Sayfalar

28 Mayıs 2012 Pazartesi

FASULYE PİYAZI

Piyaz tarifi
Piyaz nasıl yapılır
Kuru fasulye piyazı tarifi
Fasulye piyazı nasıl yapılır
İyi piyaz yapmanın püf noktaları


Piyazı çok güzel yapan bir arkadaşım, işin sırrının mutlaka sirkeyle tatlandırmak olduğunu söylemişti yıllar önce. Onun yaptığı piyazı yemeye doyamıyorduk. Sırrını öğrendiğimizden beri piyaz bizde sık yapılır ve daha bir zevkle yenilir oldu. Klasik yeşil salatalardan arada sıkıldığınız olursa, piyaz çok iyi ve besleyici bir alternatif, aklınızda bulunsun:) Afiyet olsun.

Malzemeler:
*************************
*1 su bardağı şeker veya horoz fasulyesi (daha iri taneli seviyorsanız dermason tercih edebilirsiniz)
*1/2 çay bardağı zeytinyağı
*1 adet soğan (varsa kırmızı soğan tercih edin)
*1/2 demet maydanoz
*1/2 limonun suyu
*1/2 çay bardağı sirke
*1 tatlı kaşığı sumak
*Tuz- isteğe bağlı pul biber

Yapılışı:
*****************************
*5-6 saat önceden ıslattığınız fasulyeleri biraz yumuşayacak ama diriliklerini kaybetmeyecek kadar haşlayın. Süzmeden önce içine 1 su bardağı soğuk su ekleyip biraz suyunda bırakın. 10 dakika kadar sonra suyunu süzün.
*Henüz sıcakken (bu çok önemli) tuz, zeytinyağı, limon ve sirkeyle karıştırın, böylece sosunu daha iyi çekecektir.
*Bu arada soğanı piyazlık doğrayın. Üzerine tuz ve sumak döküp elinizle iyice mıncıklayın. Bu işlem hem soğanınızın aşırı diriliğini alacak, hem de böylelikle midenize dokunma riski de azalacaktır.
*Üzerine piyazlık doğradığınız soğanı, ince kıydığınız maydanozu, sumağı, tuzu ve/veya pul biberi ekleyip iyice karıştırın ve servis tabağına alın. Dilediğiniz gibi süsleyin..



28 yorum:

  1. sayfanızz çokk hoşş oldu böylee serap ablacımm:)
    huzur veriyor görüntüsü ile ve tümm bütünlüğü ile..
    piyaz tabağını alıp gidesim var müsaden ilee:)
    ellerin dert görmesin ablacımm..
    cici haftalar..
    :))

    YanıtlaSil
  2. sayfanızz çokk hoşş oldu böylee serap ablacımm:)
    huzur veriyor görüntüsü ile ve tümm bütünlüğü ile..
    piyaz tabağını alıp gidesim var müsaden ilee:)
    ellerin dert görmesin ablacımm..
    cici haftalar..
    :))

    YanıtlaSil
  3. sayfanızz çokk hoşş oldu böylee serap ablacımm:)
    huzur veriyor görüntüsü ile ve tümm bütünlüğü ile..
    piyaz tabağını alıp gidesim var müsaden ilee:)
    ellerin dert görmesin ablacımm..
    cici haftalar..
    :))

    YanıtlaSil
  4. sayfanızz çokk hoşş oldu böylee serap ablacımm:)
    huzur veriyor görüntüsü ile ve tümm bütünlüğü ile..
    piyaz tabağını alıp gidesim var müsaden ilee:)
    ellerin dert görmesin ablacımm..
    cici haftalar..
    :))

    YanıtlaSil
  5. hmmm
    ben buna dayanamammmmm
    nefis görünüyor ellerine sağlık canım sirke mutlaka olmalı tabi içinde .....
    Sayfan yenilenmiş çok ferah ve şık görünüyor :)

    YanıtlaSil
  6. Serapçım, piyaz ve köfte ikilisi favorimdir.Ellerine sağlık, bende sirkeli yaparım.Bu arada yeni blogunda resimler daha güzel gözüküyor.

    YanıtlaSil
  7. kesinlikle bence da piyaz sirkeli olmalı. eline sağlık ablacığım nefis olmuş. bakliyatı böyle yemek yaz günleri için daha bir keyifli. sevgiler selamlar...

    YanıtlaSil
  8. köftenin ekürisi bayılırım ıkısınede
    elınıze saglık

    YanıtlaSil
  9. 2-3 gündür aklımda piyaz yapmak vardı ama insan bildiği şeyde bile uzun zaman yapmayınca neyi ne ölçüde kullanacağını şaşırır ya bakayım netten diyordum ki bu kadar olur:)) Ellerine kollarına sağlık. Aslında yanına derman ekmeği de çok iyi gider ya ben hala kendi mayamı yapamadım ki:(
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık arkadaşım çok güzel görünüyor bizde ailece sevdiğimiz salata diyeyim

    YanıtlaSil
  11. Bende horoz fasulyesi,kırmızı soğan ve sirke ile çok severim.Ellerine sağlık arkadaşım.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  12. Ellerinize sağlık çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.Ayrıca piyazı çok severim.

    Saygılar...

    YanıtlaSil
  13. arkadaşım aynısını yedik akşam yemeğinde ellerine sağlık senin piyazda çok güzel
    sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Piyazı çok severim ve sayenizde bilmediğim birkaç püf noktası öğrenmiş oldum teşekkürler Serap hanım, bu arada sayfanız çok güzel olmuş hayırlı uğurlu olsun ...sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. Bayılırım piyaza, doğrusu ben sirke atmıyordum sirkeyle yapacağım bir de, teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  16. Ayşegülüm, tabağın tamamını verdim gitti ablacım, afiyet olsun:))))

    YanıtlaSil
  17. Yıldızım, yemeğim ve sayfam için ayrı ayrı teşekkürler canım..

    YanıtlaSil
  18. Dilekçim; haklısın.. Piyaz-köfte ikilisi- hele ki piyaz sirkeliyse - şahane ama sayfanın da hakkını yememişiz, sağol:))))

    YanıtlaSil
  19. Elifçim, haklısın ablam.. Sirkesiz olmaz piyaz. Ama yine haklısın ki yazın sıcak fasulye yemektense piyaz çok daha ehven. Sağol canım..

    YanıtlaSil
  20. Hilal Hanımcım; bence de ikisi ayrı düşünülemez:) Sağolun..

    YanıtlaSil
  21. Elvancım; sayfam düzenli artık, gir bak derman ekmeğimin tarifine canım benim. Derman ekmeği için illa ekşi maya şart değil. Hemen dene bence.. Sağol canım..

    YanıtlaSil
  22. Çiğdemcim; şu piyazı sevmeyen var mıdır merak ediyorum doğrusu:) Sağol canım..

    YanıtlaSil
  23. Sibelcim, ailecek bayılıyoruz biz de.. Sağol canım..

    YanıtlaSil
  24. Müjgancım; çok sağol arkadaşım..

    YanıtlaSil
  25. Tülaycım; buna ancak "estağfurullah" diyebilirim:) Lokantacı torununa püf noktası vermek, olsa olsa tereciye tere satmak olur herhalde:)))) Yine de sağol canım benim.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  26. Fadişçim, sirkeli dene, bence vazgeçemeyeceksin:) Sağol canım..

    YanıtlaSil
  27. bence de mutlaka sirkeli olmalı
    hatta fasulye sıcakken dökeceksin ki iyice içine çeksin ellerine sağlık nefis olmuş canım

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...