Sayfalar

27 Kasım 2011 Pazar

KOLAY FASULYE TURŞUSU

Kolay fasulye turşusu tarifi
Fasulye turşusu tarifi
Haşlama fasulye salatası nasıl yapılır


Karadenizliler'in pek meşhur yemekleri 'turşu kavurması'ndan esinlendim bu mezeyi yaparken. Zira canım son günlerde biraz fasulye turşusu çekiyordu. Tatmıştım, severim de üstelik. Onlar fasulye turşusunun kavurmasını yapıyorlar. Ama ben kavurmasını hiç yapmadım.

Gerçek fasulye turşusu denemişliğim vardır, güzel oluyor gerçekten. 'Misafirim gelecek, acele bir fasulye turşusu nasıl yapabilirim' diye beyin fırtınası yaparken birdenbire kafamda bir şimşek çaktı ve dolapta bekleyen çalı fasulyesinden acele ama nefis bir turşu ürettim. Börülceyi haşlayıp sirkeli sarmısaklı salatasını yaparız ya, oradan geldi aklıma. Buyurun, afiyet olsun.

Malzemeler:
****************************

*250 gr. kadar çalı fasulyesi 
*1 fincan üzüm sirkesi
*5-6 diş sarmısak
*İsteğe göre tuz ve zeytinyağı (turşu dediğime bakmayın, bu nihayetinde bir sebze salatası, yani zeytinyağsız olmaz)

Yapılışı:
*********************
*Fasulyeleri yıkayıp dilediğiniz şekilde doğrayın.
*Az tuzlu suda diriliğini kaybetmeyecek kadar haşlayın.
*Soğuk sudan geçirip süzün.
*Servis tabağına alın.
*Bir bardağın içine sirkeyi, tuzu, zeytinyağını ve ince kıyılmış sarmısakları koyup çatalla iyice karıştırın (sarmısakları isterseniz dövebilirsiniz de)
*Hazırladığınız sosu fasulyeler sıcakken üzerine boca edip karıştırın.
*Bu mezeyi de birkaç saat önceden yapıp bekletmekte fayda var, sosu çekmesi için tabii..
*Sosunu çektikten sonra servis edebilirsiniz.










12 yorum:

  1. iyiymiş. Daha bugün bahçede kalan bir avuç fasülyeyi topladım. Aklımdan "turşusu nasıl yapılır ki" diye geçirdim. Sonuçta elimdeki fasulye az. Bunu hemen yarın deneyeyim ben....

    YanıtlaSil
  2. Ablacımmmm annem yapıyor böyle fasülye turşusu,bool sarımsaklı nefiss birşey oluyor..
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. sarımsağı çok sevdiğim için sarımsaklı herşeyi çok severim ellerine sağlık Serapçım

    YanıtlaSil
  4. gerçek fasulye turşusuna bayılırım ama bunu bilemiycem :) ellerine sağlık

    Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. hımmm bence harika olmuş , elinize sağlık :-)sevgilerimle

    YanıtlaSil
  6. Kavurmasını duymuştum ama nasıl olurki?Bağdaştıramıyorum,,,turşu ve kavurma ama Karadenizlilerin bir bildiği vardır.harika görünüyor turşu..

    YanıtlaSil
  7. garnitür olarakda güzel bir seçenek ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  8. :))))) seni seviyorum süpersin yaaa.
    börülcenin hastasıyım bunu da denemeli:)) öpüyorum mucit arkadaşımı

    YanıtlaSil
  9. eline sağlık canım çok beğendim mutlaka deneyeceğim... güzel bir hafta diliyorum.sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. gerçekten pratik olmuş.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  11. Ne kadar pratik bir tarif olmuş.Daha fasulye varken, yapacağım.Teşekkürler

    YanıtlaSil
  12. Saadetçim, Melihacım, Gülercim, Neşecim, Yemekbiraşk, eşimcim, Eylemcim, Dilekçim; çok teşekkür ederim..

    Limon Çiçekleri; bu kavrulmadığı için 'kavurması nasıl olur' diye bir endişe duymana gerek yok..Bu bildiğin haşlama:)) Sevgiler..

    Leylacım; börülce haşlamasını seviyorsan, kuvvetle muhtemel bunu da seversin canım, sağol..

    Haticecim; ben de seni seviyorum canımmm..Sadece Badem'in annesi olman bile yeter:))))))))))

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...