Sayfalar

19 Aralık 2010 Pazar

KARAORMAN PASTASI

Karaorman pastası tarifi
Karaorman pastası nasıl yapılır
Vişneli karaorman pastası tarifi


Yılbaşı yaklaşıyor. Çin Pilavı yılbaşı sofrası için iyi bir seçenekti. Dışarı çıkmayıp evinde keyif çatacaklar için şöyle sofralarına şıklık katacak, yılbaşı sofrasına yakışacak bir de pasta tarifi vermek istiyorum size. Bu pastayı, adı 'karaorman' olmayan muhtelif pasta tariflerinden derleyip ürettim ve karaorman pastası oldu. Ama ilk günden beri de büyük bir beğeniyle karşılandı. Eğer vişneli tatlardan hoşlanıyorsanız mutlaka tavsiye ederim. Afiyet olsun..

Malzemeler:
***************

Pandispanya için:
-------------------
*5 yumurta
*4 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
*1,5 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*2 su bardağı un
*1 çay kaşığı kabonat
*1 tutam tuz
*1 çay bardağı su
*(Eğer hazır pandispanya kullanacaksanız, aşağıdaki malzemelerle iki hazır pandispanya süslenebiliyor, o yüzden iki tane almanızda fayda var; tarifini verdiğim bu pandispanya daha büyük oluyor)

Arası ve yanı için:
-------------------
*1 paket krem şanti
*1 su bardağı süt
*1 sığ dondurma kabı kadar dondurulmuş vişne

Üstü için:
------------
*1 paket Dr.Oetker Vişneli - Çikolatalı Gourmet Puding
*1 kare bitter çikolata
*2 su bardağı süt

Arasını ıslatmak için:
-----------------------
*1 su bardağı vişne suyu + 1/2 su bardağı vişne likörü (likör yoksa 1,5 su bardağı vişne suyu  (kutu meyve suyu kullanabilirsiniz, ayrıca vişnelerin süzülen suyunu bardağa koyup üzerine hazır meyve suyu ekleyerek ölçüye tamamlayabilirsiniz)

Üstüne serpmek için:
----------------------
*1 kare bitter çikolata rendesi

Yapılışı:
************
*Öncelikle vişneleri çözdürmek için bir süzgece boşaltın. Suyunun süzülmesi için de altına bir kap koyun.
*Çırpma kabında yumurtalarla şekeri iyice köpürene kadar çırpın.
*Diğer malzemeleri de ekleyip çırpmaya devam edin.
*Pürüzsüz kıvama geldiğinde yağlanmış 26 ila 30 cm.arası çapta yuvarlak fırın tepsisine veya kelepçeli kalıba dökün.
*Önceden 160 dereceye ayarlanmış sıcak fırına verin ve kürdan testinden geçinceye kadar pişirin.
*Biraz ılındığında kabından çıkarın ve soğumaya bırakın.
*1 paket krem şantiyi 1 su bardağı sütle çırpıp hazırlayın.
*1 paket vişneli çikolatalı gourmet pudingi 2 su bardağı süt ve kırılmış kare bitter çikolata ile pişirin.
*Pandispanyanızı enine ikiye kesin (tırtıklı uzun bir bıçağı tercih edin)
*Her iki yarısını da vişne suyu + likör karışımıyla ıslatın.
*Krem şantinin yarısından biraz fazlasını araya sürüp vişneleri 30 adet eksiğiyle döşeyin (30 taneyi üstü için ayırın)
*Pandispanyanın üst yarısını vişnelerin üzerine kapatın.
*Yanlarını kalan krem şantiyle sıvayın.
*Üstüne de vişneli çikolatalı pudingi güzelce yayıp sıvama işini bitirin.
*1 paket kare bitter çikolatayı (önceden dolapta iyice soğutarak) pastanın üstüne rendeleyin ve kalan 30 adet vişneyi de dairenin kıyısını çevreleyecek şekilde sıralayın.
*Soğutarak ve dilimleyerek servis yapın.

      

17 yorum:

  1. Serapçım ellerine sağlık
    Vişneli tatları severim onun o hafif mayhoş tadı içimi serinletir.
    Haa bu arada babanganın eline japon sürdüm ama o bilmiyor :)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. vişneli tatlara bayılırım.ellerine sağlık cnım enfes olmuş.

    YanıtlaSil
  3. Aman Gülercim, Japon mu sürersin ne sürersin..Yeter ki bırakmasın elini, tabii sen de onunkini:)) Sevgiler, sağol canım..

    Bernacım, ben de bayılırım, mayhoş mayhoş. Sağol canım..

    Değil mi Peteğim, oyalım valla:))

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık arkadaşım.en sevdiğim,görünüm olarak bayıldığım pastalardan biridir.ama bloğuma koymak nasip olmadı henüz.
    ellerine emeklerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Alevcim, ben de ikinciye koyuyorum arşivden. lk başlarda koymuşum hiç takipçim yokken. Şimdi tam zamanıydı. Seninkini bekliyorum..Sağol, sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Nefis görünüyor, ellerinize sağlık,ben bir süre sadece seyredeceğim. Yılbaşı akşamı konuklarıma yapabilirim.

    YanıtlaSil
  7. Canım istedi şimdi. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  8. Fadişçim, o kadar eziyet etme yılbaşı akşamı kendine..Bir minik dilim tat, iki dilim ekmekten feragat ediver, olsun bitsin. Ertesi gün de diyete kaldığın yerden devam. Olur merak etme..Sağol, sevgiler canım..

    YanıtlaSil
  9. Esmacım, yılbaşına yaparsın artık..Sağol, afiyet olsun canım..

    YanıtlaSil
  10. Vişnenin pastada yarattığı mayhoş tada bayılıyorum. Ellerine ve emeklerine sağlık..

    YanıtlaSil
  11. Sağol Nilgüncüm, iyi haftalar canım..

    YanıtlaSil
  12. Hrika görünüyor denemeliyim bizikilerin çok seveceklerinden eminim..emeklerinize sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Sağol Bilgecim. Umarım hepiniz memnun kalırsınız. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  14. Kasraorman pastası en sevdiğim pastadır benim.Ellerine sağlık canım görüntüsüde nefis

    YanıtlaSil
  15. Karaorman pastasi:)
    Buranin en meshur pastalarindan biridir.Benimde en sevdigim, en lezzetli buldugum.
    Her ne kadar türkce ismi kulagima biraz garip gelsede:)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  16. İlahi Süntercim..Sizin orda nasıl deniyor:)) Sağolasın, hepimiz bayılıyoruz zira..

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...