Yulaf ekmeği nasıl yapılır
Yulaf ekmeği, kendi denemelerim sonucunda ortaya çıktı. Yulafın özellikle kolesterolün düşürülmesinde önemli yeri olduğu biliniyor. Bu nedenle; kolesterolünüz genetik olarak yüksek değil ama benimki gibi 'beslenme hatasına bağlı kolesterol' sorunu yaşıyorsanız, yulaf ekmeği sizin için ideal olabilir. Neyse; bu mini bilgiden sonra bu ekmeğin hem ekmek makinesinde hem de elde yapılabildiğini söyleyip, makinede yapılan halinin tarifine geçeyim artık..Afiyet olsun..
Malzemeler:
******************
*350 gr. beyaz un
*150 gr. tam yulaf unu (zahireciden alacaksınız, hazır karışımlardan bahsetmiyorum, mesela İzmir Kemeraltı' nda Değirmen' de satılıyor)
*330 ml. su
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı pekmez (şeker yerine)
*1 tatlı kaşığı instant maya
*1 tatlı kaşığı çörekotu
*1 tatlı kaşığı keten tohumu
Yapılışı:
********************
*Bütün malzemeyi makinenin haznesine koyun ve temel ekmek programını çalıştırın.
*Ekmek pişince çıkarıp tel ızgara üzerinde soğutun.
Canım yine nefis bir ekmek ellerine sağlık öpüyorum.
YanıtlaSilSağol Deryacım, teveccühün canım:))
YanıtlaSilSerap'cım günaydın
YanıtlaSilBende tüm malzemelerimi değirmenden alıyorum. Hatta yarın gideceğim. Yaptığın ekmeklere bayılıyorum. Ellerine sağlık, bu arada ana sayfan çok hoşuma gitti. Görüşmek dileği ile..
ellerinize sağlık çok nefis gözüküyor .sevgiler
YanıtlaSilSağol Nilgüncüm, sayfa benim de çok hoşuma gitti..Sevgiler..
YanıtlaSilHilal Hanımcım; çok teşekkür ederim, teveccühünüz:))
YanıtlaSilArım baım peteğim ellerine sağlık.Bir makina edinesim geliyor ekmeklerini görünce:)
YanıtlaSilŞablon çok güzel olmuş ama yazılar mı biraz kalınlaşmalı sanki?
Aylincim; halen bir ekmek makinesi edinmemiş olman yeterince şaşırtıcı zaten:)) Hemen bence..
YanıtlaSilBecerebilirsem yazıları kalınlaştırmaya çalışayım bakayım..Sağol..