Sayfalar

2 Şubat 2012 Perşembe

SÜTLÜ SUSAMLI EKMEK

Sütlü susamlı ekmek tarifi
Susamlı sütlü ekmek tarif
Sütlü ekmek tarifi
Ekmek tarifleri


Sütlü susamlı ekmekle karşınızda bu ekmekçi teyzeniz.. Buraları fazla ihmal ettim, farkındayım. Lakin birkaç gündür soğuk algınlığıyla güreş halindeyim. Hangimiz hangimizi devirecek göreceğiz ama ben kendi adıma ümitliyim açıkçası. Zira yenilmemek için gereken bütün önlemleri aldım; ilaçlar, bitki çayları, dinlenme, beslenme.. Hal böyle olup halsizlik de kapıdayken, en kolay yazabileceğim şeyin bekleyen bir ekmek tarifi olduğuna karar verdim. Geçtiğimiz hafta sonu oğlumun arkadaşları kalmaya gelince yapmıştım bu ekmeği, onlar da bayılarak dibine inmişlerdi:) Bakalım siz de yapar ve beğenir misiniz, buyrun afiyet olsun..


Malzemeler:
************

*Yarım kg. beyaz buğday unu (aynı ölçüleri "kepekli un" adı altında satılanlarla da yapabilirsiniz)
*320 ml. süt
*1 yemek kaşığı çiçek yağı
*1 paket instant maya
*1 silme tatlı kaşığı tuz
*1 silme tatlı kaşığı şeker (mayanın beslenmesi için)

Üzeri için:
-------------
*Susam

Yapılışı:
*********
*Susam hariç tüm malzemeyi özleşene kadar yoğurun ve ağzı örtülü olarak ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın.
*Hamur kabardığında unlanmış tezgaha alıp, pürüzsüzleşene kadar biraz daha yoğurun.
*Eğer bütün pişirmek isterseniz yağlanmış tepsiye büyük top halinde koyun.
*Veya benimki gibi çiçek şeklinde yapmak isterseniz 7 eşit parçaya ayırıp, her bir topu ayrı ayrı yuvarlayın.
*Yuvarladığınız hamurları yağlanmış tepsiye aralıklı olarak sıralayın. Mayalanıp şişince birbirine yapışacaklardır.
*Üzerleri için bir kaseye biraz su koyun ve bir tutam un atın, karıştırın. Ve bu suyu fırçayla ekmeklerin üzerine sürün, üzerine susamları serpiştirin. Susamları, elinizle hafifçe dokunarak ekmeklere sabitleyebilirsiniz.
*Bu haliyle ekmeğinizi yine ılık bir yerde tepsi mayasına bırakın.
*Kabardıklarında, önceden 200 dereceye ayarladığınız ve dibine ısıya dayanıklı küçük kapta su koyduğunuz fırında üzerleri kızarana kadar tutun. Bu aşamada 150 dereceye indirip 10 dakika daha içlerinin pişmesi için fırında bırakın.
*Çıkardıktan sonra üç-beş dakika kadar dibinin terlemesini bekleyin ve sonra tepsiden alıp, tel ızgara veya nihale üzerinde soğutun..

25 yorum:

  1. Çok geçmiş olsun... Ablacım senin yaptığın ekmekleri beğenmemek ne mümkün ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Serapcığım çok geçmiş olsun senin bu harika ekmek tariflerine bayılıyorum ama denemek kısmet olmadı bu saatte imrendim afiyet bal şeker olsun sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Geçmişler olsun, tatlım.Ama aşkolsun ne teyzesi öyle, dur daha genciz genç.Ben bu ekmeğinde tadına bakmak isterim.Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Serapçım geçmiş olsun canım bu havalar hepimizi mahvetti.
    Ekmeklere bayıldım harika, ellerine sağlık canım..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Eşim memleketten gelirken annemden kullanmadığı ekmek makinasını getirdi.İlla ekmek yapacakmış:)Ben yer kapladığı için istemiyordum.görüyorumki ablacım sen fırında yapıyorsun venefis ekmekler ortaya çıkıyor.Demekki neymiş?Makinaya gerek yokmuş.Eşime göstermeliyim.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. çok güzel olmuşş nefis... ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Ececim; çok sağol canım..

    Minecim; çok sağol. Çalışıyorsun be arkadaşım, ne ara uğraşacaksın, normal yani:))

    Dilekçim; çok sağol..Hayatım "teyze" lafın gelişi..Bazen öyle hissediyorum naapayım:)) Genciz evelallah:))

    Feraycım; çok sağol canım. Dediğim gibi, henüz teslim olmadım, direniyorum:)

    Elifçim; eli hamur yoğuran biri için kesinlikle diyebilirim ki: Makine hiç şart değil. Elde ve dolayısıyla normal fırında pişirilenler iddia ediyorum ki çok daha lezzetli oluyor..

    YanıtlaSil
  8. ellerinize sağlık serap ablacım görüntüsünün hazır ekmeklerden hiç bir farkı yok lezzeti de eminim öyledir. sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. Leylacım; çok sağol canım..

    Şehrinazcım; tadı dışarıdakilerden daha da güzel oluyor inan..Çok sağol ablacım..

    YanıtlaSil
  10. Merhaba sitemde SOMUN SOMUN EKME TARİFLERİ Etkinliği yapıyorum tarifinizi paylaşırsanız sevinirim. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  11. Gecmis olsun öncelikle canim...
    Ekmek cok güzel olmus.
    Sicak sicak firindan ciktiktan sonra tereyag ile ne güzel gider :)))

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  12. ÖZEL:Serap ablacım,sonunda kelime oyunundan bu akşam aradılar ve canlı yayına telefonla katılıp soruyu bilerek yarışmaya davet edildim!Zamanı ben belirliyormuşum ve yarın arkadaşlar arayacaklar sizi tekrar dediler.sormak istediğim bundan sonraki süreç nasıl işliyor.Ben işyerinden izin alıp(ki)zamanım çok kısıtlı,yarışmaya katılmak için nereye gidiyorum,ne kadar zaman önce gidiyorum,orda gecelemem gerekiyormu?Şartlar neler..Bana yardımcı olursan bu konularda çok sevinicem ablacım...Sevgilerle..

    YanıtlaSil
  13. Canım ellerine sağlık ekmeğin harika
    alıp kaçıyorum sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. Canımmm çok geçmiş olsun.
    ellerine sağlık aman dikkat et kendine öpüyorum

    YanıtlaSil
  15. Ekmekçi teyzem yoğuran ellerine sağlık, arasını kesip tulum peyniri koyarak benim için de ye olur mu?

    YanıtlaSil
  16. geçmiş olsun arkadaşım acil şifalar diliyorum.ekmekler yine süper canım bir sırrın varsa söyle bende yapayım bu ekmekleri yiyip nasıl kilo almadan incecik kalabiliyorsun
    kandilin mübarek olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  17. geçmiş olsun, ekmekleri deneyeceğim mutlaka :))

    YanıtlaSil
  18. Geçmiş olsun canım.Kendine iyi bak.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  19. Çok geçmiş olsun canım. Ellerine sağlık nefis görünüyor. Bu arada Hayırlı Kandiller dilerim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  20. 72.HAFTA. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİYİM SEVGİLİ ARKADAŞLARIM; http://www.porselendemlik.com/ tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati etkinliğini 02 Şubat 2012-2 Mart 2012 TARİHLERİ ARASINDA www.guloannemutfakta.blogspot.com YANİ BEN YAPACAĞIM. SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!! TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK. VE TARİFİNİZE "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 71.HAFTA " BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.SENİ VE BU YAZIYI OKUYAN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM ETKİNLİĞİMİZE İSTEDİĞİNİZ KADAR TARİFLE KATILABİLİRSİNİZ ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. ETKİNLİĞİMİZE YEMEK TARİFİ GÖNDERİLMEMESİNİ RİCA EDİYORUM. LÜTFEN ÇAYIN YANINDA VERİLECEK TARİFLER OLMASINA DİKKAT EDELİM. SEVGİLER

    YanıtlaSil
  21. Geçmiş olsun Serapcım. Bir süredir yazmadığının farkındayım. Yazacaktım ben de sana..
    Ekmek yine süper.. henüz el atamadım bu konuya. Ama bu tarif de süper. Oğlum bayılır bu ekmeğe..
    Daha fazla tembellik etmemeliyim :)Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  22. Senemcim; derman ekmeğimi gönderdim ama ben sana bu etkinlik boyunca ekmek gönderirim daha:) Sağol..

    Saadetçim, Elifçim, Deryacım, Haticecim, Hayat İzlerim, Petekçim, Elifçim; çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz ve güzel yorumlarınız için..

    Havvacım; konuştuklarımız dışında aklına takılan olursa yine çekinmeden ara lütfen..

    Müjgancım; birincisi ben bu ekmekleri ölçüyle ve abartmadan yiyorum. İkincisi egzersiz yapıyorum mutlaka. Ve üçüncüsü ekmek yediğim zaman patates, makarna, pilav ve börek-çörek olayına girmiyor ve zeytinyağı dahi olsa yağ olayını abartmıyorum. Bilmiyorum yeterli oldu mu:)) Sağol canım arkadaşım. Sen de gayet iyisin bu arada, abarttuığın gibi bi, durum yok yani:))

    Güloannem, etkinliğine mutlaka katılacağım canım, davetin için sağol..

    Esmacım; sen hele bi emekli ol, ekmeklere o zaman dilediğince ağırlık verirsin inşallah..En iyisini yaparsın hem de eminim..Sağol canım..

    YanıtlaSil
  23. Tarifinizi denemek üzere not ettim. Ellerinize saglik. Sevgiler
    Nesrin

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...