Yalancı kazandibi tarifi
Gerçek kazandibi, muhallebisi itibariyle o kadar olmasa da, şu dibinin ocak üzerinde yakılması itibariyle biraz meşakkatlidir biliyorsunuz. Şimdilerde seyrek de olsa gerçeğini yapıyorum. Ama çalıştığım ve zamanımın aşırı kısıtlı olduğu dönemlerde oğluma kazandibi yapmaya niyetlendiğimde, aldığı zaman benim için lüks ile eşdeğer birşey idi maalesef. Neyse ki bir arkadaşımdan 'yalancı' sıfatlı bir tarif aldım da, o gün bu gündür gocunmadan yapıyorum. Ve işin güzeli, bu tarif 'yalancı' olmasına rağmen pek beğeniliyor:)) Nasıl oluyor demeyin, tarife ve fotoğrafa bakın bakalım..Afiyet olsun..
Malzemeler:
**************************
Muhallebi için:
----------------
1 litre süt
1,5 bardak şeker
4 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
Karamelize etmek için:
------------------------
Yarım su bardağı şeker
********
Öncelikle şekeri karamelize edin. Bunun için ister metal bir tepsi kullanın ve dibine serpiştirdiğiniz şekeri ocak üstünde çevirerek yakın. Veya cam tepsi kullanacaksanız başka bir tencerede yaktığınız şekeri akıtarak tepsinin dibine yaydırın, gerekirse bu iş için bir fırça kullanın.
Muhallebi malzemelerini bir tencereye alıp, çırpma teliyle karıştırarak pişirin. Mikser yardımıyla 10 dakika kadar çırpın. Tepsideki karamelize şekerin üstüne dökün. Soğuyunca buzdolabına kaldırın. 3-4 saat bekletin ve dilimleyip tabağa ters çevirerek servis edin. (Ben dalgınlıkla düz olarak koyduğum için, erimiş olan karamelize sostan üzerine dökerek sundum)
Sütlü tatlılara asla hayır diyemem. Soğuk soğuk:))
YanıtlaSilEllerine sağlık canım. Çok güzel görünüyor
Sevgiler
Tijencim; ben de bayılırım, hatta özellikle sütlü tercih ederim. Yoksa alır başını gider kilolar..Sağol canım..
YanıtlaSilinsanın yalancısı tercih edilmez ama sütlü tatlıların yalancıları tercihimizdir:))
YanıtlaSilşekeri biraz daha azaltılsa hatta 1-2 kaşık konsa nasıl olur diye merak ettim dibindeki karamel yeterli olabilir belki ne dersin beceriklim
sevdim ben bu tarifii ellerinize saglik
YanıtlaSilbenim guzel Izmir ime kocaman selamlar
Canım günaydın enfes görünüyor naçizane bir fikrimi söylemek isterim yanlış anlaşılmazsam. Şablonun çok koyu kalıp tariflerinin
YanıtlaSilgüzelliğini gölgeliyor öpüyorum.
Deryacım; desen çok güzel ama koyuluk konusunda ben de hemfikirim, hemen konsept olarak çok uzaklaşmadan değiştiriyorum hayatım. Sağol..
YanıtlaSilSevgili Lezzet Sefası; selamını aldım, baaşım üstüne koydum canım. Çok sağol..
Feriha ablacım; olabilir tabii. Mesela 1,5 bardak yerine sadece yarım bardak şekerle pişirilebilir muhallebisi. Senin fikirlerini hep değerlendirmişimdir. Sağolasın..
yalancı geröek farketmez bayılırım buna:)))
YanıtlaSilellerine sağlık canım
Handecim; çok sağol..
YanıtlaSilKazandibi olsunda,varsın yalancı olsun.
YanıtlaSilSütlü tatlılara bayılıyorum.
Çok da güzel görünüyor.
Ellerine sağlık.
Öpüyorum.
Sütlü tatlılar her zaman favorim, elinize sağlık Serap ablacım.
YanıtlaSilHiç yalancı gib durmuyor fotoğraf ellerine sağlık mutlaka deneyeceğim sütlü tatlılara bayılırım:) sevgiler...
YanıtlaSilmmmm,nefis gözüküyor..
YanıtlaSilOldukça da sahici :))
Ellerinize,emeğinize sağlık..
Sevgilerimle..
Melihacım, Selcencim, Müberracım, Zelihacım; hepiniz çok çok sağolun..
YanıtlaSilCumartesi akşamı tek kişilik kaplara boşaltarak misafirlerime yaptım. Çok beğendiler, gerçekten çok lezzetli oluyor ellerine sağlık Serap'cım..
YanıtlaSilEvet Nilgüncüm, ben de bazen öyle birer kişilik tanzim ediyorum, çok güzel oluyor. Tarifte yazmayı unuttum ama istenirse muhallebisi sakızlı da yapılabiliyor, lezzet katmerleniyor (sakız sevene tabii:)) Sağol canım..
YanıtlaSilBen kandırılmaya gönüllüyüm bir tabak alabilirmiyim
YanıtlaSilCanım harika açılmış süper öpüyorum.
YanıtlaSilsizler tabi şifreleri değiştirip değiştirip girdiniz dimi bloglara:)) bende denedim bir kere girebildim fakat bilg değiştirince tekrar giremedim nedense, mecburen sorunun tamamen kalmasını bekledim. sonunda buluştuk işte. tatlı süper görünüyor, ellerinize sağlık. şeker kremalize yapılınca ve dolaptan çıkınca malesef erime oluyor, onun yerine muhallebinin kendisini tepsiye 2-3 kaşık koyup yayın ve onu birazcık yakarsanız sonuç daha iyi oluyor. iyi geceler dilerim sevgiler.
YanıtlaSilGülercim, Deryacım; çok teşekkürler canlarım..
YanıtlaSilSerpilcim; gerçek kazandibi yaptığımda ben de aynen senin dediğin gibi yakıyorum. Ama bu yalancısının da o sıvı karameli yok mu, beni benden alıyor açıkçası:)) Tekrar hoşgeldin aramıza canım, sağolun..
Serapcıgım benım oglum kazandıbını pek sever bunu denemek sart oldu sevgıler..
YanıtlaSilÖzaycım; hatta sakız seviyorsa sakız da ekle..Garanti beğenecektir. Sağolasın, sevgiler canım..
YanıtlaSilKolay zor farketmez sütlü tatlılara varım :)Ellerine sağlık Serapcığım !
YanıtlaSilGerçek yalancı farketmez bayılırım kazandibine çok güzel görünüyor gerçeğinden farkı yok ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilNilgün ablacım; çok teşekkürler. Ban de bayılırım..
YanıtlaSilHandancım; çok sağol..Kolay bir tarif, seninkiler kadar güzel olur mu bilmem ama tavsiye ederim..