Etli enginar tarifi
Etli enginar nasıl yapılır
Etli dip enginar tarifi
Etli dip enginar nasıl yapılır
Etli enginar, zeytinyağlısından çok farklı bir kulvarda, kendi içinde özel bir lezzet :) Daha önce dip enginarın zeytinyağlılarını yazmıştım size. Dün Bostanlı pazarında yeni çıkmış tazecik enginarları görünce dayanamadım, aldım. Eve gelince de "hadi bu kez etlisini yapayım" deyip ocağın başına geçtim. Biraz sonra ne göreyim, evin beyi, yardım sevdasıyla (!) tencerenin başında bitivermiş ! Allah'tan olaya çabuk uyandım: Etli her ne pişerse pişsin tencereden et aşırmaya bayılır, yardım bahane yani:)) Neyse, hakikatten güzel oluyormuş, bir daha arayı bu kadar açmayız artık..Tabii bu arada, dipfrizimize atma zamanımız da yaklaşıyor demek ki:) Afiyet olsun..
Malzemeler:
**************
*7-8 adet dip enginar
*250 gr.kuşbaşı kuzu eti (kuzu eti yiyemiyorsanız kolay pişeceğinden emin olduğunuz kısmı olmak şartıyla dana eti kullanabilirsiniz ama kuzunun yerini tutmaz, belirteyim:)
*1 adet soğan
*1 adet patates
*Zeytinyağı
*Yarım demet dereotu
*Yarım limonun suyu
*Tuz
*Yemeği örtmeyecek kadar su
Yapılışı:
***********
*Öncelikle eti sıvıyağda biraz pişirin.
*Soğanı da yemeklik veya piyazlık doğrayıp etle birlikte çevirin.
*Soğan biraz kavrulduğunda dilimlediğiniz enginar ve patatesi de atıp birlikte bir süre pişirin.
*Tuzunu, limon suyunu ve üzerini örtmeyecek kadar sıcak suyu ekleyip kapağını kapatın.
*Sebzelerin pişmesine yakın kıyılmış dereotunu da katıp karıştırın ve bir süre daha pişirip altını kapatın (bu arada, evde kalmamış olduğu için ben dereotu ekleyemedim, siz eklemeye çalışın; olmazsa olmaz değildir ama lezzetini destekler)
hahaa..
YanıtlaSilevin beyi benin oğluşum gibiymişş:))
oğlumda çok sever bir etobur olarak pişen tencereden et aşırmayıı:))
ellerine sağlıkk serap ablacım..
çok hoşş görünüyor.
lezzet garantili..
öperim ablacım..
muhabbetle..
olsun ben dere otsuz daha çok severim zaten:))) ellerine sağlık tabi afiyetler olsun):))
YanıtlaSilAyşegülcüm; "bey"gillerin hepsi aynı sanırım..Büyük-küçük farketmiyor:)) Sağol ablacım..
YanıtlaSiletlisini hiç denemedim.mevsimi iken alıp yapacagım.elinize saglık.sevgiler.
YanıtlaSiloffff harika gözüküyor tam zamanı bence yemeklerin kralı. ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık çok severim sevgiler.
YanıtlaSilEn güzel sebzenin sezonu geldi artık Serapcım, sezon açıldı..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
Sevgiler..
Ne hızda geri geldin de ,döktürdün.Benim zehir afiye arkadaşım, ellerine sağlık
YanıtlaSilhayatim enginar kulturum fazla olmadi hic,ama bir defa enginar kalbinden o da konservesinden zeytinyaglisini yapmistim,cok da begenmistim,ama eminim etlisi de harikadir,ellerine saglik sevgilerle.
YanıtlaSilHünerli Eller; mutlaka denemeni tavsiye ederim canım, çok sağol..
YanıtlaSilÇiğdemcim; ben sana cevap yazana kadar en az iki kere denediğine eminim:)))))))) Sağol canım..
Deryacım, sağol canım..
Feraycım; bence de "yaşasınnnnn":))
Dilekçim; salı sabahı gelip üç saat kesintisiz uykunun ardından sanırım "gerçek anlamda" kendime gelmişim:)))) Sağol arkadaşım..
Cafe Biscuitje; her türlüsü harika olur, hangi memlekette yaşıyorsun bilmem ama enginarın tazesi de pazarlarınıza mutlaka geliyordur. En azından temizlenmişini alıp deneyebilirsin. Sağol canım..
canım ablacım siteminde öyle haklı öyle haklsıın ki.. hani sarmaş dolaş olduğun birine sırtını dönmek gibi benim yaptığım lakin inan kendi sayfama uğramadım aylarca.çok ihmal ettim sevgili ablamı.ama yorumunu alır almaz da koştum geldim SANA.İYİKİ DE GELMİŞİM MAŞALLAH DÖKTÜRMÜŞTE DÖKTÜRMÜŞSÜN YOKLUĞUMDA.HANGİ BİRİNE YAZAYIM BEN NE DİYEYİM ELLERİNE SAĞLIK DİYORUM KOCCCCAMAN ÖPÜYORUM.ETLİSİNİ HİÇ YEMEDİM VE LEZZETİNİ MERAK ETTİM AÇIKÇASI.KISMETSE DENERİM BİR GÜN.
YanıtlaSilTATLI ABLACIM ÖPÜYORUM ÇOK SENİ VE SEVGİLERİMİ BIRAKIYORUM...
Minticim, estağfurullah.. Sitem mi etmişim, ne zaman? Hiç hatırlamıyorum.. Canım, etmişsem de sevdiğimden etmişimdir. Sağol geldiğin ve selam verdiğin için..
YanıtlaSil