Sayfalar

11 Aralık 2013 Çarşamba

RAN GRUP KONAK PİER ETKİNLİĞİ

Konak Pier'de et nerede yenir
Konak Pier'de sushi nerede yenir

Ran Group tarafından düzenlenen tadım etkinliğine katılmak üzere bir grup İzmirli blogger olarak geçtiğimiz Cumartesi günü Konak Pier'deydik.


Ran Group, 1985 yılında iş hayatına İzmir'de ve ilk olarak moda sektöründe başlamış. Şu anda Türkiye çapında 100' ün üzerinde mağazayla hizmet veriyorlar; bünyelerinde bulunan
3 cafe ve 6 restaurant ile İzmirlilerin tercih ettiği özel mekanlar arasında bulunmaktan haklı bir gurur duyuyorlar.


 Ran Group bünyesinde ilk kez düzenlenen blogger etkinlikte Ranello, Nar Artiz Gallery, Mandolin Cafe, %100 Rest. Cafe & More, Dükkan Steakhouse ve Adabeyi' nde turlar ve tadımlık lezzetler yer aldı.

Ran Group Sosyal Medya Yöneticisi Umut CANDAN, bizleri saat 11.00' de Mandolin Cafe'de karşıladı. Konak Pier' in tarihi dokusu ve muhteşem deniz manzarası eşliğinde sıcak içecekler ile başlayan toplantımız, yarım saat boyunca keyifli sohbetlerle devam etti.


Ayda BENEFRAHİM ve Defne ATAKAN' ın kurmuş olukları, İzmir' e sanatsal olarak büyük katkı sağlayan Nar Artiz Gallery ile etkinliğimize devam ettik.


Dünyanın 7 büyük fotoğraf sanatçısı arasında gösterilen Ara GÜLER' in "Ara Güler ile Bir Ömür" isimli sergisi ni son gününde ziyaret ettik. Nar Artiz Gallery' de geçirdiğimiz tarih dolu anların ardından sıra Ranello' ya geldi.


Ranello; yaratıcı ve özgün koleksiyonuyla ayakkabı ve çanta sektörüne yeni bir soluk kazandırdı, birbirinden şık aksesuarlarıyla da moda dünyasına yön veren İzmirli bir marka. Ranello' ya; herbirimize hediye ettikleri çok şık birer kemer hediyesi dolayısıyla ayrıca teşekkür ediyoruz.


                                                              Tayvan'lı Şef Sirisang Studiet

Tadım etkinliğimizin ilk durağı; İzmir' in geride kalan son 150 yılına tanıklık etmiş olan Konak Pier' in en gözde mekanlarından % 100 Rest. Cafe & More idi. Yerdeki karolarından duvardaki taş dokularına kadar her bir detayıyla tarih kokan  % 100 Rest. Cafe & More; olağanüstü dekoruyla da bizleri bambaşka bir dünyaya götürdü. Orada bizi işletme müdürü Aytül ÖKÜZCÜOĞLU, müdür yardıımcısı Mecit DEMİRÇEKİÇ ve Ran Group grup danışmanı Bahar GÜNGÖR TORCU karşıladılar ve restoranın locasında ağırladılar. Executive Chief Fatih TAŞKESEN' in enfes mutfağından lezzetler ile tadım maceramız başladı.

Ara sıcaklar:


                                          İtalyan Mutfağından Carpaccio Trio Pesce


                                                    Yine İtalyan Mutfağından Mini Caprese


                                                      Çok farklı bir lezzet: Yılan Balığı Füme


İzmir' lileri sushi ile ilk defa Red Point Sushi markası altında buluşturan % 100 Rest. Cafe & More; tadımlıklarına Tayvanlı Şefin çok özel lezzetleriyle devam etti. Special Avokado Roll, California Roll ve Dragon Unagi Sushi ile Uzakdoğu lezzetlerini tattık. Ben sushiye - belki de ilk tecrübelerimin kötü oluşundan dolayı - biraz uzak dururdum fakat bu sushiyi tattıktan sonra anladım ki benim o yediklerim sushi değilmiş :)) Tek kelimeyle enfesti ve asla bir çiğ balık kokusu veya lezzeti yoktu, içindeki lezzetlerin kombinasyonuyla çok iyi harmanlanmıştı.


                                                     Fatih Şef' in Risotto Porcini' si


                                                                        ve % 100 ravioli'si


                                                 Uzakdoğu Mutfağından Karidesli Noodle


                                            Ana yemek olarak % 100 Bonfileli Peynir Fondü


                                        ve Fransız Mutfağının çok özel lezzetlerinden Cafe de Paris


Muhteşem lezzetlerin ardından farklı et tadımları için Dükkan Steakhouse' a geçtik. Bizleri kapıda karşılayan işletme müdürü Timur Mavibulut; İzmir'de et yemek isteyen İzmir'lilerin Dükkan Steakhouse dışında bir yerde bu kalitede et yeme şanslarının olmadığını söylediğinde, önce kulağa biraz abartılı bir iddia gibi geliyordu. Fakat tadımlıklar bir bir geldiğinde sonuna kadar haklı olduğuna karar verdik. Hatta ben eve döndüğümde eşime "bizim bundan önce yediklerimiz et ise, bunlar başka bir şey olmalı" dedim. Lokum, bu etlerin yanında çok sert kalır, inanın.

Bu yumuşaklığı sebebine gelince; etler "dry aged" denen özel bir vakumlama sistemiyle ve dondurulmadan 24 ila 90 gün arası dinlendiriliyormuş ve lezzetini kaybetmeden hatta böyle yumuşacık olarak saklanabiliyormuş.

Dükkanın Füme Bacon' ı ile başlayan tadımlıklar, özel olarak üretilen Dükkan Sucuk ve Dükkan Sosis ile devam etti. Yine diyebiilirim ki; bizim marketlerden aldıklarımızın en iyisi bile "sosis" ise, bu başka bir şey olmalı, tamamen katıksız etten yapılmış, dopdolu ve damaklara şenlik bir lezzet..


                                                                        Dry Aged File


                      Dükkan Steakhouse' un en farklı lezzetlerinden birisi olan Et Spaghetti
                                         birer kadeh kırmızı şarap eşliğinde tattırıldı.


Üçüncü ve son durağımız olan Adabeyi; İzmirlilerin en taze ve en lezzetli deniz ürünlerini Konak Pier' in rıhtımı üzerine kurulmuş muhteşem deniz manzarası eşliğinde yiyebileceği bir mekan.


 Şef Ahmet Ergül' ün bizler için hazırladığı lezzetlerden bazıları şöyleydi :


                          Kuru Börülce Piyazı, Bombay (Jumbo) Fasulye Piyazı, Kabak Şayan


             Çok özel bir lezzet olan Torik Lakerda, Köz Patlıcan, Kaya Koruğu, Yeşil-Siyah Zeytin


                                                      Cibes, Antep Ezme, Patlıcan Ezme


                              Ayrıca; enginar fırın, şakşuka, turpotu, ahtapot, köz biber, pancar


                                                       Bir Ege Klasiği Etli Şevketi Bostan


Ve içerisinde 20' den fazla malzeme yer alan, yapımı bir o kadar zor ve ustalık gerektiren Uskumru Dolması

Tadımlarımız tamamlandığında damak keyfimiz tavan yapmıştı; şefin bizlere ikram ettiği bol köpüklü kahvelerle ayrılık vaktimiz geldi, çattı..

Bu güzel ve "damaklara şenlik" tadım etkinliğini hazırlayan Ran Group ailesine, sosyal medya yöneticisi Umut CANDAN' a, grup danışmanı Bahar GÜNGÖR TORCU' ya, % 100 Rest. Cfe & More işletme müdürü Aytül ÖKÜZCÜOĞLU' na, müdür yardımcısı Mecit DEMİRÇEKİÇ' e, Dükkan Steakhouse işletme müdürü Timur MAVİBULUT' a, Mandolin Cafe işletme müdürü Erhan Türkmen' e, Adabeyi işletme müdürü İnci KARAKAŞ' a, Ranello ve Nar Artiz Gallery' ye, Şefler Fatih Taşkesen, Ahmet Ergül, Sirisang Studiet ve diğer tüm çalışanlara tekrar çok teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz çünkü nbunu sonuna kadar hakettiklerini düşünüyoruz.


                                         Etkinlik aralarında arkadaşlarla sohbet, muhabbet..

Etkinliğe katılan bloglar:
----------------------------------------
Egeden Tarifler
Mekanist
Sakız Enginar
Pembe Kekik
Sen de Pişir
Lezzetli Somunlar
Hepleziz
Mis Kokulu Lezzetler
Nergis Mevsimi
Pembe Ruj

Mandolin Cafe Facebook adresi: http://www.facebook.com/mandolincafeizgara
%100 Rest. Cafe & More Facebook adresi: http://www.facebook.com/yuzdeyuzcafe
Dükkan Steakhouse Facebook adresi: http://www.facebook.com/dukkansteakhouse
Ranello Facebook adresi: http://www.facebook.com/ranello
Nar Artiz Galeri Facebook adresi: http://www.facebook.com/narartiz

6 yorum:

  1. Serap'cım çok güzel anlatmışsın yine :) Diğer mekanlara gitmişliğim var ama Dükkan'a hiç gitmemiştim. İlk fırsatta gideceğim. Her zaman da sormuşumdur neden klasik et restoranlarının dışında bir et mekanı yok diye ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meralcim; gerçekten böyle bir merakın varsa - ki var anladığım kadarıyla - mutlaka denemeni öneririm. İnsanın bir daha kebap yiyesi gelmiyor inan :)) Sağol canım benim..

      Sil
  2. Çok güzel bir gündü. Hem mekanlar hem sohbet çok keyifliydi. Çok güzel bir paylaşım olmuş. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyleydi Sibelcim, çok sağolasın :)

      Sil
  3. Anlatımınla günü tekrar yaşadım. Gerçekten nefis lezzetlerdi. Kalemine sağlık..

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...