Beğendik Abi Restoranları
Enginar Festivali Hazırlık Etkinliği
1.ci Urla Enginar Festivali
Bu yıl ilki 3 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan Urla Enginar Festivali kapsamında geçtiğimiz günlerde bir yemek etkinliği düzenlendi. İzmir'in tanınmış restoranlarından Beğendik Abi'de düzenlenen etkinlikte restoranın aşçıları tarafından Handan Hanım'ın direktörlüğünde yaratılan birbirinden muhteşem enginarlı lezzetleri bir grup İzmirli blogger olarak tatma şansına eriştik.. İşletmecileri bir anne - oğul, Handan ve Hikmet Kaygusuzer. Büyük emekler sonucu çok haklı bir başarı elde etmişler ve bu markayı yaratmışlar.
Sevgili arkadaşımız, Sakızenginar bloğu sahibesi Dilek Yetkiner ve Handan Kaygusuzer de festival komitesindelermiş. Bize tattırdıkları lezzetler enginar çorbası, enginar dolması, enginar mücveri, beğendili etli enginar, enginarlı pilav, enginar sapı salatası, enginar reçeli, enginar kalbinde Ege otları kavurması ve enginar kalbinde yoğurtlu şevket-i bostan idi. Hilafsız hepsi birbirinden güzel lezzetlerdi.
Beğendik Abi restoranları İzmir Forum Bornova'da, Urla'da (ki ilk şubeleri burası) ve Alaçatı'da olmak üzere üç şubede hizmet veriyor. Handan Hanım ve oğlu Hikmet Bey'i bu haklı başarılarından dolayı kutluyor; kendilerine ve sevgili Dilek Yetkiner'e aracılık ettikleri bu güzel etkinlikten dolayı tekrar teşekkür ediyoruz.
Festival ile ilgili detaylar için Facebook sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.
Muhteşemler,bende tatmak isterdim..Sevgiler..
YanıtlaSilKeşke Nurşencim :)
Siltabii ki yemekler nefis görünüyor ama galiba Urla da olmaya daha çok özendim, sevgiler..
YanıtlaSilDeğil mi Mehtapçım? :)
SilGerçekten çok nefis tatlardı. İnşallah festival amacına ulaşır,daha çok kişiye ulaşır.
YanıtlaSilSevgiler
İnşallah Şenizcim :)
SilKatılamadığım için üzüldüğüm bir etkinlik. Enginarı da Beğendik Abi'nin lezzetlerini de çok severim. Size afiyetler olsun :)
YanıtlaSilKeşke sen de olsaydın Müboşçum, gözümüz aradı :(
Sil