Fırın makarna tarifi
Fırın makarna nasıl yapılır
Fırında makarna nasıl yapılır
Makarnalar
Fırın makarna, hamurişleri arasında en sevdiğim lezzetlerden birisi. Ama benim yaptığım fırın makarna alışılmıştan biraz farklı ve sanırım bu nedenle kilosuna dikkat edenlerin biraz daha gönül rahatlığıyla tüketebileceği türden. Çünkü protein içeriği tam ama yağ ve un içeriği eksik.. Zira fırın makarnanın klasik malzemesi beşamel sos, bu tarifte yok. Eksikliğinin hiç de hissedilmediğini söyleyebilirim Denemeye değer diye düşünüyorum. Afiyet olsun..
*******************
*1/2 paket fırın makarna
*3 yumurta
*250 ml.süt
*400 - 500 gr. kadar yağsız veya az yağlı beyaz peynir
*1/2 su bardağı az yağlı kaşar peyniri
*8 - 10 sap maydanoz (şart değil, ben kullanmadım)
*1 yemek kaşığı sıvıyağ (dilerseniz aynı miktar tereyağı veya margarin eritebilirsiniz)
*Tuz, pul biber, isteğe göre baharat (mesela kuru fesleğen)
*1/2 paket fırın makarna
*3 yumurta
*250 ml.süt
*400 - 500 gr. kadar yağsız veya az yağlı beyaz peynir
*1/2 su bardağı az yağlı kaşar peyniri
*8 - 10 sap maydanoz (şart değil, ben kullanmadım)
*1 yemek kaşığı sıvıyağ (dilerseniz aynı miktar tereyağı veya margarin eritebilirsiniz)
*Tuz, pul biber, isteğe göre baharat (mesela kuru fesleğen)
*****************
*Fırın makarnayı yumuşayana kadar tuzlu suda haşlayın.
*Bir kabın içinde peyniri iyice ezin, isterseniz içine maydanozu incecik kıyın.
*Başka bir kabın içinde iki yumurtayı çırpın, sütü çırparak karıştırın, yağı, tuzu ve diğer baharatı da bu karışıma ekleyin.
*Fırın makarnayı yumuşayana kadar tuzlu suda haşlayın.
*Bir kabın içinde peyniri iyice ezin, isterseniz içine maydanozu incecik kıyın.
*Başka bir kabın içinde iki yumurtayı çırpın, sütü çırparak karıştırın, yağı, tuzu ve diğer baharatı da bu karışıma ekleyin.
*Bir çatal yardımıyla peyniri makarnanın her yerine yaydırın (özellikle aralara girebilmesi için)
*Sıvı karışımı makarnanın her yerine gezdirdikten sonra 220-230 dereceli fırına verin.
*Üzeri kızarmaya başladığında, çıkarıp rende kaşar peynirini yayın ve tekrar fırına verin.
*Üzeri kızarmaya başladığında, çıkarıp rende kaşar peynirini yayın ve tekrar fırına verin.
*Aşırı sıcaklığı biraz gittikten sonra (dağılmaması için) tırtıklı bıçakla kesip servis yapın.
Ellerine sağlık canım. Ben de pek severim fırında makarnayı. Sevgiler.
YanıtlaSilAynen Sibelcim; bazen böreğe bile tercih ederim:) Sağol canım..
Sil
YanıtlaSilpratik oluşu da başka bir güzel yanı olsa gerek ablacım...
notumu aldım...
griball nedenlerden,yediğim hiç bir şeyin lezzetini alamıyorum bu ara.:)
ağzımın tadı bir gelsin,bayramm varr bayramm inşallahh..:)))
ellerine sağğlık ablacımm..
gönül dolusunca sevgiler Antalya,dan...
Geçmiş olsun Ayşegülcüm; tez iyileşmen dileğiyle, sağol ablacım..
SilÇok güzel bir fikir ,bazı tariflerde ben de böyle değiştirme yapıyorum ... Tat değişmedikten sonra gereksiz yağ ve un alımına karşıyım ... Elinize sağlık ,afiyetle ...
YanıtlaSilTeşekkür ederim adız arkadaşım :)
SilNasılda güzel olur,sıcak sıcak..Canım çekti sabah sabah..ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilNurşencim; sağol canım:)
SilÇook severim ve herzamanki gibi muhteşemsin ellerine sağlık canım benim mutlu haftalar
YanıtlaSilSağollll Feridecim:)
SilEşim ve oğlumun bayıldığı bir yemektir fırın makarna. Beşamel soslu yapıyordum, bir de böylesini denemeli.
YanıtlaSilAlışkın olduğunuz lezzeti verir mi bilmem ama biz çok seviyoruz Nurten ablacım.. Sağolun, sevgiler..
Sil