Sayfalar

10 Aralık 2010 Cuma

KOKOŞ PASTA

Kokoş pasta tarifi
Kokoş pasta nasıl yapılır
Pişmaniyeli pasta tarifi
Pişmaniyeli pasta nasıl yapılır


Bu pastayı 'Kültür Aşı' programında izlemiştim. Ayvalık'ta yaşayan bir hanım tarafından yapılmıştı ve çok beğenmiştim ama gelin görün ki tarifin malzemeler bölümünü de kaçırmıştım. Öyle olunca ben de bildiğim en basit pastaya işin püf noktasını ekleyip aynı görüntüde bir pasta elde ettim. Bankadan emekli arkadaşlarım (ki aralarında Çenebaz ve Petek de vardı) geldiğinde ikram ettim, bayıldılar. Hatta Peteğin oğlu da aynı pastanın yapımını görüp annesinden istemişti yanılmıyorsam da Petek hem fotoğraflamış hem de yanına bir-iki dilim alıp gitmişti. Afiyet olsun.

Malzemeler:
************

*1 hazır kakaolu pasta tabanı
*1 paket krem şanti
*1 su bardağı soğuk süt
*Pastanın arasını istediğiniz malzemeyle doldurabilirsiniz;çikolata rendesi,taze meyve,kuru meyve,vs..)
*Pasta tabanını ıslatmak için 1,5 su bardağı süt veya taze sıkılmış meyve suyu
*2 kase kadar taze pişmaniye
*200 gr.çakıl veya mozaik çikolata (şekerlemecilerde veya büyük pastanelerde satılır)
*1 adet kornet dondurma külahı (Ben bunu un / su karışımından sert / minik bir hamur yoğurarak ve muffin kalıbında pişirerek yaptım)

Yapılışı:
*************
*Krem şantiyi soğuk sütle çırpıp hazırlayın.
*Pastanın alt tabanını pasta tabağına koyup meyve suyunun yarısıyla ıslatın, krem şantinin yarısından biraz azıyla sıvayın ve istediğiniz malzemeyi araya yayıp diğer tabanı üstüne kapatın.
*Meyve suyunun kalanını da üstteki tabana serpiştirip ıslatın ve krem şantinin kalanıyla pastanın üstünü ve yanını sıvayın.
*Bu şekilde buzdolabında bekletin.
*Süslemeyi kesinlikle tüketeceğiniz zaman hemen yapıp servis etmeniz gerekiyor çünkü pişmaniye kısa sürede nemlenip sönen bir gıda maddesi. Oysa bu pastanın üzerinde kabarık ve bir otriş görüntüsünde durması gerekiyor, o nedenle hemen serpiştirip yemeniz lazım.


Süslemek için önce çakıl çikolatanın birazını kornetin içine doldurun.Pişmaniyeyi pastanın her yerine serpiştirip pastanın ortasına korneti hafif yan olarak gömün ve çakılları biraz pastanın üzerine taşırın.Çakılın geri kalanını da pişmaniyelerin üzerine serpiştirip servise sunun.










18 yorum:

  1. Yılbaşı akşamı görüntüsüyle ve eminim tadıyla göz doldurur:) Biraz daha parça pinçik yapıp kar havası verebilirim belki, ben taktım kara, illa yağdıracağım bütün İzmir'e:)))

    YanıtlaSil
  2. Çok güzeldi bu Serap'cığım ellerine sağlık.Emre bayılarak yemişti.Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. Fadişçim, hiç aklıma gelmemişti doğrusu ama gerçekten de yılbaşı sofrasına müthiş yakışır, şöyle pişmaniyesi son anda serpiştirilmiş, hmm..Afiyet olsun canım..

    Petekçim, anılarımız canlandı değil mi? Afiyet olsun hayatım..

    YanıtlaSil
  4. Harika görünüyor ellerinize sağlık. Bu arada pişmaniye ayva tatlısına da çok yakışıyor (tabi dedeğiniz gibi ikram ederken konulmak üzere) tavsiye ederim...

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Leylak Dalı, sağolun. Evet, bence de koyu pembe üzerinde beyaz pişmaniye çok şık olsa gerek. Gözü gönlü açılır insanın. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Ay hakkaten kokoşve çok cici
    kendine yakıştıran kokoşları pek severim.
    ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  7. Balkahvecim, ben de kokoş sayılmam ama yakıştıranı çok severim, mutabıkız..Sağol canım..

    YanıtlaSil
  8. ismi ile müsemma, harika bir pasta.. bunların renklerini değiştirsek pembe, ay kırmızı yılbaşında.. harika olur..

    YanıtlaSil
  9. of off offf böyle kokoşa can kurban.nefis olmuş canım yaaaa.bende pişmaniyeli tart yapıyorum oda güzel oluyor.pişmaniyeyi çok sevdiyorum her şeye yakışır.güzel hafta sonları.

    YanıtlaSil
  10. Pastaya zaten bayılırım pişmaniyeyide çok severim ikisi bir araya geldimi tadından yenmez artık =))
    ellerinize sağlık..sevgiler SLN

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Deli Anne, harikasın..Kırmızı pişmaniye..Ha ha ha ha gerçekten harikasın yaaa..Ölsem aklıma gelmezdi..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. Bernacııımm..Sağol canım, sanada iyi hafta sonları..

    Beyaz Kelebeğim, sağol canım, güzel gözlerin hep güzel baksın..

    YanıtlaSil
  13. Eveeeet, bu o muhteşem pasta. Ellerine sağlık Serapçım. Herkese de tavsiye edilir.
    Çenebaz

    YanıtlaSil
  14. Evet Çenebazım, anılarım canlandı valla, ne güzeldi..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. selamlar arkadaşım.
    mutlu pazarlar diliyorum
    çok kokoş hem de.
    ellerine sağlık oldukça leziz olmuş pasta güzeli:))

    YanıtlaSil
  16. Sağol Alevcim, misafir ikramlarına çok yakışıyor gerçekten. Sevgiler canım..

    YanıtlaSil
  17. :))) bende o programı izlemiştim:) tarifini aldım ama henüz denemek nasip olmadı! Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  18. Sevgili Evli ve Çocuklu, en kısa zamanda denemen dileğiyle, sevgiler..

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...