Sayfalar

14 Eylül 2014 Pazar

DOMATES KALINTILARINDAN SALÇA YAPIMI

Domates kalıntılarından salça nasıl yapılır
Domates kalıntılarından salça tarifi 
Domates salçası nasıl yapılır
Domates salçası tarifi 
Domates kabuklarından salça nasıl yapılır 


Domates kalıntılarından nasıl salça yapılacağının ipucunu aslında geçen günkü "çiğden şişe domatesi" tarifimde vermiştim biraz.. Ben sadece kabuğunu kullanmadım, o nedenle de "kalıntılar" kelimesini uygun buldum :) Şişe domatesimi kabuklu yaptığım için çok kabuk olmadı açıkçası. Ancak

13 Eylül 2014 Cumartesi

BULAŞIK MAKİNESİNDE TURŞU YAPIMI !!!!

Bulaşık makinesinde turşu nasıl yapılır
Bulaşık makinesinde turşu tarifi
Bulaşık makinesinde turşu 


Bulaşık makinesinde turşu başlığını görünce "yok artık" dediğinizi duyar gibiyim.. Bir kısmınızın da "ben bunu duymuştum" veya "bunu ben de yapıyorum" dediğini tabii.. Ben geçen hafta Facebook'ta adını katiyen hatırlamadığım, dahası ilk kez duyduğum bir blogdan öğrendim. İlk duyduğumda ben de kulaklarıma inanamadım. Eşim duymuş olduğunu söyledi ama nasıl olduğu konusunda hiçbir fikri yokmuş. Bu "aşırı orijinal" :)) fikre kayıtsız kalamadım tabii ve hemen denedim. Sonuç: Süperrr.. 
Afiyet olsun.. 

Malzemeler:
********************

9 Eylül 2014 Salı

EVDE SİYAH ZEYTİN YAPIMI

Evde siyah zeytin yapımı
Siyah zeytin nasıl yapılır
Siyah zeytin tarifi


Evde siyah zeytin yapımı sadece ev hanımlarının değil, çalışan hanımların bile artık gittikçe daha çok önem verdiği bir konu haline geldi. Çünkü piyasada satılanların hangisine güvenilebileceğini kimse bilmiyor..boyalı mı, kimyasal kullanılmış mı.. meçhul..

Geçen hafta pazarda halen ağaçtan toplanmış yani hiç işlem görmemiş ham siyah zeytin satıldığını gördüm ve daha fazla geç kalmadan sizinle bu tarifimi paylaşmayı uygun buldum. Umarım zamanlama çok yanlış değildir..Afiyet olsun..

Malzemeler:
*************

KOLAY KONSERVE TURŞU YAPIMI

Kolay konserve turşu tarifi
Pratik turşu tarifi
Konserve turşu tarifi
Turşu konservesi nasıl yapılır 
Çabuk turşu tarifi 


Pratik konserve turşuyu arkadaşımdan öğrendiğim günden beri yapıyorum. Bana göre çabuk turşu da sayılabilir bu, 10-15 günde oluyor zira. En önemlisi, konserve edildiğinden dolayı üzerinde kef (par) hiç oluşmuyor. Açtınız ve varsayın ki 10-15 gün tüketemediniz.. mühim değil.. Diğer turşuların üzeri hemen beyaz bir tabaka tutarken, bunda hiç öyle bir derdiniz yok. Konserve edildiği için, aşırı tuzlamanıza da gerek yok. En güzel kornişon, havuç ve taze fasulyeyle oluyor (bakınız) ama ben bahçeden biberim bolca olduğundan bu kez biberle yaptım.. Afiyet olsun.. 

Malzemeler:
*************************

5 Eylül 2014 Cuma

CEVİZLİ FESLEĞENLİ MAKARNA

Cevizli makarna tarifi
Fesleğenli makarna tarifi
Makarna sosları 
Cevizli makarna sosu nasıl yapılır
Fesleğenli makarna sosu nasıl yapılır 


Cevizli fesleğenli makarna, tamamen doğaçlama olarak ve aceleyle ortaya çıktı ama pek sevgili müşkülpesent eşim tarafından tam not aldı :)) Sadece bir adet yeşil biber giren sos, biberin lezzetini bu kadar mı ortaya çıkarır.. Nefis bir kombinasyon oldu gerçekten. Şiddetle tavsiye ediyor ve tarifime geçiyorum. Afiyet olsun.. 

Malzemeler:
********************

4 Eylül 2014 Perşembe

ÇİĞDEN ŞİŞE DOMATESİ YAPIMI

Şişe domatesi nasıl yapılır
Kışlık domates yapımı
Asitli şişe domatesi nasıl yapılır
Çiğden şişe domatesi yapımı


Şişe domatesi, benim çocukluğumda annemin her yaz sonu aspirin asidiyle yaptıığı bir şeydi. Pişirmezdik biz. O yıllarda pişiren var mıydı, onu da bilmiyorum. Şimdi istisnasız herkes pişirerek yapıyor ama ben yazın en sıcak günlerinde bu ocak başında "kavurma ve kavrulma" işine hiç tahammül edemiyorum :)) O nedenle aynı yönteme devam ediyorum. Diyebilirsiniz ki: "Aspirin asidi nihayetinde asit, zararlıdır, bizim yaptığımız katkısız".. Merak etmeyin, çünkü kilo başına sadece bir gram asit giriyor. Üstelik çok da pratik oluyor. Tadında hiç değişiklik olmuyor. Çiğ olunca, yemek yaparken dilediğiniz kadar kavurrabiliyorsunuz, istemezseniz de çiğden koyabiliyorsunuz yemeğinize. Tercih sizin. Afiyet olsun.

Malzemeler:
***********************
*Bir kasa (yaklaşık 23 kilo) domates (ben tarla domatesiyle yapıyorum, armut domates kullanmıyorum)
*20 gram asit salisilik (aspirin asidi, domates asidi diye de geçiyor, eczanelerde bulunuyor) (kabuğu, tepesi, bozuğu, çürüğü derken 5 kiloya yakın fire veriyor, o nedenle asit bire birden biraz eksik)
*Temiz cam şişe veya kavanozlar, kapakların yeni olması gerekmiyor.
*2 paket margarin (eritip en üstlerine dökmek için)

Yapılışı:
***********************

1 Eylül 2014 Pazartesi

TAVADA PATATESLİ ÇÖREK

Patatesli çörek tarifi
Tavada patatesli çörek tarifi
Tavada patatesli çörek tarifi


Tavada patatesli çöreği halasında yediğimizde oğlum çok beğemişti. Kısa zamanda ben de denemeye kalkıp sorduğumda, malzemeleri tam olarak hatırlamakta epey zorlandı :)) O kadar doğaçlama yapmış ki.. Biz bloğa yazacağız diye doğaçlamalarımızı not ediyoruz. Onun öyle bir mecburiyeti de olmayınca tabii.. Neyse, zorlayınca bir bir geldi malzemeler :) Sonra kime yaptıysam, beğenildi.
Afiyet olsun..

Malzemeler:
***********************
*2 yumurta
*1 iri boy patates
*1 adet soğan
*100 gr. tulum peyniri
*1 çorba kaşığı zeytinyağı
*Azar azar olmak kaydıyla: Fesleğen, kekik, toz kırmızı biber, tuz
*1 tepeleme çorba kaşığı un (dilerseniz kepekli olabilir)

Yapılışı:
***********************
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...