Fava; keyif sofralarının vazgeçilmez mezelerinden.. Ben, favanın eşlik ettiği keyiflerle küs dizayn edilmiş biri olarak :)) bunu nereden mi biliyorum? Tabii ki 'keyifperver' yakınlarımdan, başta da rahmetli babacığımdan. Bu tarifimi, ailemin babamdan yadigar kalan keyifperver'leri olan ablama ve kız kardeşime armağan ediyorum. Favayı geç öğrendim, sevgili kardeşim kadar olmasa da güzel yapıyor sayılırım.. Afiyet olsun..
Malzemeler:
************
*1,5 su bardağı kuru bakla
*1/2 su bardağı zeytinyağı
*1 orta boy soğan
*İstenirse 1/2 demet dereotu
*1 limonun suyu
*İsteğe göre tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
Yapılışı:
********
*Kuru baklayı akşamdan ıslatın.
*Soğanı ikiye - dörde bölün. Tencereye zeytinyağıyla birlikte alın.
*Baklaları, limon suyunu, tuz ve şekeri de ekleyip, üzerine çıkacak kadar su koyun ve pişirin.
*Baklalar tamamen yumuşayana kadar gerekirse az az sıcak su ilave edin.
*Piştiğinde blender'dan geçirin, isteğe bağlı olarak çok ince kıyılmış dereotunu ekleyin ve ılındığında istediğiniz bir kalıpta donmak üzere buzdolabına koyun (ben dereotunu içine eklemeyip sadece üzerine koyuyorum)
*Dolaptan çıkarıp baklava dilimleri yapın ve üzerine zeytinyağı-limon gezdirin. Dereotuyla süsleyerek servis edin.
Hımmmm
YanıtlaSilben de fava sevenlerdenim
ellerine sağlık canım
üzerine zeytinyağı nefissssssss bir de kuru soğan tabi yanınane güzel yakışır...
Yıldızım, olmuyo ama böyle tahrikvari dürtmeler..Bu saatten sonra beni de keyifperver yapıcaksın..Hayır favayı zaten severim de..:))Canım benim, sağolasın..Sevgiler..
YanıtlaSilYılbaşı akşamı için ben de yaptım ama rsimleyemediğim için siteme koyamadım ben de severim bir keyifperver olarak ellerine sağlık nefis
YanıtlaSilGülercim, sağol..Sevgiler..
YanıtlaSilSerapcığım benimde çok sevdiğim ama biraz daha farklı Girit usulu yaptığım bir tarif var yakında yayınlayacağım ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilMinecim, o Girit usulü favanın ne lezzetli olduğunu tahmin edebiliyorum. En kısa zamanda yayınlaman dileğiyle, sağol canım..
YanıtlaSilellerine sağlık bizde seviyoruz favayı sık değil ama ara ara yapıyorum.
YanıtlaSilsevgiler afiyetler olsun
Günaydın Serap'çım
YanıtlaSilBizde favayı çok sık yaparız. Ellerine sağlık, çok şık bir görüntü olmuş. Sevgiyle kal..
Ellerine sağlık ablacım.
YanıtlaSilben pek yapmam ama yapan olursa yerim:)
sevgiler.
Canım
YanıtlaSilöncelikle etkinliğe katılacağım için çok mutlu oldum....
Yapman gerekenler
önce etkinlik logomu sayfanın uygun bir yerine etkinlik sonuna kadar koyman bunun için benim sayfamdaki ( solda ) bir resim var hani mandalin portakal resmi olan onun altında küçük bir pencere var ordan kodları kopyalayıp kendi sayfanda gadget le ekleyip sayfanın uygun bir yerine yerleştirmen ki daha çok kişiye ulaşabilelim..
Sonra konuyla ilgili tarifni yapıp sayfanda bu tarifle benim etkinliğime katıldığını belirterek blog linkimi vermen...
Bu kadar tatlım.
Şimdiden katılımın için çok teşekkürler.........
Eskiden hiç sevmezdim favayı ama ne olduysa bi kaç senedir bayıla bayıla yiyorum heleki böyle güzel görünüyorsa..Ellerinize sağlık.Sevgiler SLN
YanıtlaSilfava benim baş mezem bu yılbaşıda yaptım:)))
YanıtlaSilellerine sağlık harika olmuş canım
mutlu seneler
sevgiler
bayılırım favaya ellerine sağlık canım benim...nice mutlu ve sağlıklı yıllar
YanıtlaSilSevgili Haticecim, Nilgüncüm, Yeşimcim, Selincim, Handecim ve Aylincim; hepinize çok teşekkür eder, mutlu yıllar dilerim..Sevgiler..
YanıtlaSilah çok deneyip istediğim ve bi türlü kısmet olmayan bi lezzet.
YanıtlaSilellerine sağlık ablacım.
sunumun çok güzel.
sevgiler...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilAlevcim, sağol ablam..
YanıtlaSil