Sayfalar

6 Ocak 2015 Salı

LABNELİ PASTANE POĞAÇASI

Labneli pastane poğaçası nasıl yapılır
Labneli poğaça tarifi
Sıvı yağlı pastane poğaçası tarifi


Mutfağımda katı yağ hiç kullanmıyor değilim ama bazen onun yerine kısmen de olsa koyabileceğim başka bir malzemem varsa, tercihimi o malzemeden yana kullanıyorum. Bu poğaçada da öyle yaptım. Margarin yerine labne kullandım, sıvı yağla da destekledim. Oldukça lezzetli ve yumuşacık oldu. Hızımı alamayıp aralarına kaşar da koyunca, keyfi katlandı. Siz dilerseniz peynir veya diğer malzemeyi normal poğaça formunda içine koyup kapatabilirsiniz. Afiyet olsun.

Malzemeler:
************************

9 Aralık 2014 Salı

SILVERLINE VE YAĞIZ İZGÜL İLE “HİKAYESİ TADINDA YEMEKLER”

Bugüne kadar teknolojik, fonksiyonel, şık ve çevreci ürünler ile mutfaklarımıza ulaşan Silverline, şimdi de “Hikayesi Tadında Yemekler" ile yine bizlerle.
Bir boomads advertorial içeriğidir.

3 Aralık 2014 Çarşamba

KARİDESLİ İÇ PİLAV (Redmond'lu Tarifler)

Redmond Türkiye'ye nasıl girdi? 
Redmond ürünlerinin kullanımı 
Karidesli iç pilav tarifi 
Karidesli iç pilav nasıl yapılır? 


Redmond Türkiye 'nin İzmir'deki İMSE İzmir Mutfak Sanatları Enstitüsü'nde 22.11.2014'te gerçekleştirdiği mutfak etkinliğine davetli bir grup İzmirli blogcudan biriydim. 

Redmond bir elektrikli akıllı pişirici markası. Muhtelif modeli var, bunlara düdüklü de dahil. O akşamki etkinlikte, rastgele seçip başına geçtiğimiz çeşitli pişiricilerde bize verilen tarifleri uyguladık. Bir "mayalı hamur ustacığı" olarak benim şansıma pizza düştü ve sonuç çok beğenildi. Çünkü sonucun önemli kısmında pişiricinin payı var. 

Etkinliğin sonunda herbirimizin yaptığı birbirinden lezzetli yemekleri tadımladık. Ve kuralarımızı çekerek, Redmond'un tarafımıza hediye edeceği akıllı pişirici modelini seçtik. Bana yukarıdaki RMC-M4515E modeli çıktı ve evvelki gün elime ulaştı. Bugün hemen ilk denememi gerçekleştirdim ve karidesli iç pilav yaptım. Özellikle oğlum çok beğendi. Açıkçası benim de çok hoşuma gitti. Aslında niyetim tavuk ciğerlisini yapmaktı fakat köyün iki kasabında da ciğerin c'sini bile bulamadığım için :)) dipfriz stoklarıma başvurup karideslisini yaptım. En kısa zamanda tavuk ciğerlisi de denenecek. 

Redmond Türkiye'ye ve tarif danışmanları sevgili blogger arkadaşımız Filiz Çatalkaya ORHAN'a tekrar çok teşekkürler ediyorum ve tarifime geçiyorum.. Afiyet olsun.. 


Malzemeler:
***********************
*150-200 gr. temizlenmiş küçük boy karides (çimçim) 
*1 orta boy soğan
*1,5 çorba kaşığı zeytinyağı 
*1 dolu çorba kaşığı dolmalık fıstık (çam fıstığı) 
*1 dolu çorba kaşığı kuş üzümü 
*Cihazın içinden çıkan ölçek kabıyla 2 kap pirinç 
*Yine aynı kapla 3 kap su 
*1 çorba kaşığı tereyağı 
*1,5 tatlı kaşığı tuz 
*Çay kaşığı ucuyla karabiber 
*1 çay kaşığı yenibahar 

Yapılışı:
************************

*Pirincinizi ya yarım saat önceden soğuk suyla, ya da 10 dakika önceden sıcak suyla ıslatın.
*Cihazın kabına temizlenmiş karidesleri, yemeklik doğranmış soğanı, zeytinyağını, fıstık ve üzümleri koyun. 
*Fry programını 15 dakikaya kurun. 
Cihazınınzın kapağını kapatmadan tahta kaşıkla yavaşça karıştırarak program süresinin sonuna kadar kavurun ve başka bir tabağa aktarın. 




*Pişen malzemeyi bir tabağa aktarın, kenarda bekletin.









*Cihaz kabınıza tereyağını, yıkadığınız pirinci, tuz-karabiber-yenibahar üçlüsünü koyun. 
*Pilaf programını 25 dakikaya kurun.
*Kapağı açık olarak ve karıştırarak ilk 10 dakika kavurun. 






*10 dakikanın sonunda pilavınızın suyunu ekleyin. Üzerine de tabağa ayırdığınız karidesli karışımı ekleyip tahta kaşığın sırtıyla fazla karıştırmadan yaydırın. 
*Pişiricinin kapağını kapatın ve program süresinin sonuna kadar pişirin.





*Program süresinin sonunda bitiş alarmını duyacaksınız ve kapağı açtığınızda pilavınızın tam kıvamında nefis bir şekilde piştiğini göreceksiniz.







*Geleneksel demlendirme yönteminizi uygulayın. Kapağın altına temiz bir bez veya havlu örtüp kapağı örtünün üzerine yavaşça bırakın. Demlendikten sonra afiyetle tüketin. 

25 Ekim 2014 Cumartesi

REYHAN ŞERBETİ KONSANTRESİ

Reyhan şerbeti nasıl yapılır
Reyhan şerbeti konsantresi nasıl yapılır
Reyhan şerbeti tarifi
Reyhan şerbeti konsantresi tarifi 


Temmuz ayı içerisinde hem bahçedeki yeşil reyhandan şerbet yapımını hem de pazarlarda satılan mor reyhandan şerbet yapımını tarif ettim burada. 

Geçen hafta sitemizde, geliri Eğitim Gönüllüleri Vakfı'na bağışlanmak üzere, bir kermes düzenlemiştik ve orada en çok satılıp içilen şeylerden biri benim reyhan şerbetim oldu (hele içine biraz votka eklenince çok daha lezzetlendiği keşfedilince:)) Üç litre yapmıştım ama yetmedi ve tadı damaklarda kaldı. Bir dahaki kermese çok daha fazla yapmam rica edildi. Ben de "acaba o zamana kadar reyhan kalır mı, mevsimi geçmiş olur mu? " kaygısıyla pazardan 5 demet reyhan alıp konsantresini doğaçlama yapmaya çalıştım.. oldu.. Şimdi 3 ay sonra bile sulandırılıp içilebilecek 1 litre konsantrem var. Kahvenin yanına likör niyetine minik kadehlerde inanılmaz yakıştığnı da söylemeden geçmeyeyim. Eğer siz de dolabınızda bu hazır askeri istiyorsanız, kolları sıvayın bence.. Afiyet olsun..  

Malzemeler:
************************
*5 demet reyhan (eğer reyhanınız pazardaki mor yapraklılardan değil de bahçedeki yeşildense ve çiçekleri de pembeyse, yapraklarla birlikte o çiçeklerden bol miktarda kullanın,aksi halde pembe rengi bulamazsınız) 

21 Ekim 2014 Salı

FIRINDA YUFKA MANTISI

Yufka mantısı tarifi
Yufka mantısı nasıl yapılır
Yufkayla mantı tarifi
Yufka mantı nasıl yapılır


Uzun ara verdim biliyorum ama hemen hepinizin tanık olduğu bir blog kopyalama-devşirme hırsızlığına maruz kaldıktan sonra tabiri caizse "elim soğudu" (Bulaşık makinasında turşu tarifim birebir kopyalandı, hem de defalarca) Bir süre uzak kalıp üzüntümü bastırmayı tercih ettim. Ortalık maalesef emek hırsızı kaynıyor..

Bugün artık bu kırgınlığa bir son verip aranıza dönmeye karar verdim :) Ve nefis bir lezzetle, yufka mantısıyla geldim. Yıllar önce, ailesi Yugoslav göçmeni olan bir arkadaşımda yediğimde bayıldım lezzetine. Ve mantı hamurunun sertliğinden dolayı açma zorluğu, bunu daha sık tercih etmeme sebep oldu. Denemediyseniz bir gün mutlaka deneyin ve pratikliğini görün derim. Afiyet olsun.

Malzemeler:
*******************

21 Eylül 2014 Pazar

ZEYTİN EZMESİ YAPIMI

Zeytin ezmesi nasıl yapılır
Zeytin ezmesi tarifi
Yumuşamış zeytinleri nasıl değerlendirebiliriz
Yumuşamış zeytinlerden zeytin ezmesi yapımı


Hiç satın aldığınız veya kendi yaptığınız zeytinin durduk yerde yumuşadığı oldu mu? Bizim geçen sezon yaptığımız bir damacana siyah zeytin eriyip yumuşadı. Peki ne yaptık, attık mı? Tabii ki hayır !! zeytin ezmesi yaptık.. Biz zaten hazır zeytin ezmelerinin içeriğine hiç güvenemediğimizden, neredeyse hiç satın almıyorduk, çok iyi oldu yani.. Bakınız nasıl yaptık.. Afiyet olsun.

Malzemeler:
****************
*Yumuşamış veya erimiş siyah zeytin
*Makarna süzgeci :))

Yapılışı:
****************
*Sert siyah zeytinden zeytin ezmesi yapamazsınız, peşinen anlaşalım :))
*Erimiş/yumuşamış zeytininizi makarna süzgecine veya kevgire azar azar alın (elinizin haklayabileceği kadar) ve elinizle bastırarak kevgirin altına geçirmeye çalışın. İlk başta direnebilirler fakat biraz ısrarcı olursanız iyice yumuşayıp kendilerini salıyorlar ve işiniz kolaylaşıyor.


*Elde ettiğiniz zeytin ezmesini (genellikle çok miktarda olduğu için) hemen tüketemeyebilirsiniz. O nedenle bizim yaptığımız gibi:
             -Bir buzluğun bölmelerini zeytin ezmesiyle bir kez doldurun ve dondurun.
             -Donunca çıkarıp bir buzdolabı poşetine doldurun ve poşeti hemen dipfrize koyun.
             -Bu işlemi zeytin ezmeniz tamamen bitene kadar tekrarlayın ve bittiğinde yiyebileceğiniz miktarlarda zeytin ezmesini poşetten akşamları çıkarın, buzdolabının alt bölmesine alın.
             -Sabah tamamen çözülmüş ve taptaze olarak tüketebilirsiniz.



20 Eylül 2014 Cumartesi

KEFİR YAPIMI

Kefir yapımı tarifi
Kefir nasıl yapılır
Kefir nasıl mayalanır
Kefir ayranı nasıl yapılır


Kefir yapımını anlatmam için, henüz denememiş arkadaşlarımdan çok talep alıyordum bir süredir. Havaların serine döndüğü, sonbahara ufaktan merhaba dediğimiz ve hastalıkların kapıda sıraya girdiği bu mevsim; bunu anlatmak için bence de ideal zaman zaten. Çevremde soğuk algınlığından muzdarip çok arkadaşım var. Bu da mevsim geçişlerindeki bağışıklık sistemi zayıflamasının en önemli göstergesi.


Kefirin faydaları saymakla bitmiyor belki ama bence en önemli faydası bağışıklık sistemini güçlendirmesi. Sanırım kanseri önlüyor denmesinin sebebi bu. Ben her gün veya gün aşırı mutlaka kefirimi içiyorum, çok da seviyorum. Eğer marketlerden aldıysanız, muhtemelen lezzetini sevmemişsinizdir, bana da çok tatsız geliyor. Ama evde mayalarsanız ve süzdükten sonra biraz da tuz eklerseniz, çok nefis bir içeceğiniz oluyor, inanın.. Üstelik ayrana alternatif bir içecek. Daha fazla bilimsel bilgi için kefirci.com ' a bakabilirsiniz. Afiyet olsun..

Malzemeler:
********************
*Bir avuç kadar kefir mayası
*Yarım litre kadar süt

Yapılışı:
********************
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...