Damla sakızlı tatlı tarifi
Rulo tatlı tarifi
Damla sakızlı sütlü tatlı
Tatlılar
Damla sakızlı rulo tatlı, sakız lezzetiyle şuur kaybına sebep olan bir tatlı.. Ben, sevgili kardeşim Müberra'nın Egeden Tarifler bloğunda görüp ufak tefek değişikliklerle uyarladım. Keki o kadar ince ve muhallebisi öyle yoğun ki, buna "pasta" diyemediğim için "tatlı" dedim ben, arkadaşımın affına sığınarak :)) Kendisine hem teşekkür ediyor, hem de "ellerin dert görmesin" diyorum. Ve tarife geçiyorum, afiyet olsun..
Malzemeler:
***********************
Keki için:
--------------------------
*3 yumurta
*1 çay bardağı toz şeker
*Yarım çay bardağı su
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu (yarım paket yetiyor)
*3 çorba kaşığı un
Muhallebisi için :
---------------------------
*2 su bardağı süt
*1 emek kaşığı un
*1 yemek kaşığı nişasta
*2-3 adet damla sakızı (az şekerle dövülecek) veya 1 paket damla sakızı aromalı vanilin
*1 çay bardağı toz şeker
Üstü için:
---------------------------
*1 poşet usulünce çırpılmış krem şanti (yarım paket yetiyor)
Süslemesi için:
----------------------------
*1 paket kakaolu bisküvi (yarım paket yetiyor)
*1 su bardağı ceviz (ben hindistan cevizi kullandım)
Yapılışı:
**********************
*Fırınınızı 200 dereceye kızdırın.
*Kekinizi - ilkin yumurta ve şeker çırpılmak üzere - sıvı malzemeler önce, toz malzemeler sonra eklenecek şekilde çırparak hazırlayın.
*Yağlı kağıt serdiğinizdikdörtgen fırın tepsisine kek hamurunu döküp yayın ve fırına verin.
*10-12 dakikada kekiniz pişecektir. Fazla tutmadan pişirin, yoksa rulo hale getiremezsiniz..
*Elinizi yakmayacak şekilde önlem aldıktan sonra fırından çıkardığınız keki kağıdıyla birlikte kıvırın ve o şekilde yer etmesini sağlayın.
*Muhallebi malzemelerinizi çırpma teliyle karıştırarak ocakta kıvam alana kadar pişirin.
*2-3 dakika çırpıp soğumaya bırakın.
*Bu arada soğuk sütle hazırladığınız krem şantinizden bir dolu çorba kaşığı kadar soğuyan muhallebiye aktarın ve karıştırın.
*Kekinizi kağıt yardımıyla ama bu kez ayırarak yavaşça rulo yapın, bitiş noktasını alta getirin.
*Üzerini, hazırladığınız muhallebi ve krem şanti karışımıyla sıvayın.
*Robottan geçirdiğiniz kakaolu bisküviyi üstüne iyice serpiştirip kaplayın.
*En üstünü dilediğiniz süsleme malzemesiyle süsleyerek buzdolabında iyice soğutun.
*Dilimleyerek servis edin..
http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım nefıs gorunuyor...elllerıne sağlık...sevgılerımı bırakıyorum...
YanıtlaSilPınarcım; çok sağol canım :)
SilEline sağlık ablacım bu pasta harika ve çok kolay mutlaka denemek isterim sevgiler...
YanıtlaSilÖzgencim; gerçekten de kolay ablacım.. Sağolasın :)
SilTek kelimeyle nefis olmuş,ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilNurşencim; çok sağol canım :)
SilDeneyip begenmenize sevindim ablacim elinize saglik :)
YanıtlaSilGüvenim tamdı zaten Müboşum, haklı da çıktım :)
SilOfffff. Müthişşşş. Az önce zapzayıf bir dikişçi blogerın üzerindeki pantolonu görüp, "ben diksem bu model bana olmaz, zayıflamam lazım" demiştim. İnsan bu kadar mı iki arada bir derede kalır ya Rabbim? Ellerinize sağlık arkadaşım.
YanıtlaSilNurten ablacım; çok hoşsunuz, siz beni güldürdünüz Allah da sizi fazla zorlanmadan zayıflatsın madem :) Teşekkür ederim :)
SilNefis görünüyor Serap ablacım ellerine sağlık mutlaka deneyeceğim. Sevgiler...
YanıtlaSilSelcencim; şimdiden kolay gelsin ablacım, sağol :)
SilNefis görünüyor ablacım ellerine sağlık. Mutlaka deneyeceğim. Sevgiler...
YanıtlaSilSağol Selcencim :)
SilEllerine sağlık.Damla sakızlı tatlılara bayılıyorum. Sevgiler.
YanıtlaSilDamla sakızı benim de hiç hayır diyemediğim bir şey.. Sağol Sibelcim :)
Sil