Sayfalar

3 Nisan 2012 Salı

ŞANS, TALİH, KADER, KISMET..

Mucizeler
Evlat sevgisi
Çocuk kalp hastalıkları
Şans talih kader kısmet


24 yaşındaydı.. Ve o çocuğu çok istiyordu. Hamile olduğundan şüpheliydi ve ölesiye öksürüyordu. Kocası "git, tahlilini yaptır da, yanılmışsan öksürüğün için ilaç yazdır bari doktora" dedi. Öğle tatilini fırsat bilip laboratuvara gitti ve tahlilini yaptırdı. Sonuç
pozitifti, yani hamileydi. Yaşasın, yanılmamıştı. İşyerine dönüp kocasına haber verecekti ama buna sabrı yoktu ve derhal birileriyle paylaşmak istiyordu bu sevincini. Babasının hemen bir sokak ötedeki dükkanına gitmek üzere bir pasajdan geçerken önünde iki kadın gidiyor ve aralarında konuşuyorlardı: "Bugün kandil, ne yapacağız, kayınvalidelerimize ve annelerimize ne alacağız? Helva alalım mı?" Birden heyecanla irkildi, hatırladı.. O gün mübarek Kadir günüydü ve ilk hamileliğinin haberini böyle bir günde aldığı için mutlu oldu. Babasının dükkanına vardı ve müjdeyi ilk ona verdi sevinç içinde. Dede adayının gözleri doldu ve "gözünaydın kızım, hayırlısı olsun" dedi. İşyerine dönmek üzere ayrıldı ve aynı pasajdan geriye geçerken pasajın ağzında tavşanlara kısmet çektiren bir adam gördü. İçinden "çektireyim bakalım bir kısmet, ne diyecek acaba?" diye geçirdi. Tavşanlardan biri sarı kağıtlardan birini ağzıyla tuttu ve genç kadına verdi. Açtı, okudu ve yüzünü buruşturdu. Ertesi gün sorsalar, nereye attığını bile hatırlamayacağı bu kağıt parçası ona hiç de gününe uygun şeyler söylememişti. İnandığı için kendine kızıp işyerine döndü. Başta kocası olmak üzere bilumum insanı arayıp haber verdi, çıldırmak üzereydi.

3.2 kg ağırlığında ve görünüşte herşeyi normal görünen bir erkek bebek dünyaya getirdi normal doğumla. Birkaç ayı yarı sevinçli, yarı buruk geçirdi ve en sonunda bir türlü büyüyüp gelişmeyen bebeğinin kalbinde ciddi bir sorun olduğunu öğrendi. Ailecek perişan oldular.

Bebek yedi aylık olana kadar tam dört kez zatürre nedeniyle hastanede yattı, daha doğrusu anne-oğul yattılar. Yedi aylıkken bir tedbir ameliyatı olması için  İstanbul'a gideceklerdi ve işyerindeki son gününde kadının telaşı başından aşkındı. Öğlene kadar geçen sürede hastaneyle mütehaddid defalar konuştu. Tam altı ünite kan bulmaları isteniyordu, falan filan.. Kalbi fena halde sıkıştı ve koltuğuna attı kendini ve bir süre kendisine izin vermelerini rica etti arkadaşlarından, zira artık çalışma gücünü kaybetmeye başlamıştı. Doktorun ameliyat sonucuyla ilgili söyledikleri kafasının içinde zonkluyordu vira: "Yaşama şansı yüzde kırk !"

O sıkıntıyla şuursuzca çekmecelerine saldırdı, karıştırdı. Onu oyalayacak bir şeyler arıyordu ama nafile. Çantasına yöneldi. Her daim kın gibi düzenli olan çantasından cüzdanını çıkardı, gelişigüzel karıştırdı. O zamanlar abonman biletleri için ayrılmış incecik gözler vardı cüzdanında, o gözün dibinde cart sarı bir kağıt çarptı gözüne. Kürdan parmaklarını oraya saldı ve içinden kağıtçığı çıkardı, lakin hiçbir şey ifade etmedi ona. Merakla açtı, okudu ve koltuğuna doğru kaskatı kesilerek yapıştı. "Arkadaşlar, gelir misiniz? Kendimi iyi hissetmiyorum" diyebildi. Koşup geldiler ve kağıdı onlar da okudular. Onlara bir çırpıda anlatıverdi: Bu kağıtçığı, hamile olduğunu öğrendiği gün tavşana çektirmişti ama o gün için hiç uygun çıkmayınca attığını sanıyordu. Oysa tam onbeş ay sonra ve teselliye feci şekilde ihtiyacı olduğu çok sıkıntılı bir anında bulmuştu ve o kağıt ona şöyle sesleniyordu:

"EY NİYET SAHİBİ, BİLMİŞ OL Kİ SABRIN SONU SELAMETTİR. MUKADDERAT YERİNİ BULACAĞINDAN FAZLA DÜŞÜNMEK FAİDE VERMEZ. İYİLİK ETMEK, SADAKA VERMEK VE CENAB-I HAKKA SIĞINMAK İLE SELAMETE ERERSİN. ÇÜNKÜ DENİZE DÜŞMÜŞ GİBİ BİR HALDESİN ! "


Tutulup kalmıştı. O an belki de baba erenler gelip kendisine teselli vermeye çalışsa pek fayda sağlamazdı, morali çok bozuktu. Bir meçhule doğru yola çıkmasına sadece bir gün vardı çünkü. Ama bu mucize kabilinden rastlantı, tam onbeş ay sonra büyük bir güç tarafından planlanmış ve ona sunulmuştu belli ki. Mesaj alınmıştı. Demek ki bu zorlu süreçte tek ihtiyacı olan şey sabırdı ve sabredecekti. Birdenbire fikirlerinde 180 derecelik bir dönüş oldu ve yerinde dikeldi, silkindi. Kendi kendine şöyle dedi: "Evet, benim çocuğum yaşayacak, mutlaka yaşayacak. Biz oraya iyileşmeye gidiyoruz ve iyileşip döneceğiz, mutlaka ! "

Arkadaşlarına veda etti ve evine giderken kendine de oğluna da güzel ciciler aldı. Evde de oğlunun yatağına-paketi o güne kadar açılmamış- yepyeni nevresimler döşedi. Döndüklerinde uğraşmadan onu temiz yatağına yatırabilmekti amacı.

Tam 27 gün sonra bu çileli süreç bitmiş olarak evlerine döndüler ve oğlu o yatağa sağlıklı bir şekilde yattı. Ve hızla büyüdü, serpildi. Açığını kapattı yani. Tanrı'ya o zaman da çok şükretmişti, hep de şükretti. Oğlu şimdi 22 yaşında aslan gibi delikanlı oldu, üniversiteye gidiyor.

HAYATINIZDAN MUCİZELER HİÇ EKSİK OLMASIN..

30 yorum:

  1. Hayatımızda neler olacağını bilemeyiz karanlık günlerin sonunda her zaman güneş doğar. Allah her zaman hayırlısını versin inşallah, canım benim bu anlattıkların çok etkili, ibret verici, Allah çocuklarımıza sağlık mutluluk versin hep. Öperim seni.

    YanıtlaSil
  2. merhabalarrrr
    hikayenizi bir solukta okudum...
    son cok guzel bitmis,cok sukur
    herzaman boyle bitmeye biliyor:(
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. SErap ağlattın beni.O günleri hatırladım.Ne badireler atlattık değil mi?
    Umarım çooook mutlu ve sağlıklı yaşar çocuklarımız.

    YanıtlaSil
  4. inşallah her hüznün, sıkıntının sonu böyle güzel biter. allahım hiç kimseye dermansız dertler vermesin.

    YanıtlaSil
  5. Fadişçim; anlattıkları gerçekten de hiç bilemeyeceğimizin kanıtı.. Allah her zaman mucizeler versin. Sağol canım..

    Cihancım; son tabii ki her zaman böyle bitmeyebiliyor. İçinizi karartmamak adına anlatmadığım o 27 günde kaç çocuk ölüsü gördüğümü sayamadım inan.. Allah her anneyi mucizelerle donatsın. Sağol..

    Petekçim; çok badıre atlattık gerçekten ama sen de ben de daima beterin beteri olabildiğini bilip şükrettik ne mutlu ki.. Sağol canım..

    Mutfaktaki Acemi; Tanrı her hüznün sonunu mutlulukla noktalandırsın inşallah.. Sağol canım..

    YanıtlaSil
  6. Canım ya, ne kadar güçlü olduğun o zamandan belliymiş, bence oğlunda güçlü.Allah sağlıklı günler nasip etsin,sevgiyle kal Serapçım.

    YanıtlaSil
  7. Dilekçim; kendimi anlattığım çok açık değil mi:)) Sağol canım, gücü ve kırılganlığı bir arada harmanlıyorum ben tuhaf bir şekilde:( Allah bu gücü bizden hiç almasın inşallah..

    YanıtlaSil
  8. öyle bir zamnda denk geldi ki bana bende bunu hiç unutmayacağım inşallah.belki paylaşırım belki paylaşmam ama güç verdi bana bu yazı.inançlıyımdır ama bazen omuzlar düşebiliyor :(
    allah size bağışlasın allah uzun ömürler versin ikinizide.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Serapcım, bugün çocuğun sağlıklı bir şekilde yaşıyorsa, senin azmin, sabrın, inancın sayesindedir. Canım benim, çok üzüldün, çok zor günler geçirdin ama çocuğunu kurtardın. Allah bir daha o günler gibi günler yaşatmasın. Tüm kuzularımıza da sağlıklı, uzun ömürler inşallah.

    YanıtlaSil
  10. Bigocum; hikayem ihtiyacı olan bir küçüğüme yol gösterip ışık olduysa ne mutlu bana:) Sağol ablacım..

    Çenebazım, ahhh Çenebazım..Sizlerden iyi kim bilebilir ki o günlerimi benim.. Sağol canım arkadaşım, amin.. Allah tüm kuzucuklarımıza iyilikler versin..

    YanıtlaSil
  11. Ağlattın beni Serap abla.Zaten bahane arıyordum.

    YanıtlaSil
  12. Canım Kardeşim nasıl duygulandım anlatamam ,Afete gittiğimizde biraz bahsetmiştin hemen aklıma geldi.
    sağlıkla elele nice seneler birlikte olun inş.
    senin yüreğindeki güzellik ve sevgi yaşamının ışığı olsun, iyiki tanıdım dediğim birisin öpüyorum.

    YanıtlaSil
  13. harika bir hikaye, ne güzel düşünmüşsün paylaşmayı. benim de oldu böyle bir mucizem. gerçekten hayatımızdan eksik olmamalı mucizeler. yüreğine gönlüne sağlık sevgilerimi gönderiyorum kocaman...

    YanıtlaSil
  14. Tüylerimi diken diken eden - yaşanmışlık kokan - bu öykünü okuyunca bir daha inandım ki hayatta mucizeler var . Zaten her doğum bir mucize .... Çok yaşasın evladın,çok yaşasın evlatlarımız !

    YanıtlaSil
  15. canım arkadaşım hüzünlendim bende benzer olayı 30 yıl önce yaşadım kızım 40 günlük iken ne zor günler yaşamışsın ama sabrın sonu selamet olmuş çok şükür allah ayırmasın sevdiklerimizden
    sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Serap hanım öyle güzel yazmışsınız ki bir solukta okudum, çok şükür ki mutlu son yoksa ağlardım , sevgiler..Tülay

    YanıtlaSil
  17. Serap hanım,
    Çok özel şeyler yaşamışsınız, o nedenle mucize nedir biliyorsunuz.
    En güzeli, hayatta mucizelerin olduğunu başkaları da bilsin diye paylaşıyorsunuz.
    Çok güzel, çok.
    :))
    Bu arada, yarışma başarınızı tebrik ederim, ne mutlu. :)

    YanıtlaSil
  18. Aysel ŞENOL5 Nisan 2012 04:59

    Serapcım; Beni hikayenle çookk duygulandırdın..
    Canım benim çok zor günler geçirdiğin besbelli inancını kaybetmeden bu günler gelmişsin..
    İnşallah yüzünü soldurmayan güzel günler var önünüzde..
    Yakışıklı Ulusada Allah hayırlı kısmetler versin,sağlıklı uzun seneleri mutlulukla yaşasın hayırlısıyla...

    YanıtlaSil
  19. Serapcıgım bir solukta okudum.Mutlu biten bu hikaye hep mutlulukla sursun canım. Allah evlatlarımıza saglıklı, uzun omurler versın.

    YanıtlaSil
  20. Fuldencim; seni ağlatmak hiç istediğim bir şey değildi inan:( Bilsem yayınlamazdım postu.. Ama gördüğün gibi sabır maalesef bu süreçlerin ekmeği-suyu.. Allah sana da kolaylık ve sabır versin sevgili kardeşim..

    Haticecim; ben de seni iyi ki tanımışım diyorum. Beni çok iyi anlıyor ve empati yapıyorsun, sağol canım, çok sağol..

    Elifçim, sana da geçmiş olsun canım.. Hayatımızda mucizeler gerçekten de eksik olmasın..

    Nilgün ablacım; anlayışınla beni hep mutlu ediyorsun, sağol. Elbette Allah çocuklarımıza sağlıklı ve mutlu ömürler versin..

    Müjgancım, anlayışlı arkadaşım benim.. Sana da çok geçmişler olsun.. Sağol canım, çok sağol..

    Tülaycım; ne mutlu ve çok şükür ki sonu iyi bitti, çok sağol canım..

    Sevgili Ekmekçikız; çok sağol arkadaşım, takdir ettiğin ve anlayış gösterdiğin için. Mucize bir yerlerde hep var, bazen saklanıyor ve çıkacağı doğru anı bekliyor. Yarışma sonucum için iyi dileklerin ve yorumun için de ayrıca teşekkür ediyorum..

    Aysel ablacım; evet zor günlerdi ama çok şükür ki bitti. Allah bir daha göstermesin, bizi evlatlarımızla sınamasın Yarabbim. Çok sağol..

    Özaycım; amin arkadaşım, amin.. İnşallah..

    YanıtlaSil
  21. Yaşamımızdaki bir coks eyin tesadüf olmadıgının, mutlaka bir sebebi oldugunu y ada vesile oldugunun farkına varalı yıllar oldu benim de.

    Her yasadıgım üzücü olayın bile bana, bize bir mesaj oldugunu biliyorum.Ondan kendimize bir pay cıkarmaya calıstım hep, gectigim yolların hep bana bir gun geri gelecegi, bir sekilde acil durumlarda olumlu geri donusleri olacagını da biliyorum ve yaşıyorum. Hic bir sey tesaduf değil, yasdıklarım ne kadar agır olsa da bunların bir sebebi var. Bilemeyi ama belki de cok daha kotulerini savıyıoruz basımızdan farkında olmadan.

    Neyse, yazacak cok sey var. Yaşamda guclu olabilmek cok zor ama cok onemli. Umarım bu gucumuzu kaybatmeyiz Serabım, insallah tum geceler sabahla sonuclanır. Evlatlarımıza bizlere bagıslansın hastalarımız:(

    Öpüyorum cok!
    Figen Karavaş

    YanıtlaSil
  22. irkilerek okudum.. Allahım sağlık sıhhat versin çocuklarımıza tüm kötülüklerden korusun.. bir anne başka ne dileyebilirki..
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  23. Figenim; inşallah tez vakitte senin de mucizen gerçekleşir, zorlukların ve sıkıntıların biter. Allah yardımcın olsun canım benim, eşini sana evladına ve ana babasına bağışlasın inşallah..

    Sevgili Yemek Bir Aşk; Allah tüm çocuklarımızı bize bağışlasın, bizi de onlara tabii.. En azından ayaklarının üzerinde durana kadar.. Sağol canım benim..

    YanıtlaSil
  24. gözlerim dolu dolu okudum ablacım ...
    böylesine bir badire karşısında,sizin kadar güçlü olabilirmiydim diye sordum kendime..:(
    bu dünya bir garip,bazen acımasızlığını,bazende mucizelerini serpiştiriyor üzerimize...
    sabrımız sınanıyor sanki..
    ne mutlu ki, bu sıkıntılı günleri Yaradan,ım sizlerin yüzünü güldürerek nihayetlendirmiş...
    yüzünüzdeki o sıcacık gülümseme hiç eksilmesin ablacım..
    AĞIZ TADI İLE NİCE GÜZEL GÜNLER SİZİNLE OLSUN ABLACIM..

    YanıtlaSil
  25. İçim bi tuhaf oldu boğazım düğümlendi okurken
    Allah bir daha size ve kimseye yaşatmasın böyle zor anları...

    YanıtlaSil
  26. Ayşegülcüm, Sihirli Ellerim; Allah kimseye elbet böyle sıkıntılar vermesin, verirse de dermanını beraberinde göndersin inşallah. Sağolun canlarım benim..

    YanıtlaSil
  27. Sevgili Serap Hanım'cım; öncelikle cesaretiniz vede azminizden dolayı sizi tekrar tekrar kutluyorum. Verdiğiniz pozitif enerji ve ışıkla umarım bizde aşarız bu kötü günleri. ALLAH evladınızı size bağışlasın inşallah. Daha güzel günlerini görün. Bu moralle çok çok öpüyorum sizi. Çok teşekkür ederim :))

    YanıtlaSil
  28. Zeynep Hanımcım; Allah tez zamanda sınavınızı iyi sonuçlandırsın inşallah. Hayırlısı olsun. Sağolun..

    YanıtlaSil
  29. Birde duygularımı aktaramam diyorsun süper ötesi olmuş bu yazı, yüreğin dile gelmiş ablam.
    HAYATINIZDAN MUCİZELER HİÇ EKSİK OLMASIN..

    YanıtlaSil
  30. Siyah kuğum, duygularımı en güzel şekliyle yazarken ifade edebiliyorum, çok sağol canım..

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...