Sayfalar

25 Haziran 2010 Cuma

CANKURTARAN TATLISI

Cankurtaran tatlısı tarifi
Acil durum tatlısı tarifi
Bebe bisküvili tatlı tarifi
Pudingli pratik tatlı tarifi

Buna aslında yasaksavar tatlısı da diyebiliriz. Önceki gün akşama doğru oğlum son anda haber ederek iki arkadaşıyla gelince -çocuklar evin hiç yabancısı değiller, o ayrı ama - yemeğin üstüne ışık hızıyla ne tatlısı yapılabilir diye düşünürken zuhur etti de ondan.. Evde ne vardı?  Bebe bisküvisi, Dr. Oetker Vişneli Çikolatalı Gourmet Puding, Dr.Oetker Vanilyalı Puding. Yeter de artar bile,  nitekim bebe bisküvisinden arttı !! Gençler de bayıla bayıla yedi (laf aramızda ben de..) Acil durumlarda aynı malzemeyle değilse bile benzer malzemelerle siz de muhtemelen yapıyorsunuzdur böyle atraksiyonlar. Tatlı o akşam silinip süpürülünce, ertesi güne başka bir tatlı uyduruldu ama fotoğraflanmasına fırsat kalmadan bittiği için size kısa bir özet geçeyim:  Alt kata 1 paket irmik tatlısı pişirilip döküldü. Üzerine kakaolu pirnç patlağı serpiştirildi (bisküvi yoktu) İkinci kata bitter çikolatalı puding pişirildi ve en üst kata da Dr.Oetker Meyveli Sos hazırlanıp döküldü. Kızmayın ama o da çok güzel oldu. Onu da sadece tadabildiğime bile şükrettim, bitiverdi çünkü. Yaratıcılığın sınırı yok, hele de bu hazır malzemeler varken elimizin altında.. Marifet değil yani.. Afiyet olsun..

Malzemler:
***********

*1 paket vanilyalı puding + 700 ml.süt
*1 paket vişneli çikolatalı gourmet puding + 450 ml.süt
*1 paketten biraz az , sade veya muzlu bebe bisküvisi

Yapılışı:
*********
*Pudingleri sırayla vanilyalı alta, vişneli üste gelecek şekilde pişiriyoruz fakat üzerlerindeki tariflerden 50'şer ml.süt eksilterek yapıyoruz bu işi , ki biraz koyu kıvamlı olsun ve dilimlenebilsin diye.
*İki pudingin arasına da bebe bisküvisi diziyoruz.
*Buzdolabında soğutup servis ediyoruz. Bu kadar basit..




4 yorum:

  1. Çok teşekküredrim. Bende severim böyle şipşak hazırlanan tatlıları, hatta aceleyle yapılınca daha bir lezzetli oluyor sanki. Ellerinize sağlık. Ayrıca şunada belirtmeden geçmeyeyim. Hemşehri oluyormuşuz ve bende bir bankacı eşiyim. Eşimin işi nedeniyle 3 yıldır Kula'da yaşasakta ben ruhen hala İzmir'de yaşamaktayım. Hatta yarın sabah İzmir'e yolculuk var:) İyi geceler dilerim sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. lezzetli somunlar-serap25 Haziran 2010 13:44

    Serpilciğim, ben hem bankacı eşi hem de bizzat bank emeklisiyim yani duble 'zede'yim !!Neyse ben 5 yıldır emekliyim de darısı eşimin ve senin de eşinin başına.Allah İzmir'e tez kavuştursun zira..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Serapçım, döktürmüşsün yine. Hangi birine yorum yazacağımı şaşırdım. Hepsi çok güzel, ellerine sağlık.
    Çenebaz

    YanıtlaSil
  4. lezzetli somunlar-serap26 Haziran 2010 07:12

    Çenebazım, 'çok ihmal ettin' dedin, açığımı kapatmak için var gücümle çalıştım ben de !! Sağol canım,afiyet olsun..

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...