Böğürtlenli çikolatalı pasta tarifi
Böğürtlenli pasta tarifi
Böğürtlenli karaorman pastası tarifi
Ekim başında filolojili arkadaşlarımla toplandığımız güzel günü, hemen akabinde yazmıştım (tık). Onlara o gün için yaptığım böğürtlenli çikolatalı pastayı derleyip yazamamıştım sizlere bir türlü. Ama artık yazmalıydım, çünkü ' tarifi blogda bulamıyoruz ! ' deyip hababam fırçalıyorlardı beni:) İşte size çikolatalı, meyveli, hafif, nefis bir pasta. Böğürtlenin mevsimi değil biliyorum ama yaz sonunda dipfrize atmadıysanız bile, marketlerde bulabileceğiniz hazır dondurulmuşlardan kullanabilirsiniz. Afiyet olsun..
*************************
*1 adet hazır kakaolu pasta tabanı (pastaban)
Üzeri için:
------------
*1 adet Dr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding ve pişirmek için 450 ml. süt (yani tarifinden 50 ml. eksik)
*1 adet kare bitter çikolata
Arası ve yanı için:
--------------------
*1 paket krem şanti ve çırpmak için 200 ml (bir su bardağı) süt
Keki ıslatmak için:
---------------------
*1,5 su bardağı vişne veya portakal suyu (içine biraz vişne likörü ekleyebilirsiniz)
Tamamı için:
--------------
*600-700 gr. kadar böğürtlen
*Üzerine rendelemek için:
---------------------------
*1 adet dolapta iyice soğutulmuş kare bitter çikolata
Yapılışı:
*******************
*Öncelikle tabanınızın iki yarısını da meyve suyuyla ıslatın (tercihen vişne suyu)
* Krem şantinizi çırpıp dolapta bekletin.
*Pudinginizi 450 ml. süt ve kırıkladığınız kare bitter çikolata ile koyuca pişirin ve karıştırarak biraz soğutun.
*Kekinizin alt yarısına krem şantinizin üçte birini yayın. Üzerine böğürtlenlerin yarısını yerleştirin.
*Üst yarıyı kapatıp yanlarını da kalan krem şantiyle sıvayın.
*Üstüne koyu pişirdiğiniz pudinginizi döküp spatül yardımıyla yaydırın.
*Dolaptaki diğer kare bitter çikolatayı rendeleyip üzerine ve yanlarına yapışacak şekilde serpiştirin.
*En üste de böğürtlenlerin kalan yarısını dizip süsleyin.
*Dolapta en az 2-3 saat bekletin ve dilimleyerek servis edin.
Serap'ın notu:
************
*Bitter çikolata sevmiyorsanız sütlü veya beyaz çikolata da kullanabilirsiniz elbet..Ama bu haliyle bir karaorman pastası havası oluyor:)
Canım ellerine sağlık pasta enfes sım
YanıtlaSilsıcak sevgiler.
Nefis olmuş gerçekten ellerine sağlık kocaman öpüyorum;)
YanıtlaSilYutkunmaktan tükürük guddelerim şişti:)))
YanıtlaSilgörüntü harika ellerinize sağlık...
YanıtlaSilEllerinize emeklerinize saglik .Afiyetler olsun hayirli aksamlar .
YanıtlaSilMuhteşem görünüyor Serapçık Böğürtlen yerine vişne de kullanabiliriz herhalde Fark yaratırmı.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım,
Sevgiler..
off nefis,bir dilim alıyorum haberin olsun:)
YanıtlaSilellerine sağlık,
sevgilerimle...
Elinize sağlık.Bu hali nefis olmuş.Sevgiler.
YanıtlaSilellerine sağlık canım..şifalar olsun yiyen herkese...sevgilerimle...
YanıtlaSilAman Allah'ım ne güzel görünüyor, böğürtlen de çikolataya ne kadar yakışır, şimdi olsa da yesek:)
YanıtlaSilellerinize sağlık , çok güzel gözüküyor çikolatayı çok seven biri olarak hemen denemek istiyorum :)
YanıtlaSilçok değişik bir pasta tarifim daha oldu teşekkürler...
YanıtlaSilsevgilerimle
Çenebazım; ben sana kıyamam, yapar getiririm:))
YanıtlaSilDeryacım, Nigarcım, Şehrinazcım, Gülcancım, Feraycım, Şericim, Pembekekiğim, Yeşimcim, Bedişçim, Ahtercim; hepiniz çok sağolun::))
Fadişçim; buyur gel, al kıvırcığımı da yanına, size de yapayım:))
Serapcım özlemişim seni, ekmeğinin tadı hala damağımda:) pasta da nefis görünüyor. Ellerine sağlık canım, görüşelim en kısa zamanda.
YanıtlaSilAfetçim; ben de seni çok özledim. İnşallah en kısa zamanda bir organizasyon yapılır da görüşürüz:) Sevgiler canım..
YanıtlaSilEn kısa zamanda deneyeceğim.(kara orman pastaya bayılırım)Ellerine sağlık Serap'cım..
YanıtlaSilNilgüncüm; çok sağol canım..Şimdiden afiyet olsun:)
YanıtlaSil