Yoğrulmayan beyaz ekmek tarifi
Yoğrulmayan ekmek tarifi
Bu ekmeği ilk Arman Kırım' ın Hürriyet' teki sayfasında okumuştum ama biraz teferruatlıydı ve elde yapılıyordu. Sonra 'Ekmek Sanatı' sitesinde, yoğrulmayan ekmeğin makinede de yapıldığını gördüğümde çok sevindim ve hemen denedim tabii. Gerçekten de harika ve makinede yapılan normal beyaz ekmekten çok farklı dokuda bir ekmek çıktı ortaya. Kokusu da dokusu da harika bir ekmek için bence kolları hemen sıvayın, değecek inanın (yan tarafındaki gözeneklere dikkat) Afiyet olsun..
Malzemeler:
********************
*350 ml.su
*500 gr.beyaz un
*2 çay kaşığı tuz (makinenin kendi ölçeğinin küçük tarafı)
*1/4 çay kaşığı instant maya
Yapılışı:
**********
*Tüm malzemeyi ekmek makinesine koyun ve temel ekmek programını başlatın.
*Sadece malzemeler birbirine karışana kadar (yaklaşık 2-3 dakika) karıştırın, hazneyi yerinden çıkarıp ağzına bone geçirin ve oda sıcaklığında 12 saat kadar bekletin (amaç yoğurmamak olduğu için sadece karıştırıp bırakıyoruz)
*Bu sürede hamur epey yükselmiş olacaktır.
*Hazneyi makineye yeniden oturtup aynı programda yine sadece karıştırıp hamurun gazının kaçmasını ve sönmesini sağlayın (1 dakika kadar)
*Bonesini geçirip tekrar kabarana kadar (yaklaşık 2 saat) bekletin ve makinenizi sadece pişiren 'fırın' veya 'pişirme' programıa kurup pişirin.
*1 saat pişirmenin yetmediğini hissettiğinizde (kabuk renginden) yeniden kurup 10-15 dakika daha pişirebilirsiniz.
*Ekmeği tel ızgara üzerinde soğutun.
.jpg&container=blogger&gadget=a&rewriteMime=image%2F*)
Yoğurulmayan ekmekmi olur dedim kendi kendime:) ama olurmuş .Ellerine sağlık ablacım .
YanıtlaSilSağol Yeşimcim, oluyor hem de çok güzel oluyor..
YanıtlaSilTeşekkürler Cerencim.. Size de kolay gelsin :)
YanıtlaSil