Sayfalar

23 Haziran 2013 Pazar

ETLİ ÇALI FASULYESİ

Etli çalı fasulyesi tarifi
Etli çalı fasulyesi nasıl yapılır
Çalı fasulyesi yemeği tarifi 


Etli çalı fasulyesiyle uzun aradan.. annemin diz protez ameliyatından.. onun iki aylık fizyoterapi seanslarından sonra.. tekrar merhaba.. Arada bir tarif girdim ancak hemen arkasından ülkemizin içinden geçtiği zorlu sınavla hepimizin keyfi kaçtı malumunuz. Ne yazı yazma, ne paylaşma hevesimiz kaldı. Bunu da bloğumun sürekliliği ve bir yerden başlama amacıyla yazıyorum lakin sosyal medyada kendi blog sayfam dışında paylaşmayacağım. Sadece blog takip eden arkadaşlarım okuyacak yani. Bu vesileyle herkese hayırlı Kandiller diliyorum.
Çok uzun zamandır bekleyen tariflerimden biriyle başlıyorum. Eşimin "sebzeyi sebze, eti et" olarak tüketme sevda ve ısrarına rağmen - bir defalık da olsa - etlisini yaptım ve aslında etli sebze yemeklerini ne kadar sevdiğimi bir kez daha anladım :) Afiyet olsun..

Malzemeler:
******************

*Bir kg çalı fasulyesi
*250 gr. küçük kuşbaşı kuzu eti (veya tercihe göre dana eti / kıyması)
*2 adet domates (dilerseniz salçayla destekleyebilirsiniz)
*1-2 adet kuru soğan
*Zeytinyağı
*Tuz-karabiber

Yapılışı:
****************
*Çalı fasulyesini yıkayın, kılçıklarını keserek çıkarın.
*Boydan boya ikiye ayırın, daha sonra dörder parmak uzunluğunda kesin.
*Soğanı yemeklik doğrayın, zeytinyağında soteleyin.
*Etleri de ekleyin, etler suyunu salıp çekene kadar kavurun (eğer dana eti kullanacaksanız bir miktar sıcak su ekleyip pişrmeye devam etmeniz gerekebilir, buna tadarak karar verin)
*Domatesleri küp doğrayın, salçayla beraber ekleyip biraz pişirin.
*Bir-iki parmağı geçmeyecek kadar sıcak su ekleyin, yemekle beraber kaynatın ve fasulyeleri tuz ve karabiberle beraber tencereye koyun.
*Karıştırarak önce harlı, sonra kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirin.
*Tüm etli yemekler gibi sıcak servis edin.

30 yorum:

  1. ellerine sağlık ablacım.:)
    harika görünüyor.
    hayırlı ve bereketli bir kandil gecesi geçirmeni dilerim..
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Canım,ellerine sağlık..Bizdde etlisi çok sevilir..Afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık bende çok severim etli veya etsiz farketmiyor Sizin fasülyede çok leziz görünüyor.Çekilişim var sizi ve herkesi beklerim sevgilerimle

    http://semadanlezzetler.blogspot.com/2013/06/semadan-lezzetlerden-buyuk-cekilis_16.html

    YanıtlaSil
  4. Hayirli aksamlar canim.Berat kandilin Mübarek olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülcancım, senin de kutlu olsun canım..

      Sil
  5. Borçlarımızdan, ceza ve günahlarımızdan kurtulmak için bu gece dua edelim.. Allah affeden ve bağışlayandır, unutmayalım.. Eller semaya kalkıp, yürekler bir atınca bu gece, gözler sevinç yaşlarıyla dolacak.. Berat Kandiliniz mübarek, dualarınız kabul olsun!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deryacım; sağol canım, senin de mübarek olsun..

      Sil
  6. Öncelikle annenize geçmiş olsun Serapcım. Etli sebzeleri severim ama evde yemeyenler olunca uyum sağlamak zorunda kalıyorum. Bazen bende zoraki yedirmeye çalışıyorum. Ellerinize sağlık hayırlı kandiller :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başakçım; fedakarlık hep annelerden geliyor maalesef.. Eşler çocuklar ne yiyorsa, biz ona tabi oluyoruz. Canları sağolsun naapalım:) Sağolasın..

      Sil
  7. Ellerinize sağlık, çok lezzetli görünüyor...

    YanıtlaSil
  8. Geçmiş olsun allah şifa versin inşallah.Ellerine sağlık :)Blogunu takibe aldım canım bana da beklerim.İstanbuldaki farklı mekan ve lezzetlerle ilgili paylaşım yapıyorum.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Taze fasulyenin etlisi de zeytinyağlısı da çok güzel oluyor. Ellerine sağlık. Tam bir aylık aradan sonra bugün ben de ilk paylaşımımı yaptım. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sibelcim; bir yerden başlamak gerekiyor mutlaka:) Sağol canım..

      Sil
  10. eline sağlık serapcım bizde de durum aynı, sağlık sorunları + ülkemizdeki sıkıntılı durum :(
    fırsat bulduğumuzda paylaşım yapalım selamlaşalım
    sevgilerimle annene acil şifalar dilerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın Feriha ablacım, yapıyoruz işte yavaş yavaş:)

      Sil
  11. Canım anneciğine geçmişler olsun.Fasülyenin her halini çok severim ellerine sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Deryacım; hem annem hem de fasulyem için :) çok teşekkür ederim.. Sağol arkadaşım..

    YanıtlaSil
  13. Çok geçmiş olsun anneye...Allah şifa versin..
    ben de etle sebzeyi zaman zaman ararım..Çok yakışıyor. Hele de küçük hayvan eti daha bir güzel..:)Ellerine sağlık,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadaşım, kuzu gerçekten çok farklı ama her zaman olmuyor işte.. Teşekkürler:)

      Sil
  14. canım geçmiş olsun eline sağlık:)))

    YanıtlaSil
  15. Arkadaşım ben taze fasulyenin haşlaması dahil hepsini severim, yani neredeyse çiğ yiyeceğim.Eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haşlama salatasını (yada yalancı turşusunu) ben de yapıyorum Dilekçim. Aynen.. herşeyini severim. Sağol canım :)

      Sil
  16. Öncelikle anneciğine geçmişler olsun. Fasulyeyi her hali ile çok severim nefis olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

İKİ DAKİKANIZI AYIRIP FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ACABA?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...