Tavuklu börek tarifi
Pırasalı börek tarifi
Adana usulü börek tarifi
Tavuklu pırasalı böreği yapışımın ilginç bir hikayesi var. Kendisiyle bizzat tanışmadığım Adanalı bir Facebook arkadaşım, bir gün bana yazdı ve dedi ki: "Bu böreği Adana'da yemek kursunda hocamızdan öğrendik ve hocamız bir blogger'ın yapıp yayınlamasını rica etti. Bunu bizim için yapar mısınız?" Ne kadar memnun oldum anlatamam, bu göreve seçilmişim, yapmaz mıyım? Memnuniyetle... Kendisine yapım konusunda söz verdim, bugün denedim ve tarif için çok teşekkür ediyorum.
Belki deneyeniniz vardır ama ben daha önce pırasalı böreği peynirle yaptığım halde tavuklusunu denememiştim. İlk tadımı arkadaşlarımla yaptık ve çok beğendik. Umarım siz de beğenirsiniz.. Afiyet olsun..
************************
*4 adet yufka (mahalle yufkacısının yufkasını kullanmanızı özellikle öneririm)
*Yarım kilo pırasa
*1 adet tavuk göğsü
*Tuz-baharat
Aralarına sürmek için:
-----------------------------------
*Yarım paket kadar tereyağı
*Gerekiyorsa biraz sıvıyağ ilavesi
Bulamak için:
-----------------------------------
*Bir adet yumurta
*Galeta unu (ben galeta unum olmadığı için tam buğday ununa buladım, öyle de gayet çıtır oldu)
Yapılışı:
*********************
*Tavuk göğsünü haşlayın ve ılınınca didkleyin.
*Pırasaları çok ince kıyın, tuzunu ekleyin ve kullanacağınız tereyağının birazını bu iş için alarak içinde fazla öldürmeden kavurun (fırında da bir miktar pişecek)
*Ocaktan alıp içine baharatlarını ekleyin ve didiklenmiş tavuğu katıp karıştırın.
*Tereyağını ocakta eritin, dilerseniz sıvıyağını da ekleyin ve ılık hale gelene kadar bekletin.
*İlk yufkayı tezgaha alın, üzerini yağlayın.
*İkinci yufkayı da üzerine serip onu da yağlayın.
*Sigara böreği için keser gibi 12 eşit parçaya ayırın.
*Her birine iç harcından koyup sigara böreği kadar sıkı olmayacak şekilde sarın.
*Önce çırpmış olduğunuz yumurtaya, sonra galeta ununa bulayıp yağlanmış fırın tepsisine sıralayın.
*200 dereceye ayarladığınız fırında üzerleri güzelce kızarana kadar pişirin.
*Soğutmadan servis edin..
Çıtır çıtır ne güzel olmuştur bu börekler ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilVallahi oldu Pembecim :)) Sağol arkadaşım..
SilAdana usulu deyince çok merak ettim..Sonuçta Adanalıyız dimi..Börekler süper olmuş arkadaşım,pırasayla tavuk birbirine çok yakışmış..ellerine sağlık..mutlu yıllarrr..
YanıtlaSilNurşencim; bir Adanalı'dan olur almak önemliydi gerçekten benim için :) Sağol canım..
SilSen yaparsında güzel ve leziz olmaz mı? ellerine sağlık sunduğun tabağıda çok beğendim:) 2014 yılını sevdiklerinle sağlık ve mutluluk dolu geçirmen dileği ile sevgiler..
YanıtlaSilNilgüncüm, bu takımı hediye eden arkadaşlarımı çok seviyorum, tabii takımımı da :) Sağol canım benim, hepimize iyi bir yıl olsun inşallah :)
SilPırasayla tavuk ve börek...) bence de güzel olmuştur..ben de yapıım de yesinler,..ellerinize sağlık,,iyi yıllar dilerim bu arada..sevgiler
YanıtlaSilDilek Hanım; çok teşekkür ederim. Size de iyi yıllar :)
Siliç malzemenin kavurmasını yapıyordum tavuklu pırasadan börek te yaparım ama bu karışımı börekte denemedim.
YanıtlaSilsağol canım benim sayende aperatiflerimiz artıyor.
Milyonlarca yemek tarifi, farklı yorumlardan doğmuyor mu zaten Haticecim? :) Sağol canım..
Silpırasa ve tavuk ikisi de böreğe çok yakışır, ne güzel bir tarifmiş, göndereninde yapanında eline sağlık, iyi yıllar dilerim..
YanıtlaSilSevgili Mehtap; sağolasın canım :)
SilSerapcığım her güne börek olsun ben hep yerim yerim çok seviyorum Hele de böyle çıtır çıtır böreklere hiç dayanamam canım ellerine sağlık sevgilerimle..
YanıtlaSilPırasa ve tavuk bir arada denemek lazım :)
YanıtlaSil