Sayfalar

31 Ocak 2011 Pazartesi

YALANCI KESTANE PASTASI

Kuru fasulye tatlısı tarifi
Yalancı kestane pastası tarifi 


Dünkü yeşil poğaçaları ikram ettiğim arkadaşlarıma bu pastayı da yapmıştım. Çok sevdiğim bir ablamın çok nefis bir tarifidir bu. 'Niye yalancı?' diyebilirsiniz. Çünkü - bileniniz mutlaka vardır- kuru fasulyeyle yapılıyor da, ondan. Gerçek kestaneli pasta yapımının zor olduğunu hepimiz biliyoruz. Oysa bu inanılmaz derecede kolay yapılıyor ve yiyen herkes ilk anda kestaneli olduğunu düşünüyor. Zira bugünkü misafirlerim de öyle düşündü..Üstelik içine un ve yağ girmiyor..O zaman sağlıklı bir pasta olduğunu söyleyebiliriz (şeker kalorisini saymazsak tabii:))..Afiyet olsun..

Malzemeler:
*********************

*2 su bardağı kuru fasulye (akşamdan ıslatılıp,çok haşlanmış olacak)
*2 su bardağı şeker
*1 su bardağı ceviz içi
*2 yumurta
*2 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu

Üstü için:
--------------
*1 paket çikolata sosu
*500 ml.süt

Yapılışı:
*******************
*Akşamdan ıslatıp, iyice yumuşayana kadar haşladığınız kuru fasulyeyi çatalla iyice ezin (rondodan geçirmeyin çünkü çok püre kıvamında olursa kestane lezzeti kaçıyor, biraz taneli kalsın)
*İçine yumurtaları, şekeri, dövülmüş ceviz içini, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip biraz çırpın ve 175 derece fırında üzerini fazla kızartmadan pişirin.
*Çok fazla pişirirseniz kıtır olur ve pasta kıvamını kaybeder, burada amaç sadece yumurtaların pişmesidir, fasulyeyi zaten haşlamıştınız, unutmayın.
*Diğer yanda çikolata sosunu üzerindeki tarife göre pişirip biraz ılınması için bekletin ve pişirdiğiniz kekin üzerine döküp dolapta soğutun.
*Dilimleyerek servis edin.









17 yorum:

  1. Nefis olmuş ben de yesem herhalde kestane zannederdim. Görüntü de süper ellerine sağlık afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  2. Handancım; şimdiye kadar - daha önce yedikleri için bilenler hariç- hiç kimse anlamadı. Sağol canım, sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Serap Ablacım bu tarife bayıldım.hem kolay hem tatlı (pasta).ellerine sağlık.en kısa zaman da deneyeceğim.
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. serapcım ellerine sağlık nefes bir tariftir bu.

    YanıtlaSil
  5. Lezzet Sarayım, bence de hemen dene. Sağol canım.

    Bernacım, çok sağol canım..

    YanıtlaSil
  6. Yiyecekler ile insanları şaşırtmak çok eğlenceli oluyor herkes bir şey söylüyor sonunda hiç ummadıkları bir şeyle karşılaşınca eğlence başlıyor ellerine sağlık canım nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  7. Gülercim; kesinlikle haklısın. Bundan, herkes gibi ben de çok keyif alıyorum. Sağol canım, sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Balparecim; kısmetse katılırım ben de..İnşallah yani, bir mani olmazsa..Sevgiyle, sevgiliyle kal canım..

    YanıtlaSil
  9. merhaba sitenizi keşfettim çok güzell
    benide izlemeye bekelrim:)))))

    YanıtlaSil
  10. Serapcığım bende daha önce denemiştim kimse anlamıyor gerçekten ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. Safiye Hanımcım, hoşgeldiniz, çok mutlu ettiniz beni. Blogunuza hatlardaki yoğunluktan dolayı henüz giremedim ama hemen izlemeye alacağım sizi. Sevgiler, teşekkürler..

    Minecim, sağol canım, sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. Kestaneyle yapılan her şeyi çok severim. Bu tadı merak ediyorum doğrusu, tarifi de çok kolay denemem lazım, ellerinize sağlık, nefis görünüyor:))

    YanıtlaSil
  13. Canım yine mutfağından harika bir lezzet çıkmış ellerine sağlık öpüyorum.

    YanıtlaSil
  14. mutlaka yapıcam bunu tarif bendede var hala yapamadım çok merak ediyorum oysaki
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  15. Fadişçim, tavsiye ederim, sevgiler canım..

    Deryacım, teşekkürler canım..

    Handecim, hiç bekleme bitanem, sevgiler..

    YanıtlaSil
  16. ellerine sağlık canım bayılırım ben bu tatlıya.10 sene evvele yakın denemiştim ilk herkes kestane sandı:)

    YanıtlaSil
  17. Aylincim; ben 5 yıldır falan yapıyorum. Şimdiye dek beğenmeyen olmadı. Sağol canım, sevgiler..

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...