Sayfalar

23 Ekim 2013 Çarşamba

KREM KARAMEL

Krem karamel nasıl yapılır
Krem karamel tarifi
Yumurta kokmayan krem karamel tarifi
Yumurta kokusuz krem karamel nasıl yapılır 


Krem karamel, üniversite yıllarıma ve dahi bankacıyken yaptığım kurs seyahatlerime dair en sevdiğim lezzet. Zaten bir yumurta canavarıyım, krem karamele bu yüzden bayılıyorum. Üniversitedeyken Kemeraltı'ndaki Bolulu Hasan Usta'ya gittiğimde, bir de banka kursları için İstanbul'a giderken Bursa Mustafakemalpaşa tesislerinde mola verdiğimizde illa ki yerdim, gece yolculuğunda bile :) Şimdilerde şekerle samimiyeti azalttım iyice ama kırk yılın başı oğluma diye yaptığımda tattım, yalan yok :) Üzerindeki gözeneklere gelince; mikserle çırpılırken fazla köpürdüğü için, içerideki hava kabarcıkları karamelle dolduğundan böyle görünüyor. Afiyet olsun..


Malzemeler:
***********************

Karamel için:
-----------------------
*Yarım su bardağını biraz geçecek kadar şeker ve bir çorba kaşığı su

Krema için:
------------------------
*Yarım litre süt
*Yarım su bardağı şeker
*5 yumurta (üçünün tamamı, ikisinin ise sadece sarıları kullanılacak)
*1 paket vanilya
(bu malzemelerden yaklaşık 7 adet krem karamel çıkıyor)


Yapılışı:
*************************
*Şekeri bir sahana alın ve bir kaşık suyu ekleyip ateşe oturtun.
*Bir süre beyaz olarak köpürerek pişecektir.
*Altın rengini aldığında karameliniz olmuş demektir.
*Sıvı haldeki karameli fırın tepsisine oturttuğunuz karamel kaplarına paylaştırın.
*Onlar donup sertleşme aşamasındayken siz krema için gerekli malzemeleri mikserle iyice köpürterek çırpın. Bu arada karamel iyice sertleşmiş olacaktır.
*Kremayı kaplara paylaştırın.
*Fotoğrafta gördüğünüz gibi, tepsinin içine - karamel kaplarının hiç olmazsa yarısına gelecek kadar - su doldurmaya çalışın (tepsinin yüksekliği izin verdiği ölçüde tabii)
*Fırınınızı 225-230 dereceye ayarlayın.
*Yaklaşık 45-50 dakika kadar bu ısıda benmari usulü pişirin.
*Üzerleri iyice kızarana kadar fırında tutun.
*Pişme testi için kaplardan birini tutacak yardımıyla tutun ve yerinde hafifçe sarsın. Eğer krema sallanmıyorsa pişmiş demektir. Sıvı görüntüsünde sallanıyorsa biraz daha pişmeye ihtiyaç var demektir.
*Fırından aldığınız tatlıları oda sıcaklığına gelene dek soğutun, sonra buzdolabına alın.
*Yandaki görüntüye gelmiş ve soğutulmuş olan tatlınızı, kenarında çepeçevre bıçak gezdirerek kaptan ayırın ve ağzına kapattığınız bir kaba ters çevirerek çıkarın.
*Karamelini sıyırarak üzerine iyice dökün.
*Dilerseniz rondodan geçirilmiş fındık-ceviz-badem kırığıyla lezzetlendirebilirsiniz.

Not: Bu tatlı sanıldığı gibi yumurta kokmamaktadır. Vanilya kokusu gayet baskındır ve hiç rahatsızlık vermez.





17 yorum:

  1. Çok severim krem karameli, ellerinize sağlık, ben bir de Bolulu Hasan Ustada muhterika diye satılan çikolatalı krem karamel yapmıştım o da harika oluyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tülaycım; bak şimdi merak ettim muhterika'yı, aklıma soktun :)) Denerim bir gidişimde, onlar da kategorilerinde hep iyiydiler, halen de öyleler. Sağol canım benim..

      Sil
  2. Bayılırım ne diyim!!En severek yediğim ve hiç üşenmeden her davetimde mutlaka yaptığım tek tatlıdır..ellerinize sağlık..sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurşencim; aynen ben de bayılıyorum, sağol canım..

      Sil
  3. Ben yalancısını yaptım da henüz gerçeğini yapmadım :) Çok güzel görünüyor, elinize sağlık ablacım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müboşum; bu tarifi deneyebilirsin direkt. Hem yumurtası nispeten az, hem de denenmiş:)) Sağol ablacım..

      Sil
  4. Pek severim.Ellerine sağlık.Bu sene ki toplantı da gene yapsammı ki?
    Öptüm seni.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla Petekçim; pişti olmayız nasılsa, yap olmazsa :)) Hiç hayır denmez buna, sağol..

      Sil
  5. mmmmm krem karamele bayılırım:)

    YanıtlaSil
  6. Eline sağlık,görüntü çok güzel ama benim yumurta kokar düşüncesi ile uzak durduğum bir tatlı.Şans mı bilmiyorum bir kaç kez yedim ve hep o kokuyu alırım düşüncesi içindeyim.Kokmuyor diyorsan krem karamele bir şans daha vereyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nergisçim; bir gün buyur gel bende dene:)) Umarım o şansı verirsin, üzülmezsin eminim.. Sağol canım..

      Sil
  7. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım merhaba.sayfanı bugun zıyarett ettım.hangı tarıfe yorum bırakcam sasırdım..ellerine sağlık.canım sayfama eklıyorum senı..tarıflerının takıpcısıyım..bende beklerım sayfama.sevgılerımı bırakıyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Pınar; hoşgeldin safalar getirdin.. Teşekkür ederim, ben de uğrarım..

      Sil
  9. Oyyyy Bismillah ben gelmeyeli işlerim bu aralar fazla yoğundu,sen ne güzel lezzetler yapmışsın canımm hepsi de en en çok sevdiklerim bayılırımmmm krem karamele sen de harika güzel yapmışsın ellerine sağlık olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Macidecim; krem karamel benim taptığım bir şeydir ama tatlı yememek için ne gerekirse yapıyorum:) Sağol canım benim..

      Sil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...