Sayfalar

7 Mayıs 2011 Cumartesi

YAPTIĞINIZ EN BABA SÜRPRİZ NE?



Bunu size soruyorum ama kendim de şimdi anlatacağım..İster MİM olarak algılayın, bir yazı hazırlayın; ister yorum yazarak anlatın. Ama her şekilde çok eğleneceğimize ve hoşça vakit geçireceğimize ben eminim, sizin de inanmanızı istiyorum. Ben, 2 yıl önce Şubat ayında gerçekleştirdiğim bir sürprizden bahsedeceğim. Bu anımı kime, kimlere anlattıysam huşu içinde hep birlikte güldük. Sizi de anneler günü arifesinde biraz tebessüm ettirebilirsem ne mutlu bana. Bu vesileyle hepinizin ANNELER GÜNÜ' nü kutluyorum..

İki yıl önce Şubat ayında İstanbul' daki kız kardeşim safra kesesi ameliyatı olmak üzere hastaneye yattı.
Yanında refakatçi olmak için teklifte bulundum fakat eşi izin almış, o bulunacakmış. 'Gerek yok, sağol' dedi. Malum biz topyekün İzmir' liyiz, annemiz de burada, O oralarda yalnız. Ameliyat günü sabahtan telefonla yoklamaya başladım, herşey yolundaydı şükür. Girdi, çıktı, ayıldı vs.. Ertesi akşam da oğlum İstanbul' dan İzmir' e gelecek dinlenmek üzere. Bir yandan kardeşim orada öyle, aklım onda. Diğer yandan oğlum gelecek, burada olmam lazım. Ama kardeşimi o durumunda bir kerecik görmezsem de gözüm açık gideceğim:) tabiri caizse..Şeytan dürtüklemeye başladı o saatlerde..

İnternete girdim, otobüs firmalarına şöyle bir göz attım, bu akşam gidiş-ertesi akşam dönüş bileti için. Niye ertesi akşam dönüş? Çünkü oğlan da dönecek, sabah yakın saatlerde iner, birlikte gelmiş sayılırız..Hem kardeşimi görmüş ve içimi rahat ettirmiş, hem de oğluma yetişmiş olurdum. Derken şeytan yapacağını yaptı ve oğlanın otobüs firmasına ve saatine göz dikildi ! Arayıp, binbir kıvırtmayla Ataşehir' den kaçta bineceğini, hangi firmayla geleceğini sordum ve öğrendim: 23.00 Ataşehir otobüsü ve Pamukkale Turizm.. Hemen firmayı aradım, önce ilk geceki gidiş biletini rezerve ettirdim. Kız artık benim adımı - soyadımı biliyor yani.. Bürodaki kızla sonraki diyalog şöyle:

Ben : Peki canım, yarın gece Ataşehir' den 23.00' te bir otobüsünüz varmış İzmir' e, öyle mi?
Görevli : Evet hanımefendi, var.
Ben : Oğlumun bileti varmış o otobüste, bakabilir miyiz?
Görevli : Oğlunuzun adı Ulus mu? (soyadından çıkardı zaar ! )
Ben : Evet..
Görevli : Oğlunuza 3 no' lu koltuğu vermişiz, yanındaki 4 no' lu koltuk boş, ister misiniz? (..............................!!!!!!!........................:))))))))))))))))) Akıllının zoruna bak hele, soruyor bir de !)
Ben : Tabii tabii.. Süper.. Daha ne olsun, hemen ayırın orayı bana.. (aynı otobüste yan yanayız, düşünün)

Sonrasını artık tahmin etmeye başladınız tabii az çok..Ama ben yine de anlatayım..Hemen atlayıp gittim ve biletleri aldım. Akşamına yola çıktım. Ama bu gidişten ne kardeşimin, ne oğlumun, ne annemin, ne de ablamın haberi var..Sürpriz.. Bir tek eşim biliyor:)

Biraz vapur bekledik Topçular' da. O nedenle varışım gecikti. Sabah saat 9.30 gibi boğaz köprüsünden aradım kardeşimin eşini, son haberlerini aldım. 'Ben de Karşıyaka' ya indim, işlerim vardı, siz ne zaman çıkıyorsunuz hastaneden?' dedim (yalan tabii:) Öğle saatlerinde imiş. Çaktırmadan soruyorum ki, boşuna hastaneye gidip de kapı duvar bulmayayım.. Taksim' den atladım bir taksiye,  iki dakikada Amerikan Hastanesi.. Çıktım kapılarına, ama kalbim küt küt atıyor. Hemşire 'ziyaretçiniz vaar' dedi tüm sevimliliğiyle. İçeriden gelen 'buyruuun' sesiyle daldım odaya. Şaşkınlık vakasının ilk perdesi oynanmaya başladı:)) Kardeşimin ve eşinin suratlarını görmelisiniz..'Sen nerden çıktın? Bir gün için İstanbul' a gelinir mi? Çılgın mısın sen? İyiyim ben, merak edecek bir şey yok..' falan filan.. Neyse birlikte çıktık hastaneden, eve gittik. Akşama kadar beraber zaman geçirdik. O, laparoskopik cerrahinin sonrasına ait şişkinlik sıkıntılarıyla boğuştu; ben ise nöbetçi muhabbetçilik yaptım ona.. Bir yandan da oğlumu zırt pırt arıyorum:  'Annecim, bak maça dalıp otobüsünü kaçırma, sabah da bizi servis beklerken ağaç etme' (güya onu karşılayacağız ya !)... Derken benim dönüş saatim geldi..

Ben İstinye' den yani Avrupa yakasından bindim otobüse, oğlum Anadolu yakasından Ataşehir' den binecek.  Ama benden haberi yok. Biz onu İzmir' de sabah karşılayacağız sanıyor:)) Köprüyü geçti, Ataşehir' e yaklaştı otobüs. Muavine, geçici olarak arkadaki boş koltuklardan birine geçmek istediğimi ve yapacağım sürprizi anlattım kısaca.
Gencin suratına bir gülümseme yayıldı ve 'tabii efendim' dedi. Arkadaki koltuklardan birine çöktüm, küçüldüm, önü gözetliyorum. Otobüs terminalde durdu, yolcular biniyor. Baktım, oğlum geçti otobüsün önünden ve bindi. En öndeki koltuk bizim zaten. Şöyle bir bakınıp oturdu, yanına kimin oturacağını bilmeden. Arkadan kalkıp yavaşça yanına süzüldüm ve ensesine dokunup ciddi bir ses tonuyla 'beyefendi, yanınızda kimse yoksa oturabilir miyim?' dedim. Döndü veee....Tatatataaaaaam... Kaldı tabii.. Kaldı. Bakıyor, şaşkın şaşkın bakıyor. O kadar şaşkın ki ben çılgınlar gibi gülüyorum, muavin genç de merakla bizi izleyip gülüyor..Oturdum yanına gülmeye devam ederek. Şöyle bir geriye çekildi, bana baktı ve 'ne yapmaya çalışıyorsun yahu anne?' deyip o da gülmeye başladı. Sarmaştık, koklaştık, güldük güldük güldük. Hatta sabaha kadar uyuduk uyandık, güldük. Çok güzeldi çok..

Ve ben bu anımı, dediğim gibi, ne zaman anlattıysam kafileler halinde gülme krizi geçirdik. Böylece:

1- Benim ne çılgın bir anne olduğum anlaşıldı..
2- İstanbul' da her taşın altından çıkabileceğim idrak edildi !
3- Sürpriz yapmanın ve yapılmanın ne muhteşem bir şey olduğu bir kez daha görüldü..

Sürpriz yapanlarınız bol olsun..









33 yorum:

  1. :) güzel olmuş. aynı otobüs fikri hoşuma gitti. anneler gününüz kutlu olsun.

    YanıtlaSil
  2. bitanem yaaa süper ötesi sen anlattıkça ben dizi izler gibi canlandırdım gözümde bir seneryoda kullanılabilecek kadar mükemmel.
    Oğlun artık her otobüse bindiğinde bakınıyordur etrafına:))))))))))))
    bir ömür keyifle kutlaman dileğiyle öpüyorum canım benim

    YanıtlaSil
  3. Süpermis gercekten. Ben simdi Ulus´un durumunu hayal ettimde cocuk eminim uzun bir zaman algilayamamistir:)))
    Kimbilir ne dualar ederek gelmistir otobüse. hani öyledir ya uzun yolculuklarda ilk akla gelen "insallah yanima hansonun biri denk gelmez" diye düsünür durursun.Birazda endiseli endiseli gelirsin otogara. Yani ben öyleyim en azindan. Sonra birden karsisinda seni görünce gercektende taattttaaammmm durumu olmustur onda.

    Anneler günün kutlu olsun canim...

    YanıtlaSil
  4. SÜPRİZİNİZE BAYILDIM VALLA.NASIL DA DÜŞÜNÜLMÜŞ ÇOK HOŞUMA GİTTİ ÇOKKKK.GÜLÜMSETTİNİZ BENİ:))

    YanıtlaSil
  5. Yaşadığın heyecanı tahmin edebiliyorum çünkü ben de çok severim sürpriz yapmayı. Harika! Süper! Ne denir ki başka :)))
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. Ay hatırlıyorum ben bunu.çok komikti.Hep güzel sürprizler yaşa inşallah.

    YanıtlaSil
  7. Aslıcım; bayılırım zihnisinir fikirlere..Sağol..

    Haticecim; bir ömür aynı keyifle güleceğim, emin ol, aynı şimdi olduğu gibi:)) Sağol canım..

    Süntercim; eminim bakınmıştır 'kim oturacak acaba?' diye..Sağol hayatım..

    Sezobigocum; ne mutlu bana..Sağol canım..

    Elvancım; gülümsettiysem ne mutlu..Sağol hayatım..

    Petekçim; nasıl gülmüştük hakikatten..Sağol canikom..

    YanıtlaSil
  8. Fuldencim; en azından 'artık' korkuyordur sanırım:)) Sağol ablacım..

    YanıtlaSil
  9. Serapcıgım bu ne guzel suprızmış boyle.Insan sok olur yani:))Anneler gununude candan kutluyorum.Sevgıler..

    YanıtlaSil
  10. O da şok oldu zaten Özaycım:)) Güzeldi gerçekten..Sağol canım..

    YanıtlaSil
  11. Serapçım, anneler günün kutlu olsun:))

    YanıtlaSil
  12. Sağol Çenebazım..Çok sağol..

    YanıtlaSil
  13. Çoook güzel olmuş, valla siz çılgınsınız biraz, tatlı çılgın, hoş kadın. Anneler gününüz kutlu olsun:)

    YanıtlaSil
  14. Serap hanım gerçekten süperr bir anı :) okudukça bir aksilik olacak, sürpriz bozulacak diye korktum :)) Çünkü sürprizlerden biraz korkarım ,aksilik olacak süprriz bozulacak diye ..ama herşey yolunda gitmiş ve çok güzel bir anı olmuş ,sevgiler....
    Tülay

    YanıtlaSil
  15. Süper bir hikaye Serap ablacım, harikasınız bu neşe ve enerjiniz hep devam etsin inşallah :)

    YanıtlaSil
  16. Harika bir süprizmiş ablacımm oğlunun nasıl şaşırdığını tahmin edebiliyorum.
    Geçmiş anneler günün kutlu olsun ablacım.
    Çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
  17. Fadişçim; sen de çok hoşsun..Sağol canım benim:))

    Tülaycım; ben de son dakikaya kadar tedirgindim, arka koltukta pusup gömülmemi bir görseydin:)) Neyse ki sorun çıkmadan şaşırttık:)) Sağol canım..

    Müberracım; çok teşekkürler ablacım..İnşallah..

    Melihacım; çok şaşırdı gerçekten..Güzeldi velhasılı:)) Sağol ablacım..

    YanıtlaSil
  18. gerçekten tam anlamıyle sürpriz olmuş,çok eğlendim okurken:)

    YanıtlaSil
  19. BRAVO SERAPCIM,İŞTE ZEKA,CESARET,KADIN DUYGUSALLIĞI,BU BENMİYİM ACABA DİYEREK OKUDUM:))
    CANIM BANA YAZDIĞIN YORUMUN BENİ NASIL DUYGULANDIRDIĞINI BİR BİLEBİLSEN:) ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM

    YanıtlaSil
  20. Sevgili kpszede; öncelikle ziyaretinden çok mutlu olduğumu belirteyim..Çok tatlı bir sürpriz olduğu için paylaştım zira:)) Sağol..

    Feriha ablacım; detay cevabımı seni ziyaret ederk verdim ama buradan da bir kez daha sağol:)) Amacımız da biraz tebessüm etmek değil mi zaten?

    YanıtlaSil
  21. Satırlarını gülerek okudum, sen çok yaşa emi...

    YanıtlaSil
  22. Nilgüncüm; gülümsettiyse, yazı amacına ulaşmış demektir:)) Biraz tebessüm edelim, edin diye paylaştım bunu sizlerle..Sağol canım benim..

    YanıtlaSil
  23. Sedacım; ben de aynı duygular içindeyim. Sağol canım..Hoşgeldin..

    YanıtlaSil
  24. bÖYLE ANNE OLMAK ÇOK HOŞUMA GİDİYOR SÜPER BUNA BENZER BİRŞEY YAPMIŞTIM BENDE ANKARALIMA DA ÇOK BOZULMUŞTU VALLAHİ SEVİYORUM SEN AYNI KAFADAYIZ ÇOK YAŞA GÜZEL ANNE

    YanıtlaSil
  25. Gülercim; ne güzel değil mi, kafaca hiç yaşlanmayacak ! anneleri var bu çocukların. Benimki bozulmadı vallahi, ilk şoku atlatınca bol bol güldü:)) Sağol arkadaşım desteğin için..

    YanıtlaSil
  26. size süper anne, süper kardeş vs. diyebilirmiyim. her an her yerdesiniz. süpersiniz, beni güldürdünüz, allah'ta sizi güldürsün:))

    YanıtlaSil
  27. Asortikçim; istediğini diyebilirsin, zira bu sıfatlardan çok mutlu olurum..Amiiiiin..

    YanıtlaSil
  28. Serap Ablacım
    Artık abla diyeceğim. Seni büyük gördüğümden değil, kendimi sana daha yakın hissettiğim için:)
    Öncelikle iş yoğunluğumdan dolayı, çok fazla ziyaret edemiyorum bu güzel sayfayı. Arada kaçırıyorum bak böyle güzel postları.(Söyle bakalım kelime ustası post'un yerine ne kullanmalıyım. Yayın,yazı? :))
    Ulus'a yaptığın süprize bayıldım. Ve ne düşündüm biliyor musun? Şu hayat koşuşturmasından biraz sıyrılıp, daha eğlenceli bir anne olmalıyım galiba. Benim de 11 yaşında bir oğlum var. Bundan sonra ki yıllarda, birlikte geçireceğimiz zaman hızla azalacak :(
    Kıymetini bilmem gerek...
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  29. Esmacığım; bana abla demenden sadece 'çok büyük' mutluluk duyarım, zira yaş farkımız bunu demen için gayet yeterli, rahat ol:) Evet post yerine yazı, yayın diyebiliriz:) ama estağfurullah diyeyim yine de, utandım:) Ben çalışırken de böyle olmaya çalışıyordum ama bu biraz da karakterle ilgili..Sen bana göre daha olgun, oturaklı bir kızsın. Ben çılgınım, sen bana bakma:)) Eminim çok mükemmel bir annesindir ama çocuklar eğlenceye asla hayır demezler:) Canım, söylediğin herşey için çok sağolasın..Sevgiyle kal, mutlu kal..

    YanıtlaSil
  30. Bayildim bu surprize ben:) Ben de kizima boyle bir surpriz yapabilsem keske:) Ama imkansiz:( Bu cocuklar kac yasina gelirlerse gelsinler gozumuzde cocuk kaliyorlar degil mi? Aslinda ben bunu kendimiz icin de hep boyle dusunuyorum. Yasimiz kac olursa olsun hepimiz biraz cocuk kalmiyor muyuz?:) Allah cocuklarimizla uzun, mutlu yillar nasip etsin hepimize.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  31. Güldencim; çok gerektiğinde Tanrı bize olgun olmayı becertiyor bir şekilde nasılsa, o yüzden içimdeki çocukla yaşamaktan çok mutluyum, memnunum. Öyleyiz değil mi, ne hoş..Sen kızına neden yapamazsın? İmkansız demişsin, anlayamadım. İste yeter ki:)) Sevgiler canım..

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...