Sayfalar

22 Mayıs 2011 Pazar

İŞKEMBELİ NOHUT

İşkembeli nohut tarifi
Nohutlu işkembe tarifi


Daha önce bir kez denemiştim, severek yemiştik de..Fakat aradan çok uzun zaman geçmiş olduğunu farkettik geçen gün. Demek ki can yine çekmiş:) Bir de bu yemeğin en ilgimi çeken yanı ne biliyor musunuz? Kimi 'işkembeli nohut' der, kimi 'nohutlu işkembe'..Hangisinin doğru olduğu belli değildir..'Tavuk-yumurta' muhabbeti gibi bir şeydir bu, gülerim hep:) Ama olsun; eğer işkembe seven biriyseniz, bunu illa ki denemiş veya bir yerlerde tatmışsınızdır sanırım. Öyleyse afiyet olsun..
Malzemeler:
****************************

*1 su bardağı nohut (haşlanmamış haliyle)
*Yarım kilo temizlenip haşlanmış işkembe
*1 adet soğan
*1 adet yeşil biber
*1 yemek kaşığı karışık domates-biber salçası 
*Tuz 
*Su 
*Sıvıyağ

Yapılışı:
***************************
*Nohutu akşamdan ıslatıp, sabah haşlayın. 
*İşkembe de haşlanmış ve kare kare doğranmış olmalıdır. 
*Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda çevirin. 
*Dilimlediğiniz biberi ekleyip biraz daha çevirdikten sonra işkembeyi ve nohutu tencereye alın, hep birlikte biraz soteleyin. 
*Salçayı katıp çiğ kokusu gidene kadar döndürün ve üzerine az çıkacak kadar sıcak su ve tuz koyup pişmeye bırakın. 
*Kaynayınca kısık ateşe alın ve nohutlar yenilecek yumuşaklığa geldiğinde kapatıp sıcak servis edin. 


13 yorum:

  1. Ne zamannndır yemedim. Annem çok güzel yapar ben de çok severim ama şu kolesterol meselesi yüzünden uzak duruyoruz hepimiz. Çok canım istedi, ellerine sağlık:)
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Elvanım; başka kolesterol depolarından (yağlı peynir, kırmızı et, yumurta) bir günlüğüne feragat edersen, bir kerelik yiyebilirsin be canım:) Denge işleri bunlar, bilirsin:))

    YanıtlaSil
  3. Bir işkembe ve bilumum sakatat ürünleri hastası biri olarak hiç görmediğim bu lezzetide seveceğime eminim.İşkembeyi bizimkilerin evde olmadığı bir gün alırsam denerim ablacığım:).Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  4. ELLERİNİZE SAĞLIK HİÇ DENEMEMİŞTİM BİR GÜN MUTLAKA DENEYECEĞİM..SEVGİLER..

    YanıtlaSil
  5. canım süper duruyor o tabak orda:)))
    ilk fırsatta deniyeceğim ellerine sağlık.
    sevgiyle ,sağlıkla hep keyifli kal öpüyorum.

    YanıtlaSil
  6. Limon Çiçeklerim; al benden de o kadar..Her türlü sakatata bayılan ama kontrollü giden bir zat-ı dikkatli'yim ben:)) Ama bir kerecik, 40 yılda bir yenir yani, dimi ama? Sağol canım, sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Haticecim, Bilgecim; şiddetle tavsiye ediyorum..Sağolun ikiniz de:))

    YanıtlaSil
  8. Oh ne güzel, afiyet olsun, ben de severim:)

    YanıtlaSil
  9. İşembeyi çok severim hemde çok
    Böyle nohutlusunu hiç yemedim ama lezzetinden şüphem yok.
    Sen yaptıysan tamamdır zaten.
    Ellerine sağlık ablacım.
    Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  10. çocukluğumda severek yediğim bu yemeği; maalesef eşim kokusundan evi terkedeceği için yapamıyorum:( üstüne pul biber dökmek gerek(bana göre)
    isim karmaşası da; hangi malzeme daha fazlaysa onun ismi oluverir:) nohut fazlaysa:işkembeli nohut gibi,lezzete bakmak gerek,
    ayy özlemişim be serabım
    sevgiyle kalasın

    YanıtlaSil
  11. İşkembeye beyıırım her haliyle güzel bence ellerinize sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Serap'cım iyi haftalar, bu yemeği bizim evde kimse yemediğinden bende ancak annem pişirdiği zaman orada yiyebiliyorum. Tarifinden anlaşıldığına göre sende güzel pişirmişsin. Ellerine sağlık arkadaşım..

    YanıtlaSil
  13. Fadişçim, Özgencim, Nilgüncüm; çok sağolun..

    Melihacım; güvenine teşekkürler canım, sağol..

    Feriha ablacım; şaşkınlık içindeyim:)) Genelde erkeklerin sevdiği, kadınların tahammül edemediği bir lezzettir bu..Hayret, sizde tersi demek ki.. Sağol ablacım..

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...