Oğlak eti haşlama tarifi
Oğlak eti haşlaması nasıl yapılır
Oğlak eti nasıl pişirilir
Oğlak etini ilk kez amcamlarda yemiştim yıllar önce ve çok hoşuma gitmişti. Zaten yengemin mutfağı çok iyidir laf aramızda. Ama ben henüz tandır olarak denemedim açıkçası. Haşlaması daha pratik ve hafif geliyor bana. Zaman belki tandırlara da gebedir, kimbilir :) Tam oğlak zamanlarıyken, deneyin derim. Afiyet olsun.. ,
Malzemeler:
******************
*Yarım kilo kemikli oğlak eti
*2-3 adet patates
*1 adet havuç
*1 bütün soğan (doğramayın)
*Yarım ila 1 limonun suyu (damak zevkinize göre)
*Tuz
*Taze çekilmiş karabiber
*Az sıvıyağ (ben hiç koymuyorum, etin kendi yağı yetiyor, tercih sizin)
*Su
Yapılışı:
*****************
*Eti güzelce yıkayın. Tencereye veya düdüklüye yerleştirin.
*Etlerin arasına sadece soyduğunuz bütün soğanı yerleştirin.
*Üzerlerine boylamasına dörde böldüğünüz patatesi, verev ve kalınca doğradığınız havuçları, tuzu, karabiberi, üzerine çıkacak kadar suyu ve yarım limon suyunu ekleyiniz. Piştikten sonra sıcakken tadına bakıp, gerekirse hemen limon ilavesi yapabilirsiniz.
*İhtiyaç varsa sıvıyağı da koyup ocağa alın.
*Tencerede pişirecekseniz havuç pişene kadar haşlamanız yeterlidir.
*Düdüklüde pişirecekseniz, patates haşladığınız süre yeterlidir. Oğlak eti çok yumuşak ve kolay pişen bir et türüdür.
*Sıcak olarak servis edin.
Hiç tatmadığım bir et çeşidi,bu aralar çok duyuyorum oğlak etini..Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilNurşencim; haklısın çünkü özellikle kentsel yerleşimlerde çok bilinen bir lezzet değil. Ben de çok geç tanıştım. Sağolasın arkadaşım :)
SilBen epeyce vakit geçti üzerinden fırınlanmışını yemiştim güzel bir et , tarifin çok güzel normal kemikli etlerden yapıyordun aldırayım da bunu da deneyeyim.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım. sevgiler
B çok hafif oluyor Haticecim. Sağolasın :)
SilHiç yemedim desem..ama çabuk pişmesi güzelmiş. Ellerine Sağlık Serapcım.
YanıtlaSilSevgiler