Sayfalar

3 Aralık 2011 Cumartesi

VİŞNELİ CHEESECAKE


Vişneli cheesecake tarifi
Vişneli cheesecake nasıl yapılır
Cheesecake tarifi
Cheesecake nasıl yapılır
Çizkek tarifi


Kardeşimin süper bir tarifi bu. Ben ailenin ekmekçisiysem, O da bizim pastacımızdır zaten. Dipfrizde geçen yazdan bekleyen son bir parti vişne vardı ve bu cheesecake'i yapmak farz olmuştu artık. Bir süredir bunu planladığım için labne peynirini de tedarik etmiştim. Yemekli misafirim gelecek olunca 'yemekten sonra çayın yanına tatlı olarak harika olur' diye düşünüp hemen kolları sıvadım. Meyveli, serin, ferah kısacası nefis bir ikram bu..Tavsiye ederim. Gerçi çok güzellerini yapan arkadaşlarım vardır mutlaka ama her tarif kendi içinde özeldir. Bir de buna bakın bakalım.. Afiyet olsun..

Malzemeler:
*******************

Tabanı için:
-------------
*1 paket sade pötibör bisküvi veya 1,5 pakete yakın Eti Burçak Yulaflı Bisküvi
*125 gr.margarin veya tereyağı

Peynirli dolgu için:
--------------------
*2 paket labne peyniri
*2 yumurta
*2 su bardağı pudra şekeri

Üstü için:
-----------
*2 su bardağı vişne suyu (vişnelerin süzülen suyunu da kullanarak 2 bardağa tamamlayabilirsiniz)
*1 yemek kaşığı nişasta
*2 yemek kaşığı pudra şekeri
*1,5 - 2 su bardağı çekirdeksiz vişne

Yapılışı:
*****************
*Margarini eritin.
*Bisküvileri rondodan geçirip un haline getirin ve erimiş margarinle iyice karıştırıp kelepçeli kalıp veya küçük boy borcamın (26-28 cm.civarı) dibine kaşığın sırtıyla bastırarak yayın.
*Bu işlemi, karışımın ortası biraz daha çukur ama kıyıları biraz daha yüksek yaparsanız, sondaki görüntü daha iyi oluyor.
*Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 -15 dakika kadar fırınlayın.
*Bu ön işlem şart değildir ama dibinin biraz kuruyup kıtır olmasını istiyorsanız yapın.
*Çırpma kabına yumurtaları, labneleri ve pudra şekerini alıp iyice çırpın, bisküvili karışımın üzerine döküp yine 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
*Çıkardıktan sonra üzerine vişne tanelerini yayın.
*Bu arada bir tencereye vişnelerin süzülen suyuyla birlikte toplam 2 bardak hazır kutu vişne suyunu, nişastayı ve pudra şekerini alıp, çırpma teliyle karıştırarak pelte kıvamına gelene kadar pişirin ve vişnelerin üzerine, onları kapatacak şekilde dökün.
*Soğuyunca buzdolabına alın, servis edeceğiniz zaman dilim dilim kesin ve spatül yardımıyla çıkarın.  












16 yorum:

  1. Rengi bile basli basına yetiyor.
    Lezzeti ise ne keyiflidir.
    Ve hep sevmisimdir. ! :-)))
    Cok sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık arkadaşım bu arda sitenin yeni yüzü çok güzel olmuş çok beğendim

    YanıtlaSil
  3. Nunucum; ben de hep sevmişimdir:)) Sevilmez mi vişneli cheesecake..Sağol canım..

    Gülercim; sitenin şablonunu yeni değiştirdim, bana da pek huzurlu geldi doğrusu..Sağol canım..

    YanıtlaSil
  4. bu nasıl bir görsel şölendir böyle bayıldım ellerinize çok güzel görünüyor bende yaparım ama reçelle süslerim üzerini sizinki bir harika olmuş birde yiyine bulsam hemen yapıcam:)eşim sevmiyor tek başınada tüketmek zor ama bu saatte bile canım çekti neyse kendime yapar yerim bende:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. ayy ellerinize demiş sağlık kısmını yazmamışım aklımı aldı:)resim.

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık ilk bakışta resimde komposto var sandım:))) nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  7. Çok pratik,sağlıklı ve rengi muhteşem.Ellerine sağlık.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  8. çokk leziz görünüyor ablacım ellerine sağlık.sevgiler.SLN

    YanıtlaSil
  9. serap'cım ellerine sağlık çok leziz görünüyor tabii kim yaptı onu :))))

    YanıtlaSil
  10. Ekmekçi, pastacı ha, iyiymiş :) Maşallah size hamarat kardeşler.

    YanıtlaSil
  11. Gelibolu17'nin hazırladığı "Çay,Kahve Bahane" etkinliğine 30 KASIM-14 ARALIK tarihleri arasında http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/ yani ben ev sahibeliği yapacağım... Bildiğiniz gibi çay kahve bahanedir çoğu zaman,dostlarla,arkadaşlarla,dertleşmek,görüşmek için.bir çoğumuz sevdiğimiz bir arkadaşımıza ziyarete giderken "hadi çayı koy" geliyorum diye gideriz,yada müsaitsen "sabah kahvesine geleceğim" deriz... Çünkü o sohbet muhabbet kuru kuruya olmaz,tamam tatlı dil güler yüzde gereklidir,hatta suratı sirke satan bir ev sahibi size bal baklavada ikram etse orda çok kalmak istemezsiniz öyle değilmi,ordan ayrılmak için sabırsızlanırsınız.... “Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse misafirine ikram etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse akrabasına iyilik etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse ya faydalı söz söylesin veya sussun!” Muhammed Mustafa (s.a.v) Ve yukarıdaki güzel hadis-i şerifi sizlerle paylaşıp,evlerinize gelen misafirlerinize,eşinize,çocuklarınıza,yada bu dünya hanesinde en güzel misafir benim deyipte kendiniz için hazırlamış olduğunuz birbirinden güzel tariflerinizi,ikramlarınızı sayfalarınızdan almaya geleceğiz :) Tariflerinize "çay,kahve bahane" etkinliği için yeşil mutfak (Özlem) a gönderiyorum yazıp bana haber verirseniz,büyük bir zevkle gelip tariflerinizi alıp http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com/ adresimde yayınlayacağım Son olarak arkadaşlar,her zamanki gibi etkinliğimize herkes davetlidir,(lütfen davetiye götüremediğimiz arkadaşlarımız kırılmasınlar)

    YanıtlaSil
  12. Aman aman vişneli vişneli harika bir
    cheesecake olmuş kardeşinin ellerine sağlık canım..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. Bu yaz bende vişne koyamadım dondurucuya geçen yazdan kalma koca bir poşet var ve chesse cake yapmak var benimde aklımda:)Kardeşinin tarifine senin ellerine sağlık canım



    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  14. Bigocum, Haticecim, Pembe Kekiğim, Selincim, Zübeydecim, Aylincim, Özlemcim, Feraycım, Küçümen Aylincim; hepinize çok teşekkür ederim, çok sağolun..

    YanıtlaSil
  15. ay süpper görünüyor.hemen istiyorum :)

    YanıtlaSil
  16. Aslıcım; hemen yapayım canım, haydi buyur gel:) Sağol..

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...