Sayfalar

23 Kasım 2013 Cumartesi

DAMLA SAKIZLI RULO TATLI

Damla sakızlı tatlı tarifi
Rulo tatlı tarifi
Damla sakızlı sütlü tatlı
Tatlılar 


Damla sakızlı rulo tatlı, sakız lezzetiyle şuur kaybına sebep olan bir tatlı.. Ben, sevgili kardeşim Müberra'nın Egeden Tarifler bloğunda görüp ufak tefek değişikliklerle uyarladım. Keki o kadar ince ve muhallebisi öyle yoğun ki, buna "pasta" diyemediğim için "tatlı" dedim ben, arkadaşımın affına sığınarak :)) Kendisine hem teşekkür ediyor, hem de "ellerin dert görmesin" diyorum. Ve tarife geçiyorum, afiyet olsun..


Malzemeler:
***********************


Keki için:
--------------------------
*3 yumurta
*1 çay bardağı toz şeker
*Yarım çay bardağı su
*1 paket vanilya 
*1 paket kabartma tozu (yarım paket yetiyor)  
*3 çorba kaşığı un

Muhallebisi için :
---------------------------
*2 su bardağı süt
*1 emek kaşığı un
*1 yemek kaşığı nişasta
*2-3 adet damla sakızı (az şekerle dövülecek) veya 1 paket damla sakızı aromalı vanilin
*1 çay bardağı toz şeker

Üstü için:
---------------------------
*1 poşet usulünce çırpılmış krem şanti (yarım paket yetiyor)

Süslemesi için:
----------------------------
*1 paket kakaolu bisküvi (yarım paket yetiyor)
*1 su bardağı ceviz (ben hindistan cevizi kullandım)


Yapılışı:
**********************
*Fırınınızı 200 dereceye kızdırın.
*Kekinizi - ilkin yumurta ve şeker çırpılmak üzere - sıvı malzemeler önce, toz malzemeler sonra eklenecek şekilde çırparak hazırlayın.
*Yağlı kağıt serdiğinizdikdörtgen fırın tepsisine kek hamurunu döküp yayın ve fırına verin.
*10-12 dakikada kekiniz pişecektir. Fazla tutmadan pişirin, yoksa rulo hale getiremezsiniz..
*Elinizi yakmayacak şekilde önlem aldıktan sonra fırından çıkardığınız keki kağıdıyla birlikte kıvırın ve o şekilde yer etmesini sağlayın.
*Muhallebi malzemelerinizi çırpma teliyle karıştırarak ocakta kıvam alana kadar pişirin.
*2-3 dakika çırpıp soğumaya bırakın.
*Bu arada soğuk sütle hazırladığınız krem şantinizden bir dolu çorba kaşığı kadar soğuyan muhallebiye aktarın ve karıştırın.
*Muhallebinizin hepsi kekinizin üzerine çok gelebilir, makul miktarını önceden kıvırdığınız keki açarak  üzerine sürün ve kalan muhallebiyle kalan krem şantiyi karıştırın.
*Kekinizi kağıt yardımıyla ama bu kez ayırarak yavaşça rulo yapın, bitiş noktasını alta getirin.
*Üzerini, hazırladığınız muhallebi ve krem şanti karışımıyla sıvayın.
*Robottan geçirdiğiniz kakaolu bisküviyi üstüne iyice serpiştirip kaplayın.
*En üstünü dilediğiniz süsleme malzemesiyle süsleyerek buzdolabında iyice soğutun.
*Dilimleyerek servis edin.. 




16 yorum:

  1. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım nefıs gorunuyor...elllerıne sağlık...sevgılerımı bırakıyorum...

    YanıtlaSil
  2. Eline sağlık ablacım bu pasta harika ve çok kolay mutlaka denemek isterim sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özgencim; gerçekten de kolay ablacım.. Sağolasın :)

      Sil
  3. Tek kelimeyle nefis olmuş,ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  4. Deneyip begenmenize sevindim ablacim elinize saglik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güvenim tamdı zaten Müboşum, haklı da çıktım :)

      Sil
  5. Offfff. Müthişşşş. Az önce zapzayıf bir dikişçi blogerın üzerindeki pantolonu görüp, "ben diksem bu model bana olmaz, zayıflamam lazım" demiştim. İnsan bu kadar mı iki arada bir derede kalır ya Rabbim? Ellerinize sağlık arkadaşım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurten ablacım; çok hoşsunuz, siz beni güldürdünüz Allah da sizi fazla zorlanmadan zayıflatsın madem :) Teşekkür ederim :)

      Sil
  6. Nefis görünüyor Serap ablacım ellerine sağlık mutlaka deneyeceğim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selcencim; şimdiden kolay gelsin ablacım, sağol :)

      Sil
  7. Nefis görünüyor ablacım ellerine sağlık. Mutlaka deneyeceğim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık.Damla sakızlı tatlılara bayılıyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Damla sakızı benim de hiç hayır diyemediğim bir şey.. Sağol Sibelcim :)

      Sil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...