Sayfalar

23 Ocak 2011 Pazar

BEYAZ EKMEK (Makinede)

Beyaz ekmek tarifi
Makinede beyaz ekmek tarifi


Beyaz ekmek bizde -oğlum evde olmadıkça- hiç yenmez. Fakat geçtiğimiz Cumartesi akşamı canımızın beyaz ekmek çektiğini farkettim. Pazar sabahına makineyi akşamdan kurdum ve sabah sıcak ekmek kokusuna kalktık. Meğer bu koku bu evde özlenmiş. Görüntüsünden dokusunu algılayabildiyseniz şayet, nasıl yumuşacık olduğunu tahmin de etmişsinizdir. Beyaz ekmek, yapımı en kolay ve mıncıklaması en stres attırıcı ekmek türüdür. Makineniz yoksa bile elde çok rahat yapabilirsiniz. Ayağınıza gelmiş olan bu stres topu (!) fırsatını kaçırmayın bence:)) Afiyet olsun..

Malzemeler:
************

*200 ml.su + 100 ml.süt
*1,5 çay kaşığı tuz
*1/2 yemek kaşığı şeker
*520 gr.beyaz un (elenmiş)
*1 çay kaşığı Dr.Oetker Instant Maya

Yapılışı:
******************
*Su + süt karışımı en altta olacak şekilde tüm malzemeyi makinenin haznesine koyun, temel ekmek programı ve küçük somun ayarında pişirin.
*Tel ızgara üzerinde soğutun.
*Elinizde yapacaksanız, malzemeyi karıştırın ve 5 dakika kadar güzelce yoğurmaya devam edin. *Yoğurduğunuz kapta mayalandırın.
*Unlu tezgaha alıp biraz yoğurun ve gazını aldırın.
*Pişireceğiniz kabı yağlayıp içine yerleştirin ve fırınınızı 50 dereceye ayarlayıp kabı fırına yerleştirin. *Hamurunuz iyice kabardığında fırını 200 dereceye getirip üzeri makul miktarda kızarana kadar pişirin.
*Sonra 150 dereceye indirip 10-15 dakika daha tutun ve çıkarın.
*Tel ızgara üzerinde soğutun.







8 yorum:

  1. bayılıyorum bu ekmege. ekmek makınamı aldıgım zaman yaptıgım bu ekmek sayesınde aldıgım kılolarımı halen veremedım.

    YanıtlaSil
  2. Zeynepçim, maalesef en dikkat edilmesi gereken nokta bu. Çok tahrik edici bir şey bu, biliyorum. Neyse ki beni kandıramıyor henüz..Sağol, sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Az önce makinamdan bu ekmeğin kokusu yayılıyordu.Ama vallahi ben değil eşim ve oğlum yaptılar sabırla pişmesini beklediler ve afiyetle az önce tereyağ bal vs yediler.Ev de hala mis gibi kokusu var ellerine sağlık Serapçım

    YanıtlaSil
  4. Gülercim, ne güzel mis gibi olmuştur kimbilir. Afiyet bal olsun canım, sağol..

    YanıtlaSil
  5. EKMEK USTAM,BİR SORUM OLACAK BU UN VE SIVI MİKTARINA 1 ÇAY KAŞIĞI MAYA YETERLİMİ MAKİNANIN KÜÇÜK ÖLÇÜ KAŞIĞINI MI KULLANDIN?ÇOK GÜZEL KABARMIŞ:)))SEVGİYLE KALIN

    YanıtlaSil
  6. Estağfurullah ve özür dilerim Feriha ablacım..Belirtmeyi unutmuşum, tabii ki makine kaşığıyla çay kaşığı, diğer türlüsü az gelir..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Serap'cım 1 haftadır ağır grip geçiriyorum ateşim düşmek bilmedi. Yatmaktan sersem gibiyim. Hiçbir bloğa bakamadım. Bende ekmeğini sürekli makinada yapanlardanım. Pişerken ki kokusuna komşularım bile bayılıyor. Ellerine sağlık arkadaşım..

    YanıtlaSil
  8. Nilgüncüm, büyük geçmiş olsun sevgili arkadaşım..Aman kendine dikkat et, iyi ol da bakarsın bloglara..Sağol canım..

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...