Sayfalar

27 Mart 2015 Cuma

KREPTE PAÇANGA

Krepte paçanga tarifi
Krepli paçanga böreği tarifi
Krepte paçanga nasıl yapılır


Yağda kızartması hariç paçanganın her türünü el yordamıyla denemişliğim var. Fırında, tavada, milföyde.. Bu kez, yine Oktay Usta'dan esinlenip, bohça şeklinde denedim. Üstelik kalabalık misafir ağırladım ve tam not aldım. Benim malzememden 20 adet çıktı. Siz azaltabilirsiniz. Sanırım bunu da tavsiye ediyorum :)) Afiyet olsun..

Malzemeler:
******************
İç malzemesi için:
--------------------------------
*Yarım kilo yeşil biber
*Yarım kilo pastırma
*Yarım kilo kaşar peyniri
*1 kilo domates
*Zeytinyağı

Krep için:
--------------------------------
*12 yumurta
*6 su bardağı un
*6 su bardağı süt
*4 çorba kaşığı zeytinyağı
*2 çay kaşığı tuz

ve.. yetecek kadar çöp şiş çubuğu



Yapılışı:
*******************
*İçini hazırlamak için biberleri ince kıyıp zeytinyağında soteleyin. İnce kıydığınız pastırmaları ekleyip sotelemeye devam edin. Küp doğradığınız domatesleri ekleyin. Domatesler suyunu çekince ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
*Krepleri yapmak için yumurtaları çırpma kabına alın. Unu yavaşça ekleyerek yumurtalara yedirin. Sonra sıvıyağı, tuzu koyun ve sütü yine yavaşça, çırpa çırpa ekleyin, yedirin. Homojen bir karışımınız olacaktır.
*Yağsız tavaya fırça veya kağıt havlu yardımıyla biraz sıvıyağ sürün ve kızdırın. Krep hamurundan kepçe kepçe dökerek krepleri önlü arkalı pişirin.
*Soğuyan iç harcınıza kaşarı da rendeleyin ve harmanlayın. (içleri eşit dağıtmak isterseniz krep adedinin yarısı kadar adette yemek tabağına iç harcı bölüştürün ve her bir tabaktaki malzemeyi iki adet krep için kullanın)
*Krebi servis tabağına yayın. Yarısına, kenarlardan 2 parmak kadar içeride kalacak şekilde, iç koyun ve elinizle yassıltın. Diğer yarıyı ilkinin üzerine kapatın. Fotoğraflardaki gibi, bir kıyısından başlayarak, adeta dikiyormuşçasına çöp şiş çubuğunu yavaş yavaş geçirin ve sonuna geldiğinizde kayık gibi oturtun (bunun için elinizle biraz şekil vermeniz gerekebilir)
*Hepsini bu şekilde tamamlayın. Tepsiye tek tek oturtarak sıralayın.
*Servis edeceğinize yakın tepsinin üzerine, kurumamaları için, alüminyum folyo kapatıp fırında ısıtın. Sıcak sıcak servis yapın.

2 yorum:

  1. Krebin içersinde pastırma ve kaşar peynir nefissss olur .
    Ellerinize sağlık.
    Sevgilerimle bıraktım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emel Hanımcım, gerçekten de öyle oluyor :) Sağolun :)

      Sil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...