Portakallı irmik tatlısı tarifi
Portakallı irmik tatlısı nasıl yapılır
Oktay Usta tarifleri
Oktay Usta'nın yemek programını, şayet evdeysem, kaçırmamaya çalışıyorum. Seviyorum onun pratik tariflerini. Bu da mesela.. Hem çok hafif, hem çok basit.. üstelik çok şık. Öyle değil mi? Denemeye değer diye düşünüyorum. Öyleyse afiyet olsun..
Malzemeler:
*********************
Pelte için:
------------------------
*3 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
*1 küçük çay bardağı şeker
*3 çorba kaşığı nişasta
Muhallebi için:
-------------------------
*4 su bardağı süt
*1 su bardağı şeker
*6 çorba kaşığı irmik
*İsteğe göre 1 paket vanilya
Süslemek için:
---------------------------------
*Yeşil fıstık/ tarçın/ herhangi bir şekerleme/ vs..
Yapılışı:
************************
*Eğer benimki gibi bir kalıp kullanacaksanız (Tupperware prenses tacı veya benzeri) öncelikle peltesini yapmanız gerekir. Yok, normal bir tepsiye yapıp dilimleyecekseniz o zaman alta muhallebiyi üste pelteyi dökebilirsiniz. Ben bu veya benzeri bir kalıp kullanacağınızı varsayarak anlatacağım..
*Pelte malzemesini tencereye alıp çırpma teliyle karıştırarak pişirin.
*Kıvamını aldığında ıslattığınız kalıba döküp üzerini düzeltin.
*Dışarıda biraz soğutup buzdolabına alın.
*Pelte orada donarken siz muhallebi nalzemesini tencereye alın ve yine çırpma teliyle karıştırarak pişirin.
*Kıvamını aldığında dolaptaki kalıbı çıkarın ve peltenin üzerine çok yavaşça yayarak dökün (çünkü eğer pelte yeterince donmamışsa yarılır ve muhallebi içine girerek karışır)
*Tatlıyı dışarıda soğutun. Buzdolabında bir gece bekletip ertesi gün kalıbından bir tabağa ters çevirerek çıkarın.
*Üzerini süsleyin ve dilimleyerek servis edin.
Off bayılırımmmm...ellerine sağlık
YanıtlaSilSağolasın Selmacım :)
SilÇok güzel, çok hafif bir tatlı. Ellerine sağlık. Ben de deneyeceğim.
YanıtlaSilÇok sağol canım :)
SilEllerinize sağlık.. çok severim. Uzun zamandır yapmak istediğim tariflerden hep ihmal ediyorum afiyetler olsun..
YanıtlaSilNursevin Hanımcım; çok ferah bir tatlı gerçekten. Sağolun :)
Sil