Şişe domatesi nasıl yapılır
Kışlık domates yapımı
Asitli şişe domatesi nasıl yapılır
Çiğden şişe domatesi yapımı
Şişe domatesi, benim çocukluğumda annemin her yaz sonu aspirin asidiyle yaptıığı bir şeydi. Pişirmezdik biz. O yıllarda pişiren var mıydı, onu da bilmiyorum. Şimdi istisnasız herkes pişirerek yapıyor ama ben yazın en sıcak günlerinde bu ocak başında "kavurma ve kavrulma" işine hiç tahammül edemiyorum :)) O nedenle aynı yönteme devam ediyorum. Diyebilirsiniz ki: "Aspirin asidi nihayetinde asit, zararlıdır, bizim yaptığımız katkısız".. Merak etmeyin, çünkü kilo başına sadece bir gram asit giriyor. Üstelik çok da pratik oluyor. Tadında hiç değişiklik olmuyor. Çiğ olunca, yemek yaparken dilediğiniz kadar kavurrabiliyorsunuz, istemezseniz de çiğden koyabiliyorsunuz yemeğinize. Tercih sizin. Afiyet olsun.
Malzemeler:
***********************
*Bir kasa (yaklaşık 23 kilo) domates (ben tarla domatesiyle yapıyorum, armut domates kullanmıyorum)
*20 gram asit salisilik (aspirin asidi, domates asidi diye de geçiyor, eczanelerde bulunuyor) (kabuğu, tepesi, bozuğu, çürüğü derken 5 kiloya yakın fire veriyor, o nedenle asit bire birden biraz eksik)
*Temiz cam şişe veya kavanozlar, kapakların yeni olması gerekmiyor.
*2 paket margarin (eritip en üstlerine dökmek için)
Yapılışı:
***********************