Sayfalar

4 Ağustos 2014 Pazartesi

BEŞAMEL SOSLU SEBZELİ TAVUK

Beşamel soslu sebzeli tavuk tarifi
Beşamel soslu tavuk nasıl yapılır
Beşamel soslu tavuk tarifi


Beşamel soslu tavuğu bir arkadaşımızda yediğimizde eşim de ben de çok beğendik. O akşam kalabalıkta tarif isteyemedim ama mutfakta yakalayıp birkaç ipucu alınca en kısa zamanda denedim, değişik bir akşam yemeği alternatifi oldu (her gün ne pişireceğini şaşırmak sadece benim sorunum olmasa gerek :) Afiyet olsun..

Malzemeler:
******************************
*1 adet tavuk göğsü  veya kemiksiz kalça eti
*2 yemek kaşığı sıvıyağ
*1 adet patlıcan, 1 adet patates, birer adet kırmızı ve yeşil biber, 1 adet kuru soğan
*Tuz-karabiber-dilediğiniz diğer baharat
*1 su bardağı kadar kaşar peyniri rendesi veya kişi başı birer adet dilimlenmiş kare kaşar
*1 yumurta

Beşamel sos için:
------------------
*1 dolu yemek kaşığı tereyağı
*Yarım su bardağı un
*1 su bardağı süt, 1 su bardağı haşlama suyundan olacak şekilde toplam 2 bardak sıvı


Yapılışı:
**********
*Öncelikle tavuk etini üzerine çıkacak kadar suda haşlayın, süzün ama suyunu atmayın.
*Tavuğu soğutup didikleyin.
*Diğer tarafta soğanı, biberi, patatesi ve patlıcanı soyup minik küpler şeklinde doğrayın, tuzlu suda patlıcanın acısını çıkarın.
*Tencereye sıvıyağı alıp kızdırın, önce soğanı ve biberleri soteleyin.
*Sonra patatesi ve patlıcanı atıp soteleyin.
*Didiklenmiş tavukları da ekleyip çevirin, kapağını kapatıp kısık ateşte sebzeler kendi buharıyla yumuşayana kadar pişirin.


*Ocaktan almaya yakın tuzunu, karabiberini katın, altını kapatıp soluklandırın.
*Başka bir tavaya tereyağını alıp eritin, içine unu katıp çırpma teliyle karıştırarak kavurun.
*Soğuk süt - tavuk suyu karışımını, karıştırma işini hiç bırakmadan, kavrulan unun üzerine yavaş yavaş ve topaklanmamasına dikkat ederek ekleyin.
*Karışım koyulaşıncaya kadar pişirin, az tuz ekleyin ve ateşten alın.
*Tavuk-sebze karışımına bir yumurtayı kırıp karıştırın (bağlayıcı olarak bu işlemi yapıyoruz)
*Beşamel sosu da ekleyip hepsini harmanlayın ve yağlanmış fırın tepsisine yayın.
*180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
*Çıkarıp kaşarı üstüne yayın ve tekrar fırına verin.
*Kaşar eriyip kızarınca çıkarın.
*Biraz soluklandırdıktan sonra dilimleyip kare büyük spatula ile servis yapın.



2 yorum:

  1. nefis olmuş tek kelime ile elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Serapcığım eline sağlık valla ben beşamel sosu çok sevdiğimden aşağı yukarı çoğu tariflerimde kullanmaya çalışıyorum tavuğa da harika yakışıyor afiyetler olsun canım.

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...