Sayfalar

7 Mayıs 2010 Cuma

LOR KURABİYESİ (Sıvıyağlı)

Lor kurabiyesi tarifi
Sıvıyağlı lor kurabiyesi tarifi
Lor kurabiyesi nasıl yapılır


Tariflerimiz yoğunluktan dolayı yine birikti. Bir ucundan başlayalım dedim.. Geçen hafta sonu oğlum giderken yapmıştım bu kurabiyeleri zira.. İstanbul'da ona lor kurabiyesi yaparken görmüştü beni ve tam o sırada tereyağını koymuştum kaba, erimemiş halde. 'Anne sen bana böyle löp löp katı yağ mı yediriyorsun?' şeklinde
yarı dalga geçervari, yarı şaşkın bir şekilde sordu. Ben de  'O kadar lezzetli nasıl oluyor sanıyorsun a benim oğlum?!' diye gülerek cevap vermiştim.. 'İzmir'e geldiğinde bir de sıvıyağla yapayım bakalım, beğenirse bana da uyar daha sağlıklı olanını yapmak' diye düşündüm ve gerçekten de uyguladım. Sonuç yukarıda gördüğünüz gibi. Dokusu katı yağla yapılanından daha farklı ama lezzeti kesinlikle çok güzel ve yine yumuşacık oluyor. İsterseniz siz de deneyin bakalım, pişman olmayacağınızı umuyorum. Malzemeler yağ dışında aynı zaten ama sizi eski tarife bakma zahmetine sokmayayım diye yeniden veriyorum. Afiyet olsun..

Malzemeler:
***********************
*1/2 kg.tatlı lor
*1/2 kg.toz şeker
*1/2 kg.un
*1 kabartma tozu
*250 ml.sıvıyağ (zeytinyağ hariç hepsi olabilir)

*Yapılışı:
***********************
*Loru iyice mıncıklayıp homojen hale getirin.
*İçine sıvıyağı ekleyip iki malzemeyi birbiriyle iyice karıştırın.
*Şekeri de ekleyip karıştırdıktan sonra unu ve kabartma tozunu malzemeye katıp iyice yoğurun.
*İri ceviz büyüklüğünde parçalar alıp top yapın ve fırın tepsisine aralıklı olarak dizin (isteğe bağlı olarak üstlerini tozşekere batırabilirsiniz,ben yapmadım) Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üstleri biraz kızarana kadar pişirin. İlk çıkardığınızda çok yumuşak gelebilirler size ama soğudukça normal kıvamına kavuşacaklardır.
*Biraz ılınmadan tepsiden almayın, dağılabilirler. Ilık olarak servis yapın.





6 yorum:

  1. Annemin en sevdiğim kurabiyesi.Elinize sağlık çok nefis olmuş.İyi hafta sonları

    YanıtlaSil
  2. Canım benim,annenizin damağına,sizin de dilinize sağlık.Gece yatarayak mutlu ettiniz beni..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık.Bu arada Ulus'u da tebrik ederim.Sağlıklı yiyecek düşünüyor.Bravo ona.

    YanıtlaSil
  4. Canım benim,Ulus bu konuda hiç bana benzemeyecek gibi görünüyorken,biraz biraz doğru yolu bulmaya başladı sanırım..Yaşasın !!

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık loru hiç sevmem ama kurabiyede bencede harika oluyor

    YanıtlaSil
  6. lezzetli somunlar,serap2 Ağustos 2010 10:44

    Değil mi Aylin? Bence de lor tatlılar için üretilmiş bir gıda maddesi..Öyle olmalı yani..Sağol canım,sevgiler..

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...