Sayfalar

2 Aralık 2010 Perşembe

KURUTULMUŞ DOMATES MEZESİ


Kurutulmuş domates mezesi 
Kurutulmuş domates mezesi nasıl yapılır 
Yine eldeki malzemeyi değerlendirme operasyonlarından birindeyiz..Dolaptaki kurutulmuş ve -ne yazık ki- unutulmuş domatesler:)) Misafir sofrasına hazırladım, pek de hoş oldu doğrusu. Bu arada malzemelere miktar vermiyorum, ölçü önemli değil çünkü. Tamamen sizin damak zevkinize kalmış. Özellikle "aslan sütü"  ikram edilecek sofraya çok yakışır, benden söylemesi..Afiyet olsun..

Malzemeler:
**************

*Kurutulmuş domates
*Sarmısak
*Tuz
*Zeytinyağı
*İri dövülmüş ceviz  
*Az miktarda sirke (dilerseniz)

Yapılışı:
************
*Kuru domatesleri biraz sıcak suya koyup 10-15 dakika kadar makul miktarda yumuşamalarını sağlayın. *Zeytinyağı, tuz, dövülmüş sarmısak ve dilerseniz az sirkeyi ekleyin. 
*Servis tabağına yayın ve üzerine iri dövülmüş cevizleri serpiştirin. Servise hazırdır.











14 yorum:

  1. ellerine sağlık canım nefis olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel görünüyor ve eminim lezzetlidir. Listeme ekledim, hangi liste mi? Yılbaşı yemek listesine:)

    YanıtlaSil
  3. Fadişçim, sağol. Bu lezzetinin yanında bir de faydalı bir meze, çünkü domatesteki antioksidan olan likopen maddesi domates ısıl işlemden geçerse açığa çıkıyor. Bu da güneşte pişen bir domates ürünü olduğu için likopenden çok zengin. Şifa ve afiyet olsun yılbaşı sofranda inşallah..

    YanıtlaSil
  4. Bende kurutulmuş domatesi çok kullanıyorum. Ellerine sağlık canım, iyi hafta sonları..

    YanıtlaSil
  5. Evet Nilgüncüm, çok leziz bir şey. Ben en kısa zamanda ekmekte denemek istiyorum. Sevgiler canım..

    YanıtlaSil
  6. Bende bu yaz epeyi domates kurutmuştum bahçemde yetişenlerden iyi oldu tarifinizi okumam yapmalıyım diye düşünüyorum..toplantıda bende vardım tanışamadık sanırım neyse diğer toplantılarda görüşmek üzere sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. lezzetli somunlar, serap6 Aralık 2010 08:31

    Bilgecim, bir dahaki toplantıya inşallah. Ama kendi kuruttuğun domateslerle bu mezenin daha şahane olacağına eminim, şöyle bol sarmısaklı..Sevgiler canım..

    YanıtlaSil
  8. amannnnnnn ben bayılırım kuru domatese:) ama ben zeytinyagını daha fazla kullanıyorum:))))) yasasın kötülük:) valla kendime hakim olamıyorum yemek konusunda kilo olacagını bile bile, yazık bana:)

    Ellerine saglık canım, beni ne zaman davet edeceksin:)
    Figen Karavaş

    YanıtlaSil
  9. Figencim; Carte D'or etkinliği yazıma yaptığın yoruma cevaben, az önce davet edildin bile:)) Ne zaman istersen, tariflerden seç beğen, gel..Beklerim..

    YanıtlaSil
  10. elinize sağlık, görüntü nefis.. zaten içinde ceviz olan herşeye bayılırım.. hele ki kurutulmuş sebze de varsa tadından yenmez.

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Deli Anne, öncelikle hoşgeldin. Sağolasın yorumun için. Ben de bayılırım sebze-meyve kurusuna. Meyveyi tatlıda, sebzeyi tuzluda kullanmak lezzete hizmetten başka bir şey değil tabii ki..Hele ceviz katkısıyla..Sevgiler canım..

    YanıtlaSil
  12. Ne kadar hoş lezzetler ve de sağlıklı ellerinize sağlık

    www.zeytinyagibutigi.com

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...