Sayfalar

3 Ocak 2011 Pazartesi

FAVA

Fava; keyif sofralarının vazgeçilmez mezelerinden.. Ben, favanın eşlik ettiği keyiflerle küs dizayn edilmiş biri  olarak :)) bunu nereden mi biliyorum? Tabii ki 'keyifperver' yakınlarımdan, başta da rahmetli babacığımdan. Bu tarifimi, ailemin babamdan yadigar kalan keyifperver'leri olan ablama ve kız kardeşime armağan ediyorum. Favayı geç öğrendim, sevgili kardeşim kadar olmasa da güzel yapıyor sayılırım.. Afiyet olsun..
Malzemeler:
************
*1,5 su bardağı kuru bakla
*1/2 su bardağı zeytinyağı
*1 orta boy soğan
*İstenirse 1/2 demet dereotu
*1 limonun suyu
*İsteğe göre tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
Yapılışı:
********
*Kuru baklayı akşamdan ıslatın.
*Soğanı ikiye - dörde bölün. Tencereye zeytinyağıyla birlikte alın.
*Baklaları, limon suyunu, tuz ve şekeri de ekleyip, üzerine çıkacak kadar su koyun ve pişirin.
*Baklalar tamamen yumuşayana kadar gerekirse az az sıcak su ilave edin.
*Piştiğinde blender'dan geçirin, isteğe bağlı olarak çok ince kıyılmış dereotunu ekleyin ve ılındığında istediğiniz bir kalıpta donmak üzere buzdolabına koyun (ben dereotunu içine eklemeyip sadece üzerine koyuyorum)
*Dolaptan çıkarıp baklava dilimleri yapın ve üzerine zeytinyağı-limon gezdirin. Dereotuyla süsleyerek servis edin.

17 yorum:

  1. Hımmmm
    ben de fava sevenlerdenim
    ellerine sağlık canım
    üzerine zeytinyağı nefissssssss bir de kuru soğan tabi yanınane güzel yakışır...

    YanıtlaSil
  2. Yıldızım, olmuyo ama böyle tahrikvari dürtmeler..Bu saatten sonra beni de keyifperver yapıcaksın..Hayır favayı zaten severim de..:))Canım benim, sağolasın..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Yılbaşı akşamı için ben de yaptım ama rsimleyemediğim için siteme koyamadım ben de severim bir keyifperver olarak ellerine sağlık nefis

    YanıtlaSil
  4. Serapcığım benimde çok sevdiğim ama biraz daha farklı Girit usulu yaptığım bir tarif var yakında yayınlayacağım ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Minecim, o Girit usulü favanın ne lezzetli olduğunu tahmin edebiliyorum. En kısa zamanda yayınlaman dileğiyle, sağol canım..

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık bizde seviyoruz favayı sık değil ama ara ara yapıyorum.

    sevgiler afiyetler olsun

    YanıtlaSil
  7. Günaydın Serap'çım
    Bizde favayı çok sık yaparız. Ellerine sağlık, çok şık bir görüntü olmuş. Sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık ablacım.
    ben pek yapmam ama yapan olursa yerim:)
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Canım
    öncelikle etkinliğe katılacağım için çok mutlu oldum....
    Yapman gerekenler
    önce etkinlik logomu sayfanın uygun bir yerine etkinlik sonuna kadar koyman bunun için benim sayfamdaki ( solda ) bir resim var hani mandalin portakal resmi olan onun altında küçük bir pencere var ordan kodları kopyalayıp kendi sayfanda gadget le ekleyip sayfanın uygun bir yerine yerleştirmen ki daha çok kişiye ulaşabilelim..
    Sonra konuyla ilgili tarifni yapıp sayfanda bu tarifle benim etkinliğime katıldığını belirterek blog linkimi vermen...
    Bu kadar tatlım.
    Şimdiden katılımın için çok teşekkürler.........

    YanıtlaSil
  10. Eskiden hiç sevmezdim favayı ama ne olduysa bi kaç senedir bayıla bayıla yiyorum heleki böyle güzel görünüyorsa..Ellerinize sağlık.Sevgiler SLN

    YanıtlaSil
  11. fava benim baş mezem bu yılbaşıda yaptım:)))
    ellerine sağlık harika olmuş canım
    mutlu seneler
    sevgiler

    YanıtlaSil
  12. bayılırım favaya ellerine sağlık canım benim...nice mutlu ve sağlıklı yıllar

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Haticecim, Nilgüncüm, Yeşimcim, Selincim, Handecim ve Aylincim; hepinize çok teşekkür eder, mutlu yıllar dilerim..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  14. ah çok deneyip istediğim ve bi türlü kısmet olmayan bi lezzet.
    ellerine sağlık ablacım.
    sunumun çok güzel.
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...