Sayfalar

8 Ağustos 2011 Pazartesi

EV YAPIMI PASTIRMA

Pastırma yapımı
Evde pastırma yapımı
Evde pastırma yapmanın püf noktaları


Öncelikle bu tarifi aldığım kişinin Gıda Mühendisi Sayın Muhittin YILMAZ ve sitenin de www.gidacilar.net olduğunu belirteyim. Tarifin orijinali için buraya tık lütfen..Kendisini bizzat tanımamakla birlikte, eşim ve kendim adına ona buradan teşekkür ediyorum. Biz gerçekten sonuçtan memnun kaldık, afiyetle yedik. Tarifi burada
uzun uzun vermeyeceğim, linke girip bakın lütfen. Bizim yaptığımız da tarifi harfiyen uygulamaktı zaten. Sadece seçilecek kap için birkaç önerim olacak:

Tupperware' in dikdörtgen uzun bir kabı var, büyükçe. Bendeki mavi renk. (yukarıdaki fotoğraf) Dibinde takılıp çıkarılabilen bir ızgarası bulunuyor. Hatta Tupper' cılar anlatırken içinde hamsi buğulama bile yapmışlardı, hatırlıyorum:)) Yahut basit haşlama aparatları oluyor hani, pazarlarda satılıyor. Onu da kabınızın içine yerleştirip eti orada süzdürebilirsiniz.







Bir de havaların sıcak olması sebebiyle, eti bekleteceğiniz ortamın serin olmasının çok önemli olduğunu, belki de bu iş için zaman zaman buzdolabını kullanmanız gerekebileceğini hatırlatmak isterim. Eğer böyle bir maceraya varsanız (macera dediysem korkmayın lütfen, sadece biraz zaman ve sabır istiyor, o kadar), buyrun afiyet olsun. Kaçıranlar için bir kez daha tık lütfen..









11 yorum:

  1. Başlığı okuyunca nasıl yani dedim :S
    henüz tarifi okumadım ama emiim zahmetlidir . ama kendi ürettiğin pastırmada , sağlıklı olucaktır sanırım :)

    YanıtlaSil
  2. Nasıl severim anlatamam..
    Yapmaya hiç cesaretim yok ama ilerde dayanamam yaparım gibi geliyor.
    Ellerine sağlık ablacım..
    Afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  3. çok severim ellerine sağlık ama fiyatlı oluşu ama içinde nevar nasıl nerde yapıldı deyip almıyoruz.

    oldukçada sabır işiymiş gerçekten sen süpersin canım

    YanıtlaSil
  4. Bravo sana valla!Her türlü tebrigi hakediyorsun.
    Ev yapimi pastirma kesin lezzetlidir de bir o kadar da mesakatlidir diye düsünüyorum.
    Henüz tiklamadim ama aklima ilk gelen "kesin zordur" oldu iste.

    YanıtlaSil
  5. nasıl yani hemde evde hemen tıklayıp bakalım görelim nasıl oluyor bu iş:))

    YanıtlaSil
  6. Elifçim; inan bana herkesin yapabileceği bir şey bu..Yeter ki istesin..Sağol, sevgiler..

    Melihacım; yapabileceğine eminim..Sevgiler canım..

    Haticecim; teveccühün canım..Sağolasın..

    Süntercim; bu sevgine layık olmaya çalışıyorum. Bana iyi geliyorsun, sağol hayatım..

    YanıtlaSil
  7. Aylincim; denemeye değer diyorum..Gerisi sana kalmış küçümenim..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Çok sabırlı olduğunu ekşi maya yapımından biliyorum. Ben de çok sabırlıyım çünkü sonunda ki başarmanın vermiş olduğu mutluluk insana yeter. Mutlaka deneyeceğim. Ellerine sağlık arkadaşım..

    YanıtlaSil
  9. Nilgüncüm; iyi tanımışsın beni:)) Gerçekten de öyle..Bazen zararını da görüyorum o sabrın ama..neyse..oralara hiç girmeyelim:))) Sağol hayatım..

    YanıtlaSil
  10. Vayyyy diyorum, helal diyorum, başka da bi şey demiyorum, diyemiyorum:))

    YanıtlaSil
  11. Çenebaz'ım..Teveccüh buyuruyorsun ama sevgili mesai arkadaşının nasıl bir 'etobur' olduğunu hatırlatırım..'Nasıl olur, olur mu acaba?' diye o dürttü..Ben de nette araştırınca hemen ulaştım bilgiye..Mantıklı geleni uyguladık..Sağol hayatım..

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...