Sayfalar

9 Eylül 2010 Perşembe

MUTLU BAYRAMLAR

Mutlu bayramlar
Bayram kutlaması 


Hepinize tekrar merhaba sevgili blogger arkadaşlarım ve takipçilerim. Öncelikle Ramazan Bayramı'nızı en içten dileklerimle ve sevgiyle kutluyorum. Yukarıdaki fotoğraf
bizim -takriben '77-'78 yıllarında çekilmiş - naçizane aile fotoğrafımız.. Bana sorarsanız; siyah-beyaz fotoğraf dünyasının nadide bir örneği (daha öncekilerde küçük kardeşimiz yokmuş, o nedenle bunu uygun buldum. Ayakta soldan üçüncü haşin kız çocuğu bendeniz'im) Hemen hemen her bayram bir fotoğraf stüdyosuna girip mutlaka aile fotoğrafı çektirmeye özen gösterirdi rahmetli babam. İyi ki o özeni göstermiş de, kendisini yadederken aydınlık yüzünü de görme şansımız oluyor hiç olmazsa. Ben o bayramları çok özlüyorum inanın. Aile büyüklerini mızıklanmadan gezmeyi, ellerini öpmeyi, yaptıkları tatlılardan yemeyi gerçekten özlüyorum ('sen hani diyet yapıyordun, ne iş?' diyenlere cevabım: Yılda iki kereden bişeycik olmaz !)  Belki bu özlemi çok klişe bulanlarınız olabilir ama doğum tarihi '75-80' li yıllardan öncesine tekabül edenlerin beni daha iyi anlayabileceğini umuyorum. Artık herkes bir yerlere dağılıyor. Çalışan insan sayısı ne mutlu ki arttı; ama bu maalesef beraberinde bayramları ' tatile kaçmak için fırsat kollanılan zamanlar ' haline getirdi. Çalıştığım dönemde benim için de öyleydi. Mesajlaşmalar (cepten veya bilgisayardan) yeterli olmaya başladı.  Kimseye kızmak veya kimseyi suçlamak değil niyetim. Sadece çağdaşlaşmanın zorunlu getirilerinden (yoksa götürülerinden mi bilmiyorum) biraz yakınıyorum o kadar.. Bayram günü kafanızı daha fazla şişirmek niyetinde de değilim. Sadece bayramınızı kutlamak istedim ve gereğince geçirmenizi diliyorum. Hemen takip eden yazım, bekleyen tariflerimden biri olacak. Sevgiyle kalın.. 




6 yorum:

  1. Canım arkadaşım, senin de bayramın kutlu olsun, babacığın da nurlar içinde yatsın. Gerçekten çok güzel bir adetmiş babanın yaptığı. Yazdıklarında haklısın, hiç bir şeyde eski tat, mutluluk yok. "Bayramlar mı eskidi, bizler mi yaşlandık" şarkısı doğru mu, ne?

    YanıtlaSil
  2. Sağol Çenebaz'ım. Bugün kabrinde Fatiha'sını okudum. 'Bayramlar mı eskidi yoksa bizler mi yaşlandık' sorusunun cevabı bence 'ikisi de'..Sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
  3. Sağlıkla, huzurla nice bayramlara erişmeniz dileğiyle sizlere uzun ömürler babanıza Tanrıdan rahmet diliyorum.
    Çok sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkürler sevgili Leylak Dalı, bilmukabele..Babamı kaybedeli 13 yıl oldu ama dün gibi inanın..Hayat devam ediyor tabii..Allah çocuklarımıza versin onlardan aldığı ömrü..Sevgiyle kalın..

    YanıtlaSil
  5. Yahu senin yazılar ben de 8 saat sonra görünüyor.Şimdi gördüm bütün yazılarını.
    Ben de dün gibi hatırlıyorum.Ama kayıplar geri gelmiyor ne yazık.Sadece böyle güzel anlar,anılar kalıyor.
    Nice bayramlara canım,sağlıkla,sevgiyle....

    YanıtlaSil
  6. Sağolasın Petekçiğim, bu teknik konuya maalesef açıklık getiremeyeceğim, zira hiç anlamadığım bir konu..Sağol canım, tekrar iyi bayramlar.

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...