Sayfalar

1 Ocak 2013 Salı

BALKABAKLI KUPLAR

Balkabaklı kup tarifi
Balkabaklı muhallebi tarifi
Balkabaklı sakızlı muhallebi tarifi
Balkabaklı sütlü tatlı tarifi


Balkabaklı Kuplar ile 2013 yılının ilk gününden herkese kocaman bir MERHABA diyor ve ağzınızın tadının hep güzel olacağı bir yıl diliyorum. Balkabağı çıktığından beri huşu içinde blogger arkadaşlarımın "balkabaklı tarifler" çılgınlığını izliyorum :) Herbiri birbirinden leziz görünen şeylere bakınırken, yılbaşı sofrası için Papatya Prenses' te bu nefis tarifi buldum. Orijinali için buraya tık lütfen.. Hem hafif, hem şık. Bir kilo kabağımın yarısıyla bildik kabak tatlısını yaptım, diğer yarısıyla da bunu. Değişiklik olsun istedim.. Gayet emin olarak tavsiye ediyor ve tarifime geçiyorum. Afiyet olsun..

Malzemeler:
**********************
Muhallebi için:
-----------------------------
*1 kg.süt
*2 yemek kaşığı nişasta
*2 yemek kaşığı un
*1 su bardağı şeker
*Dilerseniz vanilya veya birkaç tane damla sakızı (ben damla sakızlı vanilin kullandım)
*1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı

Balkabağı püresi için:
-----------------------------
*Temizlenmiş haliyle yarım kilo balkabağı
*150 gram şeker

Üzerini süslemek için:
------------------------------
*1 paket krem şanti
*1 su bardağından 1 parmak eksik süt (şantinin kaymak kıvamında olması için)
veya
*Kaymak tadında krem şanti (üstündeki tarife göre hazırlayın)
veya
*Kaymak
veya
*İrice dövülmüş ceviz  

Yapılışı:
******************
*Muhallebi için, margarin hariç, tüm malzemeyi tencereye alın ve çırpma teliyle karıştırarak pişirin.
*Piştiğinde margarini ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın.
*Mikserle 5 dakika kadar çırpın.
*Ortalama 6 adet kuba bölüştürün.
*Biraz ılındıklarında buzdolabına almak üzere bekletin ve o arada balkabağı püresini hazırlayın.
*Balkabağını rendeleyip üzerine şekeri de ekleyerek 10 dakika kadar pişirin.
*Sıcakken blenderden geçirin,soğumaya bırakın.
*Kupları dolaptan alın ve üzerlerine püreden eşit miktarlarda yayın.
*Tekrar dolaba alıp soğutun (mümkünse bir gün önce yapın veya 4-5 saat önceden hazırlayın)
*Servis edeceğiniz zaman süs malzemesini üzerine koyup sunun..



32 yorum:

  1. Yaa ben bayılıyorum,balkabağına...çıktığından beri bende devamlı balkabaklı tarifler deniyorum..Neye koysam,ne yapsam çok lezizi oluyor..sebin kuplarında şahane olmuş..hemen birini alıyorum,yeni yılın ilk günü tatlımız bu nefis lezzet olsun..ellerine sağlık..mutlu yıllarrr..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurşencim; kabak her türlü oluyor gerçekten, böreğine saranlar var biliyorsun:) Sağol canım benim, afiyet olsun..

      Sil
  2. Canim ellerine saglik nefis görünüyor .

    YanıtlaSil
  3. Aman Allah'ım bu ne güzelmiş pırıl pırıl bana göz kırpıyor yapmam için.Mutlaka yapacağım canımmm ellerine sağlık muhteşemm bir lezzet.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vişnecim; şimdiden kolay gelsin canım:) Sağol..

      Sil
  4. muhteşem görünüyor ablacım tam benlik :)
    ellerine sağlık musmutlu ve taptalı bir yıl dilerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pasta Köşem; ben de aynı dileklerle yeni yılını kutluyorum:) Sağol ablacım..

      Sil
  5. süper olmuş eline sağlık ablacığım
    afiyet bal olsun
    ve 2013 sana gönlündekilerin hepsini versin diyorum
    kal sağlıcakla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elifçim; senin de yeni yılın kutlu olsun canım.. Sağol..

      Sil
  6. Balkabaklı her şeye bayılırım nefis olmuş ellerine sağlık canım. Mutlu ve çok güzel bir yeni yıl dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handancım; ben de mutlu yıllardilerim canım, sağol:)

      Sil
  7. Bir kup alıp kaçıyorum, nefis görünüyorlar canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Benim bal kabağı ile aram yoktur olursa yerim olmazsa aramam ama şu görüntüye takıldım yani Serap abacım nefis görünüyor tadına bakmak isterdim ellerine sağlık sevgiler;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burada balkabağı zaten garnitür sadece Nigarcım.. Bu haliyle beğeneceğini umuyorum ablacım:)

      Sil
  9. selenyum kaynağı olan kabağı aldım canım bu gün daha güzel olucam sayende ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oooo bak o zaman daha sık tüketelim Bir Kase Lezzetim:) Sağol canım..

      Sil
  10. Ayy ben de yapıyorum böyle bir tatlı,geçen sene balkabağı tatlısı yapmayı başaramayıp çok eriyince ben de mikserden geçirip muhallebi üzerine dökmüştüm:))çok güzel bir tatlı çıkmıştı ortaya ve onunda yiyeni çok olunca ertesi gün 3 kişi eve balkabağıyla gelmişti :)) gülmekten kırıp geçirmiştik o 1 kere oldu bu sefer güzel olmazsa diye ,anısını paylaşmak istedim Serapçığım ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle olur zaten Feridecim; bir şey beğenilmeyegörsün, arkası abartılı bir şekilde gelir:)))) Size de afiyet olsun canım, güzel olmuştur elbet. Hele ki ziyan etmeyip değerlendirmişsen.. Sağol canım..

      Sil
  11. görünümü çok güzel. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  12. Semacım; çok sağol canım :)

    YanıtlaSil
  13. çok güzeller,denemeliyim
    ellerin dert görmesin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handecim; sen bunun çok daha güzelini yaparsın eminim :)

      Sil
  14. serapcım bir sorun yoktur umarım bu kadar uzun ara vermezdin de :(
    sevgilerimi bıraktım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ablacım; yok çok şükür.. Yoğundum.. İstanbul'du, çekimdi derken ancak:)) Sağol ilgine..

      Sil
  15. Merhaba. Turuncu -sarı rengiyle kabak çok yakışmış muhallebiye...Ellerinize sağlık.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  16. Merhaba Serap hanım,soframız proğramında sizi izledim.Bloğunuz olduğunu duyunca,araştırıp size ulaştım.Bende ekmeğimi,yoğurdumu,sucuğumu kendim yaparım yani tamamen organik.Benim bloğum yemek üstüne olmasada sizide bekliyorum.Başarılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkan Hanımcım; bloğumu ziyaretiniz çok mutlu etti beni. Sağolun güzel düşünceleriniz için :)

      Sil
  17. Son derece hafif olduğu aşikar, tam benlik bu post Serap!
    =)

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...