Tavuklu keşkek nasıl yapılır
Keşkek tarifi
Keşkek geçen yıla kadar hiç yapmadığım, dahası tatmadığım bir yemekti. Hatta aşure ön yargısı ve dahi alışkanlığından dolayı buğday ve tuzlu yemek olayını bağdaştıramazdım bir türlü. Sanki yiyemezmişim gibi gelirdi. Ama ne zaman yan komşumda tavuklu keşkek yedim ve çok hoşuma gitti, işte o günden sonra ara sıra yapmaya başladım. Tavukla oldukça hafif oluyor..Hadi yine 'kolesterol' demeyeyim size ! Ama tutmayın beni de, bari çok besleyici olduğunu söyleyeyim n'olur :)) Afiyet olsun..
Malzemeler:
************
*1 su bardağı aşurelik buğday
*3 adet tavuk göğsü veya kemiksiz kalça şiş
*Tuz- su
Üzeri için:
------------
*Tereyağı ve pul biber
Yapılışı:
**********
*Akşamdan ıslattığınız buğdayı üzerini iki-üç parmak kadar geçecek suda veya varsa tavuk suyunda yumuşayana kadar haşlayın.
*Haşlanınca içine tavuk etlerini parçalayarak koyun.
*Etler yumuşayana kadar tuzunu da ekleyip biraz daha pişirin.
*Bu arada buğdaylar biraz daha dağılacaktır.
*Biraz ılınınca bütün yemeği blendırdan geçirin ama malzemelerin yine de iri parçalar halinde kalmasına ve çok fazla un-ufak olmamasına özen gösterin.
*Ben, yöresinde yapıldığı gibi, tahta kaşıkla vura vura ezme işine sanırım sabredemem, hatta bilek gücüm yetmez, o yüzden bu modern yönteme başvurdum, kusura bakmayın:))
*Sıcak iken üzerine yağda kızdırılmış pul veya toz kırmızı biber döküp servis edin.
Bende Antalyaya geldiğimden beri biliyorum Keşkeği,hatta burda keşkah diyorlar,ama tadı gerçekten güzel oluyor.
YanıtlaSilÜzeri bol tereyağlı off,uzanıp alıyorum tabağı,ellerine sağlık olsun.
sevgilerimle şeri...
aa yani düğün yemeği , egede öyle yapıyorlar ya :) süper olmuş mis gibi. ellerine sağlık.
YanıtlaSilLeyla'nın Kahve Dükkanı
keşkek benim çok sevdiğim bir lezzettir. Tavuklusunu da yıllar önce eti sevmediğimden denemiştim ben...
YanıtlaSilCanımsın ellerine sağlık bende geçtiğimiz bayramda denemesini yaptım çok iyi oldu bitişik teki abla yaptıkça mutlaka benim hakkımı veriyordu:))) ama artık öğrendim sayıyorum kendimi.
YanıtlaSilbende mikser ardımı aldım:) anacım nerde bende o güçlü bilek:))))
tavuklusunu ben de yapmıştım hatta biz hep tavuklusunu yaparız. keşkeğin bu arada hoş görünüyor Ellerine sağlık.sevgiler
YanıtlaSilSerap ablacım annem arada yapar harika olur ellerine sağlık
YanıtlaSilKeşkek Afyon da çok yaparlar geçenlerde kuzenim abla keşkek tarifin yok sitede yaparmısın demişti.Aslında düşündüğü blogum değildi kendisi çok sever keşkeği de ellerine sağlık Serapçım
YanıtlaSilsevgiler
Serapçım, harika bir paylaşım olmuş.Bende düdüklü de yaparım ve tabii ki el blenderıylada döverim maalesef.
YanıtlaSilEline sağlık canım
bayılırım ellerinize sağlık
YanıtlaSilolsada yesem dedim görünce:) ellerine sağlık sevgilerimle..
YanıtlaSilŞericim; bizde daha çok köylerde düğün yemeğidir ama biz de böyle becerebildiğimiz kadarıyla yapıyoruz şehirde:))
YanıtlaSilLeylacım; aynen düğün yemeği:)) Sağol canım..
Saadetçim; etlisinden daha hafif olduğundan eminim:))
Haticecim; biri gelsin yapsın diye bekleyecek halimiz yok elbet, mikserle fikserle illa ki kendimiz yapacağız:))))))))
Elifçim; sağol canım..
Baharcım; sen istesen feriştahını yaparsın:)) Anneni bekleme yani:))
Gülercim; kuzenin komikmiş gerçekten.."Kendim için bişey istiyorsam namerdim!!" söylemi desene:))))))))))
Dilekçim; şehirli için aklın yolu bir demek ki:)))))))
Memolinin annesi; sağol canım..
Yemek bir aşk; sana da yaparız canım:)))))))