm, bilmek istersiniz dedim ve kopyalayıp size de yapıştırıyorum şimdi:
    "Çok faalsiniz maşallah. Programdan edindiğim bir kaç veriyi google a girince şıp diye buldum. Ama hepsi o kadar da değilmiş. Mesela Kelime Oyunu yarışması ve 9400 puan gibi detaylar da varmış hayatınızda. Annem yarışmanın müptelası. Göstereceğim bir ara, muhakkak sizi tanıyacaktır. Sevgilerimle."

    YanıtlaSil
  23. Nurten Hanımcım; güzel düşünce ve iyi niyetinize hayran kaldım, çok sağolun.. Kelime Oyununun 18 Mart 2012 tur şampiyonuyum, kendimden önceki rekoru egale ettiğim için, tam puan alamasam da rekortmen dediler sağolsunlar:)) Annenize de hürmetlerimi iletin, her akşam onunla birlikte mutlaka izlediğimi de bilsin lütfen:) Sevgiler..

    YanıtlaSil
  24. Ne güzel bir gün geçirmişsiniz.Ben misafirlerim olunca maalesef katılamadım ama sizleri böyle mutlu görmek beni de mutlu etti.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nergisçim; önemli olan da bu zaten. Sevdiklerimiz mutluysa biz de mutluyuz.. çok sağol canım :)

      Sil
  25. Ağzına sağlık çok güzel çok özel bir gündü.Profesyonellik böyle bir şeymiş..sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok profesyoneller gerçekten Serpilcim.. Sevgiler canım :)

      Sil
  26. Dr. Oetker bize unutulmaz bir sevgililer günü etkinliği yaşattı. 14 Şubat'ta eros aşk pastasını bir daha yapsak mı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma Sibelcim; hem de nasıl.. İyi ki gitmişiz :)

      Sil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...