Sayfalar

16 Temmuz 2014 Çarşamba

REYHAN ŞERBETİ YAPIMI

Reyhan şerbeti tarifi
Reyhan şerbeti nasıl yapılır
Yeşil reyhan şerbeti tarifi
Yeşil reyhandan şerbet yapılır mı


Reyhan şerbetini sevgili arkadaşım Pembe Kekik'te içtiğim güne kadar; neden bu kadar çok sevildiğini, hatta blogger arkadaşlar tarafından neden bu kadar çok yayınlandığını anlayamamıştım. Üstelik "bu yıl reyhan şerbeti yapıp yayınlamayan blogcuyu dövüyorlarmış :)) " diye dalga geçmiştim bir ara.. Fakat gerçekten bu yayın trafiğini hakedecek bir lezzeti varmış, fena halde anladım.. Fikir Pembe'den, tarif  Nergis Mevsimi'nden, reyhan bizim bahçeden. Ancak bahçemizin reyhanı yeşil reyhan, yani şu pazarlarda satılan mor reyhandan değil. O nedenle şerbetim de arkadaşlarımınki gibi bordo değil ama lezzet şahane. Ne rengini bulursanız yapın, lezzet garanti.. Teşekkürler sevgili fikir annelerim :) Afiyet olsun..

Malzemeler:
**********************
*1 demet kadar taze reyhan (mor veya yeşil, eğer taze koparma şansınız varsa çiçeklerini de kullanın)

*1 adet limonun suyu veya 4-5 adet limon tuzu
*7 çorba kaşığı şeker
*1 litre sıcak su

Yapılışı:
********************
*Reyhan yapraklarını ve varsa çiçeklerini iyice yıkayın.
*Kesme tahtası üzerinde ince ince kıyın (veya robotta çekin)

                                           
                                                             Bizim reyhanlarımız işte böyle

*Bir tencereye alın, üzerine şekeri ve limon suyunu ekleyin (limon tuzu kullanacaksanız bir kahve fincanı kadar sıcak su içinde karıştırarak eritin ve öyle kullanın)
*1 litre (5 su bardağı) kaynar suyu da ilave edip karıştırın.
*Tencerenizin kapağını kapatın ve bu şekilde tamamen oda sıcaklığına gelene kadar soğumasını bekleyin.
*Soğuduktan sonra temiz bir tülbentten geçirerek süzün ve sunum yapacağınız şişeye alın.
*Buzdolabında iyice soğutun ve tercihe göre buz ilavesiyle servis edin.

Bu arada küçük bir not: Kayınvalidem reyhanın yeşil olmasına rağmen pembe rengini salmasını, içine konan limon suyuna bağladı ve "rengini salması limon yani ekşi sayesinde olmuştur" dedi. İlginç ama bir o kadar da mantıklı bir tespit..

7 yorum:

  1. Eline sağlık Serap'cığım,sende sıranı savmış oldun böylece :)
    Reyhan yeşil olmasına rağmen sonuçta çok tatlı bir pembe olmuş ve reyhan şerbeti paylaşan arkadaşların gün geçtikçe sunumları da güzelleşiyor :)

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım bizlerinkiler daha koyu oldu ama bunun rengi muhteşem olmuş.

    YanıtlaSil
  3. Rengine bayıldım..Mis gibi olmuştur,soğuk soğuk sıcak yaz sofralarında süper olur..ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  4. eyvah ben de dövülecek bloggerlerdenim :)))
    bizim bahçemizde de yeşil yapraklı işte bu yüzden yapmamıştım en kısa zamanda yapmalıyım, benim kanaatimce de rengini çiçeklerinden almış olabilir :)))
    afiyetle

    YanıtlaSil
  5. Canım reyhan şerbetinin rengine ve de üzerinde ki örtüye bayıldım hayatımda hiç reyhan şerbeti içmemiş biri olarak çok merak ettim tadını içimini ellerine sağlık afiyetler olsun sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  6. Geçen sene Nergiste gördüğümden bu yana hep aklımda aldığım reyhanları salatada tüketmekten fırsat olmadı yapmalı en kısa zamanda ellerine sağlık Serapcığım sevgiler...

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...